Arhiva

Održana „Živa knjižnica“ u Osijeku

    Objavljeno 07.05.2015
    OsijekNews redakcija

    U sklopu obilježavanja Europskog tjedna mladih  PRONI Centar za socijalno podučavanje/ Regionalni info-centar za mlade Osijek u suradnji s Agencijom za mobilnost i programe EU, održao je  5. svibnja  „Živu knjižnicu“ od 17 do 19 sati u prostoru  Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek.

    Riječ je o inovativnom i zanimljivom konceptu koji ima za cilj smanjenje predrasuda u društvu.

    Ovog puta naglasak je bio na smanjivanju predrasuda vezanih uz mobilnost. Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju, mobilnost u svrhu zapošljavanja ili studiranja postaje sve aktualnija tema, a sukladno tome potrebno je mlade na vrijeme educirati o njihovim pravima i mogućnostima.

    Mladi su često neodlučni kada se trebaju odvažiti na taj korak, ponekad ne znaju gdje mogu  dobiti točne informacije i upravo iz toga razloga odlučili smo im kroz koncept Žive knjižnice omogućiti informiranje o mobilnosti  kroz neformalno i opušteno druženje.

    Zainteresirani mladi imali su  mogućnost  dobiti savjete iz prve ruke, „prelistati živu knjigu ili rječnik“ te nakon toga „posuditi“  drugi naslov.   „Žive knjige“ i „živi rječnici“ zapravo su bile osobe koje  rade na programima mobilnosti odnosno osobe koje su same iskusile mobilnost u svrhu zapošljavanja, stručne prakse ili  studentske razmjene.

    Sudjelovale su Lorena Barić iz Agencije za mobilnost i programe EU, Enisa Kifer iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (EURES), Brigita Ivoševac iz EUROPE DIRECTA. Osim njih, svoja konkretna iskustva su prenijele Sanela Ravlić (Udruga Kreaktiva), Danijela Goluska (Zaklada Slagalica), te Azra Staščik i Iva Vrebac (Gradsko društvo Crvenoga križa).

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    ‘Živa knjižnica’ povodom Europskog tjedna mladih

    U povodu Europskog tjedna mladih (od 27.4.-10.5.2015.) u 9 hrvatskih gradova provode se aktivnosti pod nazivom „Živa knjižnica“ na temu Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na memorijalnom turniru u Rijeci, Katia je osvojila sve što se može osvojiti!

    Karate – Katia Šegavčić zlatna u Rijeci

    Sedam hrvatskih gradova točno u podne okupit će tisuće ljudi u Osijeku, Zagrebu, Čakovcu, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku točno u podne s nekih od svojih najatraktivnijih lokacija krenut će u lov na novi svjetski rekord u Najdužoj ljudskoj špagi na svijetu

    [FOTO] Srbić, Ude i Benović u subotu napadaju svjetski rekord u Najdužoj špagi na svijetu

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!