4shared
 - 


Vidi Desktop | Mobilnu verziju

budjenje

MIROSLAV ŠIMIĆ – Vrijeme je za buđenje Osijeka!

Tim Miroslava Šimića je kroz svoju afirmativnu kampanju „Buđenje“ građanima i građankama Osijeka pokazao kako i zašto žele probuditi Osijek.

U Osijeku se trenutno, kao u cijeloj Republici Hrvatskoj, provode kampanje za lokalne izbore. I dok se većina kampanja bazira na praznim ili pak nerealnim obećanjima, među brojnim kandidatima za osječkog gradonačelnika istaknuo se kandidat koji osim znanja i iskustva ima realan, ostvariv i kvalitetan plan kako probuditi Osijek. Riječ je o Miroslavu Šimiću, potpredsjedniku MOST – a, koji je oko sebe okupio tim vrijednih, kvalitetnih i sposobnih ljudi koji su spremni svojim znanjem, vještinama, idejama te upornim radom probuditi Osijek.

Tim Miroslava Šimića je kroz svoju afirmativnu kampanju „Buđenje“ građanima i građankama Osijeka pokazao kako i zašto žele probuditi Osijek. Sve je započelo prvim danom proljeća, 20. ožujka, kada se Šimić službeno predstavio stanovnicima Osijeka te uz besplatnu kavu i ugodni razgovor sa sugrađanima izrazio želju za buđenjem Osijeka. Kako bi se povezali s građanima, izgradili odnos i povjerenje s građanima te čuli kako građani Osijeka razmišljaju, Šimićev tim nastavio je kontinuirano na raznim lokacijama i događajima u Osijeku razgovarati sa zabrinutim građanima o stanju u Osijeku te o pravcu u kojem se isti razvija. Tako stanovnici Osijeka već nekoliko tjedana imaju priliku, gotovo svakodnevno, kroz opušteno druženje i razgovor sjesti i pitati Šimićev tim sve što ih zanima, komentirati stanje grada, izraziti svoju viziju Osijeka u budućnosti te izraziti svoje pohvale ili negodovanje vezano za život u Osijeku. Druženja s građanima i građankama Osijeka su se do sada, između ostaloga, održala na Sajmu antikviteta u travnju i svibnju, Pickniku na mostu, Osijek Craft Beer festivalu te na Vijencu.

budjenje_miroslav_simic

Kroz druženja s građanima Šimićev tim istaknuo je kako želi raditi na reorganizaciji gradske uprave i gradskih poduzeća, osnovati posebno društvo koje će preuzeti sve zajedničke službe gradskih poduzeća, uvesti kontroling čime bi postigao dramatične uštede, uvesti privremenu zabranu zapošljavanja, birati menadžment gradskih tvrtki prema vrlo strogim kriterijima, zaustaviti nepotizam uvođenjem vanjske selekcije prema uzoru na najbolje svjetske gradove i tvrtke te rasteretiti proračun kroz poticanje poduzetništva putem niza mjera. Osim razgovora i druženja stanovnici Osijeka mogli su sudjelovati u anketama te dati odgovor na goruća pitanja: „Kada je zaspao Osijek?“ te „Trebaju li Osijeku promjene?“. Rezultati anketa potvrdili su da je u Osijeku trenutno alarmantno stanje. Naime, više od 500 stanovnika Osijeka odgovorilo je da smatra da je Osijek zaspao te je više od 400 ispitanika potvrdilo da su Osijeku potrebne promjene!

Šimićev tim je u svojoj afirmativnoj kampanji naglasio da nema gazdu te da vjeruje da s građanima i građankama Osijeka može probuditi Osijek, a svojim planom rada pokazao je da razumije probleme u Osijeku te da je pronašao efektivan način da se isti riješe. Također, prisustvom na druženjima Šimićevog tima s građanima i građankama Osijeka bilo je osjetno da su osječani izuzetno privrženi svom gradu, da ga žele očuvati, da su svjesni toga da se budućnost stvara već danas te da će na izborima za gradonačelnika Osijeka, 21. svibnja, svojim glasovima pokazati da su spremni za buđenje Osijeka!

Najčitanije vijesti

Naši prijatelji

 • cropc.net
 • kukaonica
 • gauss_villa135x60
 • restoran_polaris
 • tzosijek
 • gauss_informatika_ON1
 • gauss_development_ON1
 • Surfer Hrvatska
 • Panturist Arriva
 • Avenue Mall Osijek
 • City fitness Osijek