Arhiva

Mlađekadetska štafeta Slavonije oborila državni rekord na 4x200m!

    Objavljeno 23.06.2015
    OsijekNews redakcija

    Prvenstvo Hrvatske za mlađe i starije kadete i kadetkinje održano je 20. i 21. lipnja na stadionu Mladosti u Zagrebu. Atletičarke i atletičari Slavonije na ovom su natjecanju ostvarili nekoliko fantastičnih uspjeha.

    Stariji kadeti i kadetkinje osvojili su ukupno 14 medalja (5 zlatnih, 6 srebrne, 3 brončane) po čemu je naš klub bio najuspješniji na natjecanju!

    Mlađi kadeti i kadetkinje pridodali su još 5 medalja (2. zlatne, 2. srebrne, 1. brončana) i u toj kategoriji klub se plasirao na 4. mjesto.

    Kada se uzmu u obzir sve kategorije (mlađi i stariji kadeti i kadetkinje), klubu je pripalo 2. mjesto s osvojenih 19 medalja (7 zlatnih, 8 srebrnih, 4 brončane) u konkurenciji čak 32 kluba-osvajača medalja!

    Zvijezde drugog dana natjecanja bili su Ivan Bregović, Arian Getto, Filip Medić i Luka Zdravčević. Oni su u štafeti 4x200m istrčali rezultat 1:46,33 što je novi hrvatski rekord za mlađe kadete!

    Posebno još treba istaknuti Luku Zdravčevića i Marissu Buru koji su osvojili po četiri medalje.

    Luka je pobijedio na 200m (25,29) i u već spomenutoj štafeti 4x200m. Srebrni je bio na 400m (59,01) te u štafeti 4x60m (31,01) koju su činili isti trkači kao i na 4x200m.

    Kadetkinja Marissa Bura postala je prvakinjom države na 300m (41,18), ali i u štafeti 4x100m (50,10) čije su članice bile još i Ema Kalkan, Matea Veber i Dea Ljubičić. Druga je bila na 300m prepone (46,15), a treća u štafeti 4x300m (2:57,59) koju su još trčale i Dea Ljubičić, Matea Veber i Petra Ivanišić.

    U skoku s motkom kod starijih kadeta odnosno kadetkinja na prvu stepenicu postolja popeli su se Sven Salaj (3,91m) i Klara Šoja (2,80m). Titulom prvakinje Hrvatske kod starijih kadektinja još se može pohvaliti i Iva Brkić u skoku u vis (1,59m).

    Pogledajte sve rezultate na stranici AkSlavonija-zito.hr

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Kadetski Kup Hrvatske: 11 Slavonaca u reprezentaciji, državni rekord Svena Salaja

    Kup Hrvatske za kadete i kadetkinje održan je 17. rujna u Rijeci. Osim pojedinačne borbe za prva dva mjesta koja Više…

    Ivan Horvat – seniorski prvak Hrvatske

    Na Prvenstvu Hrvatske za seniore i seniorke održanom 30. i 31. srpnja u Zagrebu članovi Atletskog kluba “Slavonija-Žito” osvojili su Više…

    Marissa Bura 19. na mlađejuniorskom Europskom prvenstvu

    Mlada sprinterka Atletskog kluba Slavonija-Žito, Marissa Bura, nastupila je 14. srpnja u gruzijskom Tbilisiju na Europskom prvenstvu za mlađe juniore i Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na memorijalnom turniru u Rijeci, Katia je osvojila sve što se može osvojiti!

    Karate – Katia Šegavčić zlatna u Rijeci

    Sedam hrvatskih gradova točno u podne okupit će tisuće ljudi u Osijeku, Zagrebu, Čakovcu, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku točno u podne s nekih od svojih najatraktivnijih lokacija krenut će u lov na novi svjetski rekord u Najdužoj ljudskoj špagi na svijetu

    [FOTO] Srbić, Ude i Benović u subotu napadaju svjetski rekord u Najdužoj špagi na svijetu

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!