Arhiva

Nastup osječke glumice i lutkarice Selme Mehić u Galeriji Klovićevi dvori

    Objavljeno 23.03.2015
    OsijekNews redakcija

    Mlada osječka glumica i lutkarica Selma Mehić po završetku studija na Umjetničkoj akademiji u Osijeku niže uspješne nastupe u Osijeku, ali i dalje. Idući nastup je u Zagrebu, u Galeriji Klovićevi dvori.

    Prenosimo sa stranice Galerija Klovićevi dvori.

    U srijedu, 25. ožujka 2015. godine u 18 sati na izložbi Foto Tonka: tajne ateliera društevene kroničarke gostuje mlada osječka glumica Selma Mehić sa svoja dva solo rada, koji su bili ispitne produkcije na Umjetničkoj akademiji u Osijeku pod mentorstvom Maje Đurinović i Vlaste Ramljak.

    Duh plesa nema boje je performans o promjeni i pročišćenju, inspiriran je istoimenom porukom Gladys Faith Agulhas za Međunarodni dan plesa 2008. o jednakosti koju pruža ples, govorom Martina Luthera Kinga (I have a dream..)  i koreografijom Alvina Aileya (solo I wanna be ready iz baleta Revelations), a biti će izveden u dvorani gdje su izložene fotografije Vere Milčinović Tashamire, plesačice koja se u svojim angažiranim plesnim recitalima još 1930-ih obrađivala crnačke duhovne pjesme.

    I podsjetimo: ovaj datum nije slučajan, jer je točno 50 godina od znamenitog marša boraca za građanska prava koji je iz grada Selme do Montgomeryja 25. ožujka 1965. započeo Martin Luther King.

    selma

     

    Drugi dio programa,  monodrama Idiotu… biti će izvedena u drugoj dvorani izložbe, pred ekspresivnim Tonkinim portretima velikana  hrvatskog  glumišta.  Znameniti roman Fjodora M. Dostojevskog prikazan je kroz igru kontrastne transformacije između Aglaje i Nastasje Filipovne, dviju žena koje se obraćaju glavnome liku, knezu Miškinu.

    selma1

     

    Selma učini pokret i postane Aglaja Jepančina. Učini piruetu i pretvori se u Nastasju Filipovnu. Kakva lakoća igre, kakva jednostavnost, kakva uvjerljivost! I kada šuti i kada govori, Selma zvuči točno. Njezina riječ je iskrena, njezina je gesta iskrena. Ništa u Selminoj igri suvišno nije…(Enes Kišević)

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na memorijalnom turniru u Rijeci, Katia je osvojila sve što se može osvojiti!

    Karate – Katia Šegavčić zlatna u Rijeci

    Sedam hrvatskih gradova točno u podne okupit će tisuće ljudi u Osijeku, Zagrebu, Čakovcu, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku točno u podne s nekih od svojih najatraktivnijih lokacija krenut će u lov na novi svjetski rekord u Najdužoj ljudskoj špagi na svijetu

    [FOTO] Srbić, Ude i Benović u subotu napadaju svjetski rekord u Najdužoj špagi na svijetu

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!