Arhiva

Mursice sade 180 bijelih ruža na promenadi

    Objavljeno 16.03.2016
    OsijekNews redakcija

    Lions klub Mursa Osijek nastavlja projekt „Put bijelih ruža“ kojim oplemenjuju prostore Grada Osijeka i poklanja svome gradu ruže koje su simbol mira, ljubavi, ljepote, simbol prijateljstva i poštovanja.

    Osječke Mursice posadit će 180 BIJELIH RUŽA POKRIVAČICA u četvrtak, 17. ožujka 2016. na potezu od spomenika Picasu do pješačkoga mosta, a okupljanje je u 12,15 sati kod spomenika Picasu.

    O projektu:

    Na poticaj triju guvernerica Lions klubova: hrvatske – Nade Arbanas, slovenske – Alenke Marten i makedonske – Jelice Krtolice, započela je, prije dvije godine, međudistriktualna akcija sadnje bijelih ruža – pod nazivom „Put bijelih ruža“.

    U našem Distriktu akciju vodi predsjednica Povjerenstva za ekologiju D-126 Hrvatska, Zita Ladocki-Jularić, članica Lions kluba Mursa, a akciju od samoga početka podržava i Grad Osijek.

    Ruže su simbol mira, ljubavi, ljepote, prijateljstva i poštovanja. Kraljica cvijeća je i ekološki vrlo dobar izbor jer je poznata činjenica da je riječ o vrsti cvijeća koja najbolje apsorbira teške metale iz tla.

    Prve ruže zasadile su članice LC Mursa u vrtu Doma za psihički bolesne odrasle osobe u Osijeku. U ožujku ove godine posađeno je 45 sadnica na Trgu bana Josipa Jelačića u Donjem gradu, a u studenome 300 ruža na potezu od Solarskog trga do bivše Bijele lađe.

    Suradnja s tvrtkom UNIKOM, ne samo u dijelu sadnje i održavanju, već i samom osmišljavanju nove vizure grada omogućit će i nastavak sadnje cijelom duljinom Promenade, a akciju od samoga početka podržava i Grad Osijek.

    Sadnjom bijelih ruža na našoj Promenadi uljepšat ćemo dio našega grada i pokazati da MI SLUŽIMO za dobrobit svoje zajednice.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na memorijalnom turniru u Rijeci, Katia je osvojila sve što se može osvojiti!

    Karate – Katia Šegavčić zlatna u Rijeci

    Sedam hrvatskih gradova točno u podne okupit će tisuće ljudi u Osijeku, Zagrebu, Čakovcu, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku točno u podne s nekih od svojih najatraktivnijih lokacija krenut će u lov na novi svjetski rekord u Najdužoj ljudskoj špagi na svijetu

    [FOTO] Srbić, Ude i Benović u subotu napadaju svjetski rekord u Najdužoj špagi na svijetu

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!