Arhiva

Osijek ima i državnu prvakinju iz hrvatskog jezika

    Objavljeno 08.05.2015
    OsijekNews redakcija

    Na Državnom natjecanju iz hrvatskog jezika koje je krajem travnja održano u Trogiru, Osječani su imali pravu malu „koloniju“ od 12 učenika, a među njima najuspješnijom se pokazala učenica sedmog razreda OŠ Mladost – Bruna Ljubičić, koja je došla do prvog mjesta na natjecanju te postala državna prvakinja.

    Bruna je na jubilarnom 20. državnom natjecanju ispit riješila gotovo besprijekorno, ostvarivši 97 od 100 mogućih bodova. Njezina mentorica Snježana Majsterić taj uspjeh pripisuje psihičkim pripremama, odnosno smirenosti, jer je ispit bio opsežan te je uključivao gradivo od petog do sedmog razreda – gramatiku, povijest jezika te pravopis. Uspjeh je tim veći što je Bruni ovo prvo natjecanje.

    „Sretna sam, jer postigla sam nešto što sam priželjkivala, i to baš iz hrvatskog jezika koji jako volim… Baza mi je bio udžbenik, no koristila sam i brojne druge sadržaje, te sam mnogo čitala. Priprema je bila opsežna, trajala je od studenoga, a obuhvaćala je mnogo ponavljanja, rada i vježbe. U svemu tome moja mentorica me usmjeravala. Ipak, trud i rad se isplatio.“ – izjavila je Bruna.

    Među ostalim rezultatima u kategoriji do 7. razreda treba spomenuti 3. mjesto Doris Prološčić (OŠ Jagode Truhelke), 4. mjesto osvojile su Matea Gregurec (OŠ Miroslava Krleže Čepin) i Vita Guljaš (OŠ “Tin Ujević“), a 11. Maja Burda (OŠ Josipovac). Učenik 8. razreda Dominik Miličević (OŠ “Mladost”) osvojio je 5. mjesto. Drugo su mjesto osvojili srednjoškolci, učenici 3. razreda, Nenad Lastavica (2. gimnazija) i Mirjam Vuksanić (Isusovačka klasična gimnazija), a 9. mjesto Julijana Kizivat (2. gimnazija). Maturant Luka Banović (Isusovačka klasična gimnazija) osvojio je 4. mjesto, 11. mjesto osvojila je Sonja Đelatović (3. gimnazija), a 12. mjesto Emma Štern (Gaudeamus).

    FOTO: Gojko Mitić

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na memorijalnom turniru u Rijeci, Katia je osvojila sve što se može osvojiti!

    Karate – Katia Šegavčić zlatna u Rijeci

    Sedam hrvatskih gradova točno u podne okupit će tisuće ljudi u Osijeku, Zagrebu, Čakovcu, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku točno u podne s nekih od svojih najatraktivnijih lokacija krenut će u lov na novi svjetski rekord u Najdužoj ljudskoj špagi na svijetu

    [FOTO] Srbić, Ude i Benović u subotu napadaju svjetski rekord u Najdužoj špagi na svijetu

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!