Arhiva

Nakon 4 godine diskografske stanke Tattva se vraća sa singlom ‘Ritam nas ljulja’

    Objavljeno 18.09.2015
    OsijekNews redakcija

    Kako i sam naslov pjesme daje naslutiti: ..pjesma je inspirirana uvijek zanimljivom temom plesa i zadovoljstva te vizijom zajedništva među ljudima.’ poručuju iz Tattve.

    ‘Ovaj video uradak spaja glazbu, ritam i pokret. Simbolično spaja i članove benda jer naša pjevačica Tihana Bogdanović odnedavno živi na Malti, otoku usred  Mediterana. Pjesma ‘Ritam nas ljulja’ je dokaz kako ljubav prema glazbi ne poznaje prepreke ni granice, a mi se igramo s različitim glazbeno žanrovskim i stilskim inputima. U opuštenom, ljetnom ozračju, spot je najavio naš treći album na kojemu intenzivno radimo.’ kaže Mladen Čarapović.

    ‘Kroz pjesme šaljemo poruke ljubavi, mira, lepršavosti, sve ono pozitivno što glazba daje ljudima. Vjerujemo kako se plesom oslobađamo svih negativnih emocija i zaboravljamo na svakodnevne probleme, a to smo singlom ‘Ritam nas ljulja’ željeli prenijeti svima’, nadodaju iz Tattve.

    Tattva je bend iz Osijeka koji djeluje već 18 godina. Glazbeni stil bi im se mogao okarakterizirati kao funky-rock s elementima etna i worlda. Započeli su kao akustičarski band, no dolaskom Mladena Čarapovića u band, band svira na ‘struju’.

    Tattva iza sebe ima dva studijska albuma – ‘Seven Years Ago’ (2007.) i ‘Danas je taj dan’ (2011.), a singl ‘Ritam nas ljulja’ najava je novog albuma benda. Specifičnost benda je da pjeva na više jezika, odnosno na hrvatskom, engleskom te na dva indijska jezika – sanskrtu i bengali.

    Postavu čine Tihana Bogdanović (vokal), Darko Šušovček (bas gitara), Marko Olujić (gitara), Mladen Čarapović (bubnjevi) i Damir Karakaš (gitara).

    Videospot je sniman  na različitim lokacijama od Kule kod mjesta Ivanovac (blizu Osijeka), pješčanog  nasipa kod mjesta Petrijevci (blizu Osijeka) do mjesta Sliema na Malti.

    Režiju, montažu i fotografiju potpisuje Igor Sambolec, dok je asistent Vatroslav Suvala-Suki. Plesačice u videospotu su Dunja Pavlović i Suzana Kramarić.

    tattva

    Foto Andrijana Jozanović.

    Pogledajte spot!

     

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    HPD Lipa Osijek uspješno gostovala u Virovitici

    Hrvatsko pjevačko društvo ‘Lipa’ Osijek protekloga je vikenda, točnije u subotu, 14. studenoga 2015., uspješno gostovalo u Virovitici, gdje je Više…

    Glazbeni centar ‘Music Together’ u Osijeku

    Glazbeni program za razvoj osnovnih glazbenih kompetencija u djece od rođenja do 5. godine ‘Music Together’ već 28 godina diljem Više…

    Nostalgia Machine vodi vas kroz povijest moderne pop glazbe

    Industrija pop glazbe godišnje izbaci na stotine hitova koji obično nemaju namjeru postati „evergreeni“. Često zbog toga više ne pamtimo Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na memorijalnom turniru u Rijeci, Katia je osvojila sve što se može osvojiti!

    Karate – Katia Šegavčić zlatna u Rijeci

    Sedam hrvatskih gradova točno u podne okupit će tisuće ljudi u Osijeku, Zagrebu, Čakovcu, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku točno u podne s nekih od svojih najatraktivnijih lokacija krenut će u lov na novi svjetski rekord u Najdužoj ljudskoj špagi na svijetu

    [FOTO] Srbić, Ude i Benović u subotu napadaju svjetski rekord u Najdužoj špagi na svijetu

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!