Arhiva

OSIJEK SPREMAN ZA DEVETO IZDANJE GIMNASTIČKOG GRAND PRIX OSIJEK ŽITO CHALLENGE CUPA

    Objavljeno 12.05.2017
    OsijekNews redakcija

    Od 18. do 21. svibnja Grad Osijek po deveti put domaćin je Grand Prix Osijek Žito Challenge Cupa 2017 gimnastičkih natjecanja iz svjetske serije. Prva dva dana  održati će se kvalifikacije, a finala su na rasporedu 20. i 21. svibnja od 17 do 20 sati uz izravan prijenos na HRT-u.

    Osijek je prvi put ugostio Svjetski kup 2009. godine, a koliko je Grad na Dravi prepoznat u gimnastičkom svijetu pokazuje kako su ove godine prijavljeni natjecatelji iz 33 zemlje svijeta.

    Tjedan dana uoči početka natjecanja u Lobby baru „Hotela Osijek“ održana je press konferencija na kojoj su govorili Vladimir Mađarević, sportski direktor natjecanja i Izvršni dopredsjednik Gimnastičkog društva Osijek Žito inače izvršnog organizatora natjecanja, gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić koji je ujedno predsjednik organizacijskog odbora, Župan Osječko-baranjske županije dr. Vladimir Šišljagić, dopredsjednik organizacijskog odbora Grand prix Osijek Žito Challenge cupa, a ispred Žito grupe, glavnog sponzora natjecanja govorila je Tajana Rogulja, voditeljica odnosa s javnošću Žito grupe.

    Vladimir Mađarević (sportski direktor natjecanja):

    • Za deveto izdanje Grand prix Osijek Žito Challenge cupa ove godine prijavile su se 33 zemlje pa smo i ove godine najposječeniji Svjeski kup u 2017. godini, više natjecatelja i zemalja nego li je bilo u Melbourneu, Bakuu, Dohi i Koperu. Ponovno nas posjećuju i neki od najboljih svjetskih vježbača, ove godine prvo ime je Mađar Krisztian Berki, jedan od najboljih vježbača na konju s hvataljkama svih vremena, Brazilac Arthur Zanetti, ponajbolji svjetski vježbač na karikama, a u ženskom dijelu istaknuo bih Sofiu Kovacs aktualnu viceprvakinju Europe. Što se tiče naše zemlje Hrvatsku će predstavljati spoj mladosti i iskustva. Nastupi će na konju s hvataljkama Osječanin Robert Seligman, na preči bivši europski prvak Marijo Možnik, njegov legitimni nasljednik Tin Srbić te njihov klupski kolega iz Zagreba Leonardo Kušan, koji će se okušati na konju s hvataljkama. U ženskom dijelu puno očekujemo od Splićanke Ane Đerek posebno od njezinih vježbi na parteru i gredi, zatim od Tijane Tkalčec, koja je ranije osvajala medalje u Osijeku te Eme Kajić i Ane Poščić. Poznati su Vam problemi s Tomislavom Markovićem, on će nakon prisilnog završetka karijere ove godine imati ulogu suvoditelja zajedno s Franom Ridjanom, koji će biti voditelj tijekom finalnih natjecanja.

    Mađarević je najavio i prateće događaje kojim se također najavljuje Grand prix Osijek Žito Challenge cup kao i pratećih sadržaja u dvorani tijekom natjecateljskih dana.

    • U subotu 13. Svibnja planiramo napraviti najveću špagu na svijetu što će nam biti priprema za ulazak u Guinnessovu knjigu rekorda. Želimo gimnastičkom špagom povezati lijevu i desu obalu Drave, simbolično povezati Slavoniju i Baranju. Špagu ćemo napraviti uz pomoć ljudi preko našeg visećeg pješačkog mosta, a u što će biti uključeni brojni osječki klubovi, od plesnih do klubova borilačkih vještina. Također na dane natjecanja, za ajmlađe ispred dvorane imati ćemo igraonice, gimnastički kutak, jedan od sponzora Ford izložit će svoje automobile, a uključit će se i NK Osijek sa svojim bijelo-plavim kornerom. S maskotom Gymi neće nedostajati zabave ispred dvorane, na tribinama i unutar dvorane.

    Grad Osijek i ove godine jedan je od pokrovitelja priredbe pa je gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić izrazio dobrodošlicu svim gostima Grada na Dravi.

    • Zahvalio bi se organizatorima iz Gimnastičkog društva Osijek Žito što svakle godine pripremaju svjetski sportski spektakl. Ovoga događaja ne bi bilo da nemamo svoje sportaše koji su predani i koji predstavljaju Grad Osijek i našu zemlju. Sigurno ćemo biti dobri domaćini, dobri organizatori, dobri navijači. Želimo pokazati kako je Grad Osijek doista grad Sporta, grad koji voli i razumije sport, a pozvao bih sve naše sugrađane da dođu navijati za našeg Seligmana i ostale hrvatske gimnastičare, a gostima grada obećajem kako ćemo biti pravi domaćini.

    Župan Osječko-baranjske županije dr. Vladimir Šišljagić Grand prix Osijek Žito Challenge cup doživljava promocijom Grada i Županije.

    • Vjerujem kako će ovo deveto Grand prix Osijek Challenge cupa biti gimnastička i sportska poslastica. Gimnastičko društvo doveo je natjecanje na najvišu razinu. Osijek će četiri dana  biti svjetski gimnastički centar, gimnastika u Osijeku ima dugačku tradiciju, pa mi preostaje pozvati ne samo Osječane nego ljubitelje sporta iz cijele Hrvatske jer im je ovo jedinstvena prigoda doći pogledati neke od najboljih svjetskih gimnastičara ne samo tijekom dva finalna dana nego i tijekom kvalifikacija.

    Žito grupa glavni je sponzor Grand prix Osijek Žito Challenge cupa, a deveto izdanje iskoristili su za promociju novih proizvoda i novoga branda o čemu je govorila Tajana Rogulja, glasnogovornica Žito grupe.

    • Izuzetno mi je zadovoljstvo što tvrtka Žito i na ovaj način predstavlja novi projekt Vjerujemo u dobro koje je više od proizvodnje plasmana i promocije nove mesne industrije, proizvodnje pršuta i trajnih  mesnih proizvoda načinjeno 100 posto od slavonske svinje. Kao poslovnih subjekt želimo na ovom primjeru pokazati kako se neke stvari mogu pomjeriti na bolje. Iz toga razloga nam je zadovoljstvo što smo dijelom dobre gimnastičke priče. Posebno ove godine kada su započeli radovi na obnovi gimnastičkog centra s kojim će mladi naraštaji dobiti prigodu nastaviti kult gimnastike, a svim dobnim skupinama rekreairati se i baviti se sportom. Gimnastika je bazični sport i iz toga razloga i drago mi je što postoji ovakvo natjecanje u Gradu Osijeku. Svim natjecateljima, a posebno hrvatskim predstavnicima želimo puno uspjeha. Uvjereni smo kako će jedna dobra priča izaći sljedeći vikend iz našega grada, a  svi posjetitelji odnijeti novu dobru energiju iz našega grada i Slavonije, rekla je Tajana Rogulja.

    Spomenimo kako su ulaznice već u prodaji putem sustava Entrio. Dnevno izdanje (subota ili nedjelja stoji 25 kuna), a paket za oba finalna dana je 40 kuna.

     

    U Osijeku i zvijezda po kojoj je u Kolumbiji nazvan zakon o sportu

    Olimpijski, svjetski, europski medaljaši, osvajači niza postaja Svjetskih kupova… Sve će to imati najjači ovosezonski turnir iz serije Grand Prixeva koji će osječki Gradski vrt ugostiti od 18. do 21. svibnja.

    Jedno ime ipak će biti pri vrhu liste zvijezda. Ime Jossimar Calvo Moreno.

    Kad u tvojoj zemlji predsjednik države, u ovom slučaju Juan Manuel Santos (dobitnik Nobelove nagrade za mir 2016.), zakon o sportu nazove baš po tebi, onda ti moraš biti netko jako poseban.

    Jossimar ni u snu nije mogao zamisliti da će od poprilično siromašnog dječaka koji je s majkom živio u kućici s doslovno pola krova, u samo nekoliko godina postati nacionalni miljenik i jedan od najboljih sportaša svoje zemlje.

    – Kada nisam uspio posuditi novac za autobus koji je vozio do moje trening dvorane, ipao sam pješice. A to je bilo jako često. Prijatelji su mi pomagali da platimo račune, ponekad i da možemo imati obrok. Moj i život moje majke počeo se mijenjati tek 2011. kada sam osvojio moje prvo zlato na Panameričkim igrama u Guadalajari.

    Kao prvom Kolumbijcu koji je to ikada uspio, država je konačno odlučila pomoći, a da se više ne ponavljaju priče o tako trnovitom sportskom putu, poput ove Jossimarove, predsjednik Santos pokušava promijeniti većom potporom sportu.

    – Moja majka je otkrila moj talent kada je vidjela kako gledajući na televiziji Jean-Claude Van Dammea pokušavam skinuti njegove pokrete. Iako sam bio fanatično nogometno dijete, majka je vidjela bolji talent.

    I potpuno pogodila. Jer, Jossimar je do danas skupio više od 90 raznih medalja, a trenutačno je jedan od najboljh svjetkih višebojaca, 10. u višeboju s Igara u Riju, baš kao i na posljednjem SP-u. Odličan je na preči, ručama i konju hvataljkama. Pravi, kompletan višebojac i prije svega, strašan borac.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Pune tribine na gimnastičkoj poslastici u Osijeku

    Napravili su najdužu špagu na svijetu, vježbali u prirodi, po školama, ali i vrtićima. Ukratko, polako se pripremali za ono Više…

    Hrvatska medalja i rođendanska pjesma za zatvaranje fantastičnog Svjetskog kupa

    Praznik rada u Osijeku je donio roštiljadu, rođendansku pjesmu za Roberta Seligmana i brončanu medalju Tina Srbića kojom se proslavilo Više…

    FOTO Janica Kostelić otvorila gimnastički spektakl u Osijeku

    Prvi finalni dan Grand Prix Challenge Cupa u Osijeku donio je puno gimnastičkih uzbuđenja, odličnih vježbi i poznatih osoba. Ujedno Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!

    Flamenko nam stiže u svom tipičnom tablao formatu, u glazbenoj izvedbi flamenko pjevačice Nine Ćorić u pratnji gitarista Tea Mandžuke te (tradicionalnoj) plesnoj izvedbi španjolske plesačice flamenka

    Flamenco uživo! Na krovu Kulturnog centra!

    Ljeto je u Portanovi - a Portanova nagrađuje. Sljedećih tjedana očekuju vas još vrijednih nagrada, a ove nedjelje Polaris i Surfer na II katu rade

    Ovaj tjedan osvoji Tommy Hilfiger par obuće po izboru u Portanovi