Arhiva

Održan okrugli stol i izvedba dramske predstave u sklopu projekta „Odzvonilo je nasilju“

    Objavljeno 09.06.2016
    OsijekNews redakcija

    U sklopu projekta „Odzvonilo je nasilju“ kojeg provodi Otvorena medijska grupacija uz partnere na projektu Urban fest Osijek (UFO), Centar za kulturne djelatnosti (CKD) i Ekonomsku i upravnu školu Osijek, 3. lipnja 2016. godine održan je okrugli stol i izvedba dramske predstave na temu prevencije vršnjačkog nasilja u prostorijama Ekonomske i upravne škole Osijek.

    Cilj projekta je prevencija nasilja među mladima (nenasilno rješavanje sukoba među mladima, edukacije o prihvaćanju različitosti među mladima i dr.) na području Osječko-baranjske županije.

    Na okruglom stolu sudjelovali su učenici, nastavnici i školsko osoblje Ekonomske i upravne škole Osijek, kao i predstavnici organizacija civilnog društva s područja Osječko-baranjske županije. Također, na okruglom stolu sudjelovali su i roditelji učenika, a jedan od govornika bio je i naš poznati i uspješni gimnastičar g. Robert Seligman koji je svojim primjerom pokazao učenicima kako se posvećenim radom i nenasilnom komunikacijom mogu postići vrhunski rezultati. Na okruglom stolu raspravljalo se o važnosti prevencije i suzbijanja vršnjačkog nasilja, stvaranju nenasilnog okruženja u školama i u zajednici, te su se davali prijedlozi kako što uspješnije potaknuti društvene promjene te kako raditi na prevenciji međuvršnjačkog nasilja.

    U sklopu okruglog stola održala se i izvedba dramske predstave, koju su učenici 1. i 2. razreda Ekonomske i upravne škole Osijek, osmislili zajedno sa glumicom i umjetničkom voditeljicom kazališta Tvornica Lutaka, Petrom Radin. Predstava govori o važnosti međusobne tolerancije i poštivanja te o važnosti prevencije vršnjačkog nasilja. Učenici su u predstavi pokazali prikazali svoje talente poput sviranja, pjevanja, plesanja i crtanja putem kojih su pokazali kako nasilje nije odgovor a sve sa ciljem razvoja i uspostavljanja kvalitetnih odnosa najprije u školama, a zatim i u društvu.

    Također, u sklopu održavanja okruglog stola i izvedbe dramske predstave, u Ekonomskoj i upravnoj školi Osijek, uspostavljen je SOS kutak/kutak tolerancije. Kutak će učenicima Ekonomske i upravne škole omogućiti da dijele svoja iskustva i probleme vezane uz vršnjačko nasilje. U okviru kutka nalazi se priručnik „Odzvonilo je nasilju“, DVD sa snimljenom predstavom i video spotom, te kutija u koju učenici mogu ubacivati svoje prijedloge kako prevenirati nasilje te ukazivati na moguće prijetnje i sve oblike nasilja koje školsko osoblje možda nije uočilo.

    Projekt je financiran iz državnog proračuna, a financira ga Ministarstvo socijalne politike i mladih. Ukupna vrijednost projekta je 110.000,00 kn.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Održana druga radionica te snimanje predstave i video spota u sklopu projekta „Odzvonilo je nasilju“

    U sklopu projekta „Odzvonilo je nasilju“ kojeg provodi Otvorena medijska grupacija uz partnere na projektu Urban fest Osijek (UFO), Centar Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na memorijalnom turniru u Rijeci, Katia je osvojila sve što se može osvojiti!

    Karate – Katia Šegavčić zlatna u Rijeci

    Sedam hrvatskih gradova točno u podne okupit će tisuće ljudi u Osijeku, Zagrebu, Čakovcu, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku točno u podne s nekih od svojih najatraktivnijih lokacija krenut će u lov na novi svjetski rekord u Najdužoj ljudskoj špagi na svijetu

    [FOTO] Srbić, Ude i Benović u subotu napadaju svjetski rekord u Najdužoj špagi na svijetu

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!