Arhiva

Legice – prvo mjesto na Državnoj završnici Sportskih igara mladih

    Objavljeno 03.08.2016
    OsijekNews redakcija

    Ženska ekipa LEGICE iz Osijeka danas je u Splitu osvojila prvo mjesto u odbojci za godište 2001. i mlađi i postala prvak Državne završnice u Spitu u svojoj kategoriji te su se plasirali na Veliko međunarodno finale Sportskih igara mladih gdje će se natjecati s ekipama iz Bosne i Hercegovine i Srbije od 22.-26.8.2016.

    Sportske igre mladih, najmasovnija su sportsko amaterska manifestacija u ovom dijelu Europe, a ove godine obilježavaju jubilarnu 20. godišnjicu. Natjecanja u sklopu Sportskih igara mladih i Velike turneje radosti započela su koncem travnja, a natjecalo se 61.420 djece.

    U Splitu je  1.8.2016.  započela Državna završnica, a ukupan broj djece koja se natječu u završnim natjecanjima je 3.540.

    legice_osijek_odbojka_2

    Sportske igre mladih organizirane su pod pokroviteljstvom Međunarodnog Olimpijskog odbora i Europske komisije,  a podržavaju ih ambasadori Sportskih igara mladih – javne osobe iz svijeta sporta  i gospodarstva koje prepoznaju važnost rada s djecom i mladima.  Ove godine podršku je dao  i ambasador Sportskih igara mladih Luka Modrić koji je povodom otvaranja Igara naglasio: “Prijavite se na Sportske igre mladih! Svi smo mi nekad bili djeca i moja uloga ovdje je jedno veliko priznanje.  Želim da i moja djeca sudjeluju u ovoj prekrasnoj sportskoj manifestaciji.“.   

    Tihomir Gudić, tehnički direktor Sportskih igara mladih naglasio je:  “Mi zaista želimo, barem na kratko, maknuti djecu s računala, ulica i zadimljenih kafića. Djeca to prepoznaju i zato se iz godine u godinu sve više prijavljuju. Djeca se ovdje zabavljaju, stječu prijatelje, a uz to uče o timskom radu i odgovornosti. To su neprocjenjiva iskustva, a ništa ih ne koštaju jer je za djecu sve, od prijevoza i prehrane pa do smještaja, potpuno besplatno. Naravno, teško je to sve organizirati i  zato na Igrama  radi, ne računajući volontere,  oko 700 ljudi.  No svi mi, zaista, radimo s velikim entuzijazmom i prije svega srcem, jer znam kakve vrijednosti ove Igre usađuju mladima i koliko je to značajno našem društvu.“   

    Prve Sportske igre mladih organizirane su 1996. godine u Splitu, s ciljem da omoguće svim osnovcima i srednjoškolcim sudjelovanje u organiziranim sportskim natjecanjima i drugim besplatnim aktivnostima tijekom ljeta.

    K.F.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na memorijalnom turniru u Rijeci, Katia je osvojila sve što se može osvojiti!

    Karate – Katia Šegavčić zlatna u Rijeci

    Sedam hrvatskih gradova točno u podne okupit će tisuće ljudi u Osijeku, Zagrebu, Čakovcu, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku točno u podne s nekih od svojih najatraktivnijih lokacija krenut će u lov na novi svjetski rekord u Najdužoj ljudskoj špagi na svijetu

    [FOTO] Srbić, Ude i Benović u subotu napadaju svjetski rekord u Najdužoj špagi na svijetu

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!