Arhiva

Održana tradicionalna vožnja biciklima ‘Biciklom Tragom sjećanja’

    Objavljeno 21.11.2016
    OsijekNews redakcija

    Udruga za rekreativni biciklizam Kotrljaneri u suradnji s NCLC Kuna iz Osijeka i ove su godine organizirali tradicionalnu biciklističku vožnju od Osijeka do Vukovara pod nazivom ‘Biciklom tragom sjećanja’ u povodu 25. godišnjice stradanja Vukovara u Domovisnkom ratu.

    Ispred osječkog Protea sporta prema Vukovaru je u nedjelju 20. Studenog krenulo 150 biciklista koji su pristigli iz Donjih Andrijevaca, Donjeg Miholjca, Čepina, Suhopolja, Trnjanskih Kuta, Šapaca, Siska, Višnjevca, Gata, Slavonskog Broda, Valpova, Ivankova, Belišća, Mikanovaca, Jarmine, Bizovca, Darde, Kutine, Zaprešića, Zavidovića (BiH), Stutgarta (Njemačka), te iz Osijeka. Nakon što su stigli u Vukovar do Hotela Lav, biciklisti su zapalili svijeće podno križa na Dunavu i na taj način odali počast svim poginulim i nestalim braniteljima i civilima u Vukovaru 1991. godine.

    U sklopu tradicionalne biciklističke vožnje, ove je godine za humanitarni dio određeno darivanje najbolje tri dječje pjesme o Vukovaru. Naime, održan je natječaj  „Napiši pjesmu i osvoji bicikl“  s temom „Vukovar u srcu“ na koji je pristiglo pedeset  radova učenika osnovnih škola s područja cijele Vukovarsko-srijemske županije. U Kongresnoj dvorani Lavoslav Ružička u Hotelu Lav tim je povodom održan prigodni domjenak za bicikliste, a učenicima koji su napisli najbolje pjesme dodjeljene su vrijedne nagrade. Prvo mjesto i brdski bicikl koji je osiguran od uplate kotizacija biciklista, osvojio je Luka Hekić, učenik 4. razreda iz Vukovara. Luka Mizdrak učenik 7. razreda iz Vukovara osvojio je drugu nagradu, odnosno biciklističku zaštitnu opremu sponzora ‘Protea sport’, a Veronika  Hrehor i Marin Zovkić, učenici 7. razreda iz Županja osvojili su pakete sponzora ‘Hell energy drink’. Natječaj je organizirao LC Vukovar.

    Biciklom tragom sjecanja 6

    Prva humanitarna bicilistička vožnja prema Vukovaru vozila se u studenom 2013. godine za Vukovarske iskrice, udrugu za pomoć osobama s intelektualnim poteškoćama. Od tada  Iskrice, Kotrljaneri i NCLC Kuna njeguju svoje prijateljstvo i suradnju. Ovom prilikom, predsjednica Vukovarskih Iskrica Lilijana Radobuljac preuzela je slatki poklon paket za članove svoje udruge koji je financiran dijelom uplaćenih kotizacija. „Kada god dođemo u Vukovar, nikada ne zaobilazimo naše prijatelje, Vukovarske Iskrice s kojima imamo poseban odnos.“ ponosno ističe Irena Ištoka Oković, članica NCLC Kuna Osijek.

    „Gotovo sve naše humanitane akcije i biciklističke vožnje imaju za cilj poklanjanje bicikla djetetu iz obitelji u potrebi, a sada smo odlučili nagraditi dijete koje je uložilo svoj trud i rad kako bi napisalo pjesmu na temu ‘Vukovar u srcu’ i drago nam je što je na natječaj pristiglo toliko radova“ rekao je predsjednik URB kotrljaneri Filip Stanić. Kotrljaneri po završetku svake humanitarne akcije planiraju neku novu, dodao je Stanić i još jednom zahvalio svim biciklistima što su se odazvali i sponzorima koji su osigurali nagrade.

    Nakon kratkog odmora i okrijepe, biciklisti su krenuli put vukovarske Bolnice Hrvatskih Veterana, jednog od poznatijih simbola stradanja grada Vukovara i njegovih stanovnika iz vremena oružane velikosrpske agresije s početka 1990-ih i zapalili svijeće.

    Sponzori humanitarne vožnje biciklima ‘Biciklom tragom sjećanja’ – Protea sport d.o.o., Hell energy dring, Hotel Lav.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Humanitarna biciklijada ‘Biciklima za belišćanska Zvona’

    Lions club NCLC KUNA Osijek, u nedjelju 24. svibnja 2015. u suradnji s Udrugom za rekreativni biciklizam “Kotrljaneri” organizirala je Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na memorijalnom turniru u Rijeci, Katia je osvojila sve što se može osvojiti!

    Karate – Katia Šegavčić zlatna u Rijeci

    Sedam hrvatskih gradova točno u podne okupit će tisuće ljudi u Osijeku, Zagrebu, Čakovcu, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku točno u podne s nekih od svojih najatraktivnijih lokacija krenut će u lov na novi svjetski rekord u Najdužoj ljudskoj špagi na svijetu

    [FOTO] Srbić, Ude i Benović u subotu napadaju svjetski rekord u Najdužoj špagi na svijetu

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!