4shared
 - 


Vidi Desktop | Mobilnu verziju

lipa_godisnja_skupstina_2017

Na 114. godišnjoj skupštini HPD-a „Lipa“ dodijeljene nagrade i priznanja zaslužnim članovima

Između nekoliko velikih postignuća u 2016. godini, tajnik Karlo Kobaš i dirigentica prof. Valerija Fischbach, kao najvažnije „Lipino“ događanje u 2016. godini istaknuli su niz manifestacija kojom su obilježili veliku obljetnicu: 140. godišnjicu Društva.

U ponedjeljak 13.03. održana 114. redovna godišnja skupština Hrvatskog pjevačkog društva “Lipa” iz Osijeka, jednog od najtrofejnijih i najboljih pjevačkih zborova u Hrvatskoj.

Na početku skupštine je sve okupljene, među kojima su bili brojni pripadnici različitih generacija „lipaša“, pozdravio predsjednik Društva, prof. dr. sc. Željko Turkalj. Kao posebni gosti, između ostalih, došli su osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagiić, zamjenik župana Dragan Vulin te Denis Detling, ravnatelj Muzeja Slavonije Osijek.

Potom su pročitana izvješća Upravnog odbora, računovođe, dirigentice i Nadzornog odbora za 2016. godinu, na koju se ova skupština odnosila. Između nekoliko velikih postignuća u 2016. godini, tajnik Karlo Kobaš i dirigentica prof. Valerija Fischbach, kao najvažnije „Lipino“ događanje u 2016. godini istaknuli su niz manifestacija kojom su obilježili veliku obljetnicu: 140. godišnjicu Društva. Kako je istaknuto, središnja manifestacija, „Dani Lipe u Osijeku“, organizirana je prošle jeseni 2016., kada su redom organizirani: svečana sjednica HPD-a Lipa s promocijom novog nosača zvuka „140“ u svečanom foyeru HNK (27. rujna),  prigodna podjela 140 paketića čaja od lipe u središtu Osijeka (29. rujna), zajednički koncert HPD-a „Lipa“ i Akademskog zbora „Ivan Goran Kovačić“ iz Zagreba u osječkoj konkatedrali sv. Petra i Pavla (30. rujna) te veliko Međunarodno natjecanje i festival pjevačkih zborova Croatia Cantat (1. i 2. listopada u osječkom HNK i Esseker centru). Ukratko su izneseni i planovi „Lipe“ do kraja ove, 2017. godine.

Najljepši dio skupštine pak bila je dodjela zasluženih jubilarnih nagrada i priznanja članicama i članovima. Nosačima zvuka i malim simboličnim Lipinim srebrnjacima nagrađeno je devet pjevačica i pjevača koji su u 2016. godini imali više od 100 dolazaka na probe i nastupe, dok je najaktivnija među njima, sopranistica Marijana Matijević, dobila CD i veliki srebrnjak. Posebnu nagradu, priznanje i pljesak dobio je legendarni dugogodišnji„lipaš“ Vatroslav Šerić koji, zbog selidbe u Zagreb, odlazi iz „Lipe“. Priznanja, CD-ove i velike srebrnjake zaslužile su vrijedne pjevačic koje su obilježili male i velike jubileje: Jelena Sesvečan (30 godina članstva), Dubravka Brunčić (25 godina članstva) i Nikolina Velki (20 godina članstva). Vrijedne i posebne jubilarne nagrade za umjetničko vodstvo pak pripale su prof. Valeriji Fischbach i prof. Ozani Tomić za punih 20 godina dirigiranja.  

Najčitanije vijesti

Izdvojena fotografija

Najnovije galerije

obertauern_by_night
ana_rucner_hnk_2017
natjecanje_latino_plesovi
spaljen_princ_karnevala
humanitarna_blagdanska_utrka
ReArt_bozic_2016

Naši prijatelji

 • cropc.net
 • kukaonica
 • gauss_villa135x60
 • restoran_polaris
 • tzosijek
 • gauss_informatika_ON1
 • gauss_development_ON1
 • Surfer Hrvatska
 • Panturist Arriva
 • Avenue Mall Osijek
 • City fitness Osijek