GOSPODARSTVO

“Naš Osijek” prikupio 63 000 kuna za Zakladu “Srce Grada Osijeka”

Poveznica gospodarstva i obrazovanja, predstavljena je kroz akciju Zaklade "Srce Grada Osijeka"

    Objavljeno 23.01.2018
    Alan Srčnik

    Revijalni događaj „Naš Osijek“ koji je održan u petak 19. siječnja u večernjim satima u Muzeju okusa pod organizacijom Grada Osijeka, imao je čast predstaviti pozitivne ljude, događaje i trendove u Osijeku.

    Upoznali su “male poduzetnike” primatelje potpore u 2017. (njih 88), koje je Gradska uprava financirala iznosom od ukupno 1.300.000,00 kuna, a uz njih se družili i s već priznatim gospodarstvenicima, koji su svojim dugogodišnjim rezultatima nositelji razvoja i zaposlenosti u Osijeku.

    Naš grad čine sugrađani koji su svojim uspjesima u području kulture, sporta, znanosti obilježili prošlu godinu – od akademkinje Vlaste Piližote, dobitnice državne Nagrade za životno djelo, do braće Lončarić, prošlogodišnjih veslačkih svjetskih juniorskih prvaka. Uz njih stoji i Hrvatsko narodno kazalište koje osvaja  Nagrade hrvatskog glumišta i druga prestižna priznanja. Bitno je spomenuti i Dječje kazališta Branka Mihaljevića koje se može ponositi sa  čak 23 nagrade, HPD “Lipa” koje apsolutno dominira i osvaja nagrade na svjetskom natjecanju zborova u Salzburgu; Osječanin Marijan Gubina koji je odlikovan Redom hrvatskog pletera i mnogi drugi uspješni sugrađani. U njihovo je ime pjesmom i glazbom govorila dobitnica Porina i pobjednica Splitskog festivala Mia Dimšić, naša mlada pjevačka nada koja je osvojila hrvatsku glazbenu scenu.

    U svom prepoznatljivom stilu, vrlo motivirajuće, obratio se i poznati znanstvenik svjetskog ranga, kako se sam deklarira naš Osječanin, Davor Pavuna. Apostrofirao je ljudske potencijale koje naš grad ima i svoju namjeru da se uključi i pomogne u novom uzletu Osijeka.

    Poveznica gospodarstva i obrazovanja, predstavljena je kroz akciju Zaklade “Srce Grada Osijeka”. Putem tihe aukcije svi uzvanici imali su mogućnost otkupa slika koje je Zakladi darovala Likovna udruga Likar. Ovo je bio prvi događaj ove vrste, kojim se prikupilo 63.000 kuna, a cjelokupan prihod aukcije i donacija namijenjen je stipendiranju školovanja mladih sugrađana iz obitelji slabijeg imovinskog stanja, djeci samohranih roditelja kao i djeci bez roditelja ili adekvatne roditeljske skrbi. Istaknuo se jedan ugledni osječki gospodarstvenik koji je financirao cjelokupan iznos stipendije iznosom od 18.000 kuna.

    Iskoristivši ovaj skup i okupljene gospodarstvenike, predstavljene su mogućnosti koje se gradu i gospodarstvenicima otvaraju u okviru ITU (integriranih teritorijalnih ulaganja) mehanizma, a podsjetili su i na prednosti Eko industrijske zone Nemetin. O navedenim temama su govorili zamjenici gradonačelnika Žana Gamoš i Boris Piližota.

    Gradonačelnik Ivan Vrkić je ovaj skup označio kao javni početak intenziviranja potpora prema gospodarstvu u obliku osiguravanja i prijenosa većih financijskih sredstava i drugih oblika potpore poduzetnicima početnicima, kao i poduzetnicima koji žele unaprijediti svoje poslovanje. Investicije u infrastrukturu se nastavljaju, no daleko veću važnost,  Gradska uprava stavlja na ulaganje u gospodarstvo – razvoj i zapošljavanje.

    Tijekom aukcije ugodnu atmosferu podržavala je i glazbena skupina Suzette, dok su vrhunski kuhari i somelier  Muzeja okusa, koji su svojim kulinarskim umijećem i sami obilježili proteklu godinu, delicijama i biranim vinom posluženim gostima zaokružili pozitivan i inspirativan dojam događaja koji je hvale vrijedan.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Pozitivna iskustva stotina tisuća ljudi diljem Hrvatske koji su uz Auro Domus obogatili svoje kućne budžete iznosima što se mjere u stotinama, tisućama, pa i desecima tisuća eura

    Val visokih cijena: Otkup zlata s Auro Domusom donosi dodatne prednosti

    30. Proljetni i 24. Obrtnički sajam u Osijeku otvorio je premijer Andrej Plenković  koji je najavio da Vlada zbog postignutih gospodarskih rezultata nakon izbora planira pokrenuti redefiniranje ciljeva iz nacionalne razvojne strategije

    [FOTO] U Gospodarskom centru otvoren 30. Proljetni i 24. Obrtnički sajam u Osijeku

    U tom vremenu za promet ostaje zatvorena i cesta na Trgu Baruna Trenka, a Gundulićeva ulica od Radićeve do Stepinčeve postaje slijepa ulica

    Zatvara se u poptunosti promet u dijelu Stepinčeve