Arhiva

Osijek drugi dan zaredom na udaru silovite oluje – nevrijeme izazvalo još veći kaos u gradu!

    Objavljeno 27.06.2016
    OsijekNews redakcija

    Strašna je bila slika Osijeka i okolnih mjesta nakon olujnog nevremena koje je najveći slavonski grad i njegovu okolicu zahvatilo u ponedjeljak oko 16,30 sati.

    Vjetar koji je puhao brzinom od 17 metara u sekundi, prema informaciji koju smo dobili od zapovjednika JPVP Osijek Borisa Banjana, odnio je krov s odjela Pedijatrije KBC-a Osijek, a u Antunovačkoj ulici u Tenji stablo koje se srušilo na obiteljsku kuću prepolovilo je njezin krov.

    Nad stablima u osječkim parkovima izvršen je pravi masakr, pa se činilo da je više grana i stabala na zemlji nego li iznad nje. Praktički nije bilo ulice koja nije pretrpjela neku štetu. Iz korijena su iščupane breze, borovi, platane…, 15-20 visokih topola na Pampasu je prepolovljeno, a na brojne automobile pale su grane, pa i cijela stabla, kao što je slučaj na osječkom Vijencu Ivana Meštrovića gdje se bor iščupan iz zemlje pao preko automobila.

    Kod Tvrđe su grane polomile električne vodove zbog čega je prekinut i tramvajski promet, a ulica Cara Hadrijana bila je zatvorena i za cestovni promet. Na nekim raskrižjima vjetar je srušio i semafore, brojne ulice i podrumi bili su poplavljeni, a vatrogasci i druge dežurne službe nisu mogli ni pobrojati koliko su poziva i intervencija imali.

    Ništa bolje nije bilo niti u obližnjem Čepinu, koje je također zahvatilo veliko nevrijeme praćeno jakom kišom, pa je dio mjesta ostao i bez struje. Velika šteta zabilježena je i na usjevima na oranicama i vrtovima. U prigradskom naselju Višnjevac poplavljeni su podrumi brojnih kuća.

    Nakon što je oluja zahvatila istok Hrvatske i u nedjelju nešto prije 20 sati, sve se ponovilo i to u puno jačem obimu u ponedjeljak. Iz službe 112 samo su nam kratko poručili da „gore od poziva“ i da imaju „bezbroj prijava za različite probleme i štete.“ Sirene dežurnih službi čule su se po cijelome gradu, no za sada nema informacija je li netko u ovom udaru prirode nastradao.

    Jutarnji.hr

    Pogledajte video zapise i fotografije ovdje: www.facebook.com/OsijekNews.hr

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Nezapamćeno nevrijeme u Osijeku – Voda bila viša od pola metra, stradale kuće i auti

    Čak ni najstariji Osječani ne pamte da je grad na Dravi dva dana zaredom pogodilo strašno nevrijeme praćeno olujnim vjetrom, Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!

    Flamenko nam stiže u svom tipičnom tablao formatu, u glazbenoj izvedbi flamenko pjevačice Nine Ćorić u pratnji gitarista Tea Mandžuke te (tradicionalnoj) plesnoj izvedbi španjolske plesačice flamenka

    Flamenco uživo! Na krovu Kulturnog centra!

    Ljeto je u Portanovi - a Portanova nagrađuje. Sljedećih tjedana očekuju vas još vrijednih nagrada, a ove nedjelje Polaris i Surfer na II katu rade

    Ovaj tjedan osvoji Tommy Hilfiger par obuće po izboru u Portanovi