Arhiva

Održan TEDxOsijekWomen

    Objavljeno 08.06.2015
    OsijekNews redakcija

    TEDxOsijekWomen neovisno je organiziran događaj koji je baziran na konceptu TED konferencija, a u ovom slučaju, vodilja je bila konferencija TEDWomen održana prošlog tjedna u Kaliforniji i to s temom ‘Momentum’. Tako je i Osijek odlučio dati priliku govornicama da podijele svoju strast svim zainteresiranim Osječanima i Osječankama i na taj način pokažu što njima daje momentum u svakodnevnom životu i radu.

    Dan je započeo makeoverom osječke ‘Školjke’, koja je kroz godine doživjela mnogobrojne devastacije od strane raznih osječkih ‘umjetnika.’ Udruga ‘Acting like a child’ podarila je novo upečatljivo ruho toj osječkoj znamenitosti kako bi se prekrili mnogobrojni ružni komentari i grafiti.

    Marija Heffer, profesorica s Medicinskog Fakulteta u Osijeku govorila je o problemu disleksije i na osobnom primjeru prikazala ovaj problem koji se ne proučava dovoljno niti ga se rješava na adekvatan način. Nakon nje je Jadranka Deže s Poljoprivrednog fakulteta ukazala na važnost malog poljoprivrednog imanja u našem svakodnevnom životu, te na koji način i mi možemo pomoći spasiti ga od nestajanja.

    Sljedeća je bila gošća iz koprivničke Podravke, Renata Zorko, koja je podijelila svoje muke i dileme u poslu uništavanja štetnika u proizvodnji hrane, te je podučila kako nerazumijevanje vodi do straha. Posljednja na pozornicu obnovljene ‘Školjke’ došla je Zehra Delić, učiteljica razredne nastave u Osnovnoj školi ‘Mladost’ koja je u govoru naslovljenom ‘Ja sam učiteljica, koja je tvoja super-moć?’, pokazala zašto su učiteljice stvarni super-heroji i zašto se svakog dana ponosi svojim poslom.

    Naposljetku je pozornicu prepuštena inspirativnim ženama iz Kalifornije, te su i one prenijele svoje snažne i poticajne poruke zainteresiranim sugrađanima. Time je službeni dio programa završio, a druženje je nastavljeno uz dobru glazbu i neformalni razgovor u prostoru lounge bara.

    TEDxOsijekWomen zahvala

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na memorijalnom turniru u Rijeci, Katia je osvojila sve što se može osvojiti!

    Karate – Katia Šegavčić zlatna u Rijeci

    Sedam hrvatskih gradova točno u podne okupit će tisuće ljudi u Osijeku, Zagrebu, Čakovcu, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku točno u podne s nekih od svojih najatraktivnijih lokacija krenut će u lov na novi svjetski rekord u Najdužoj ljudskoj špagi na svijetu

    [FOTO] Srbić, Ude i Benović u subotu napadaju svjetski rekord u Najdužoj špagi na svijetu

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!