Arhiva

Osječka pivovara o pregovorima za izvoz na kinesko tržište

    Objavljeno 01.05.2015
    OsijekNews redakcija

    Uprava osječke pivovare unazad tri mjeseca pregovara s investitorima iz Kine o plasiranju svojih proizvoda na kinesko tržište. No u sklopu toga jučer se pojavila informacija kako ti pregovori uključuju i više od toga te je tvrtka prešla u vlasništvo kineskog poduzetnika Li Ganga koji je postao većinski vlasnik tvrtke te već od kolovoza planira izvesti proizvode Osječke pivovare prema Kini. Informaciju je prenijelo Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, međutim – iz pivovare poručuju kako to nije istina.

    „Točno je da Uprava Osječke pivovare d.d. unazad dva mjeseca pregovara oko sklapanja komercijalnog ugovora o izvozu svoji poznatih proizvoda na kinesko tržište. Sami pregovori su pri završetku, a u utorak se očekuje realizacija istog. U ova dva mjeseca ni jednom riječju ni sa jedne strane nije bilo govora oko kupnji tj. prodaji Osječke pivovare d.d.“ – izjavio je direktor Pivovare Antonio Drobina.

    Trenutni vlasnik tako ostaje tvrtka Ditta trade, kojoj je država zbog sudskog postupka bivšeg vlasnika trebala privremeno oduzeti većinski dio (90,78%) dionica Osječke pivovare. Ipak, od tog se zahtjeva odustalo. Pivovara inače vodi problem s velikim gubicima i u planu joj je financijsko i operativno restrukturiranje kako bi se nadoknadili gubici od tridesetak milijuna kuna.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na memorijalnom turniru u Rijeci, Katia je osvojila sve što se može osvojiti!

    Karate – Katia Šegavčić zlatna u Rijeci

    Sedam hrvatskih gradova točno u podne okupit će tisuće ljudi u Osijeku, Zagrebu, Čakovcu, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku točno u podne s nekih od svojih najatraktivnijih lokacija krenut će u lov na novi svjetski rekord u Najdužoj ljudskoj špagi na svijetu

    [FOTO] Srbić, Ude i Benović u subotu napadaju svjetski rekord u Najdužoj špagi na svijetu

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!