Arhiva

Oprez! Prevaranti skupljaju “donacije” za gluhe

    Objavljeno 13.04.2016
    OsijekNews redakcija

    Sedam mjeseci nakon što smo u Glasu Slavonije razotkrili prijevaru oko navodne gradnje međunarodnog centra za gluhe, za što su novac od naivnih građana uzimale zasad nepoznate osobe, isti se scenarij ponovio u ponedjeljak u samom centru grada. Cijeli je događaj rezultirao dolaskom policije, no i ovaj su put, bar zasad, prevaranti uspjeli umaknuti.

    Na Trgu slobode zaustavila me žena i tražila da potpišem peticiju za gradnju regionalnog centra za gluhe osobe, ali da moram dati i donaciju. Smatrala sam da mogu dati novca koliko želim, no pokazala mi je olovkom na papiru da to mora biti 100 ili 200 kuna. Kako sam imala samo 50 kuna, toliko sam joj i dala. Budući da imam dijete oštećena sluha i znam znakovni jezik, pokušala sam joj na to ukazati, ali vidjela sam da ne pozna ni jedan znak. Nekoliko minuta kasnije vidjela sam čovjeka koji je zaustavljao ljude s istim papirom koji je povremeno skrivao u jakni. Onda sam nazvala Gordanu Pešo u Udrugu za gluhe i nagluhe osobe Osječko-baranjske županije koja mi je rekla da je riječ o prijevari i da je, navodno, riječ o prevarantima s područja Bosne i Hercegovine – ispričala nam je Marija Šumanovac.

    Šumanovac je potom zamijetila automobil bosanskih registracijskih oznaka na Vij. P. Kolarića, gdje je, kaže, bio parkiran već duže vrijeme. Vidjevši ju kako stoji u blizini, tvrdi, par je najprije pokušao doći do tog automobila, no kad su vidjeli da ih čeka, otišli su dalje, što joj je, kaže, bio jasan znak da je vrijeme da pozove policiju.

    – Međutim, iako je u samo nekoliko minuta došla na mjesto događaja, policija ipak nije uspjela ući u trag prevarantima. U odgovoru koji potpisuje Odjel za analitiku i odnose s javnošću PU osječko-baranjske stoji kako se policija odazvala dojavi 32-godišnje hrvatske državljanke.

    “Policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju okolnosti događaja i osoba koje su u njemu sudjelovale”, piše u odgovoru koji sam zatražili od policije.

    Inače, nije samo Šumanovac bila na meti prevaranata, no ona im je puna dva dana pokušavala ući u trag. Štoviše, jučer je, kako tvrdi, zaustavila muškarca, no on je tada papir s potpisima građana stavio u usta i počeo ga žvakati. Čini se da je u igri više osoba, jer neki građani svjedoče o dva muškarca, dok je Šumanovac sigurna da su u pitanju bili muškarac i žena. On je visok oko 1,80 metara, kratko ošišan, na sebi je imao jeans jaknu s narančastim dijelom oko patenta. Žena je niske građe, kose svezane u rep, bez šminke na licu.

    CIJELO PRIJEPODNE U BANCI, A AUTOMOBIL PREMJEŠTAO TRI PUTA?!
    Sumnjivi automobil koji je bio parkiran na Vij. P. Kolarića imao je vrlo zanimljivo kretanje upravo u ponedjeljak. Neslužbeno doznajemo da mu je naplaćena dnevna parkirna karta u Jägerovoj ulici nešto nakon 10.30 sati, a potom je parkirao u Županijsku pola sata kasnije. Prije 14 sati preselio se na Vijenac.

    – Rekao je policiji da je bio cijelo vrijeme u banci i da automobil nije dirao. No doznala sam da je automobil bio parkiran tog prijepodneva u tri ulice, iako je sad navodno upitno ima li to veze s tom ekipom – kaže Šumanovac.

    Glas Slavonije – M. Mihelić
    Foto: M. Mihelić

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na memorijalnom turniru u Rijeci, Katia je osvojila sve što se može osvojiti!

    Karate – Katia Šegavčić zlatna u Rijeci

    Sedam hrvatskih gradova točno u podne okupit će tisuće ljudi u Osijeku, Zagrebu, Čakovcu, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku točno u podne s nekih od svojih najatraktivnijih lokacija krenut će u lov na novi svjetski rekord u Najdužoj ljudskoj špagi na svijetu

    [FOTO] Srbić, Ude i Benović u subotu napadaju svjetski rekord u Najdužoj špagi na svijetu

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!