KULTURA

Lady Bird i Black Panther pedeset nijansi slobodniji

Novi filmski tjedan

Objavljeno 14.02.2018
Nikolina Ćosić

Novi Marvelov hit, jedan od glavnih kandidata za ovogodišnjeg Oscara i dugoočekivani završetak poznate trilogije… što odabrati?!

Lady Bird je intimna priča iz života sviju nas ispričana na nesvakidašnji način – film koji će nas nasmijati, rasplakati i navesti na razmišljanje, a nominiran je za ovogodišnjeg Oscara u čak 6 kategorija. Glavna junakinja filma sedamnaestogodišnja je učenica katoličke srednje škole u Sacramentu. Između prvih ljubavi, sudjelovanja u školskoj predstavi i prijave na fakultet, ona je umjetnička duša koja čezne za avanturom, sofisticiranosti i prilikama. Ništa od toga ne pronalazi u svojoj okolini pa naginje ka tome da zaluta na nešto teži životni put… Film prikazujemo u sklopu „And the Oscar Goes To…“ ciklusa, a idući su na rasporedu filmovi Tri plakata izvan grada (od 22.2.) i Fantomska nit (od 8.3.).

Marvelov film Black Panther prati T’Challu koji se nakon smrti svog oca, kralja Wakande, vraća kući u tehnički naprednu afričku državu kako bi postao novim kraljem. No, tamo ga dočeka strašan sukob zbog kojeg je ugrožen opstanak Wakande, ali i cijelog svijeta. Suočen s izdajom i opasnošću, mladi kralj mora okupiti svoje saveznike i osloboditi moć Black Panthera kako bi porazio svoje neprijatelje.

Posljednji nastavak bestselera engleske spisateljice E. L. James 50 nijansi slobodniji trenutno je najgledaniji hit u svim kinima, pa tako i u Uraniji, gdje već u prvom tjednu prikazivanja ruši rekorde gledanosti. Romantika, napetost, triler i akcija u životima novopečenog bračnog para, ponovno pod redateljskom palicom Jamesa Foleya te s Dakotom Johnson i Jamiejem Dornanom u glavnim ulogama. Christian i Anastasia, sada imaju sve – ljubav, strast, intimu, bogatstvo, blistavu budućnost i svijet mogućnosti na dlanu. Njihov specifični odnos prepun drame, uzbuđenja i erotike, sada više nego ikad, obavija i romansa. Gospodin i gospođa Grey vas i ovaj tjedan očekuju svaki dan u vašem najdražem kinu.

Novi filmski tjedan premijerno donosi filmove Black Panther i Lady Bird, a na programu i dalje ostaju 50 nijansi slobodniji te sinkronizirani crtići Dugi iz kamenog doba Patuljci uzvraćaju udarac.

Dugi iz kamenog doba je nova urnebesna sinkronizirana avantura napravljena u poznatom animacijskom stilu studija Aardman. Smještena u doba prapovijesti, kada su opasne zvijeri i dlakavi mamuti gospodarili zemljom, pričom prati pećinskog čovjeka (Dugi) koji zajedno sa svojim najboljim prijateljem, divljom svinjom Hognobom, pokušava ujediniti njihovo pleme u borbi protiv moćnih neprijatelja koji im prijete.

Patuljci uzvraćaju udarac je nova sinkronizirana animacija redatelja filma Tvrd orah i producenata globalno popularnog serijala Shrek. Film govori o djevojčici Chloe koja otkrije da se u njezinoj novoj kući vrtni patuljci bore protiv zločestih Troggsa koji stižu iz druge dimenzije.

Jeste li već pogledali izložbu o vašem najdražem kinu? Izložba pod nazivom 105 godina kina Urania 1912. – 2017. otvorena je u subotu 9.12.2017., povodom 105. obljetnice našega kina u Muzeju Slavonije, a trajati će do ožujka 2018. Zgrada kina Urania spada među najznačajnija secesijska ostvarenja u Hrvatskoj i nezaobilazan je primjer u povijesnoumjetničkim pregledima ovog umjetničkog razdoblja. Izgled kina ovjekovječen je na brojnim razglednicama grada Osijeka, a djelovanje kina može se pratiti proučavanjem plakata osječkih kinematografa i pretraživanjem osječkih dnevnih novina od početka 20. stoljeća do danas.

Obavijest gledateljima koji su rezervirali ulaznice za predstavu Stilske vježbe: zbog bolesti glumca predstava najavljena za utorak 27. veljače 2018. se odgađa do daljnjega. O novom terminu ćemo vas naknadno obavijestiti.

Također, obavještavamo vas da je American Film Club s Rebeccom Dearlove gotov te se projekcije srijedom u American Corneru Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek više neće održavati. Nadamo se da ste pogledali koji dobar filmski naslov.

Pozivamo vas na koncert pod nazivom Brel Emotion trojca JEF, koji će se održati u kinu Urania u ponedjeljak 26.2. s početkom u 20 h, kao uvod u ovogodišnju Frankofoniju te ususret obilježavanju 40. obljetnice odlaska najpoznatijeg frankofonog šansonjera Jacquesa Brela. Ulaznice po cijeni od 40,00 kn (redona) i 20,00 kn (za članove Francuske alijanse Osijek, uz predočenje iskaznice) se mogu kupiti na blagajni kina.

Nesha Bridges je zavodnik i imitator koji žari i pali svojim prepoznatljivim humorom u četvrtak 22. veljače s početkom u 20 h nam dolazi u kino Urania pokazati zašto se za njegove nastupe traži karta više. U Osijek dolazi po prvi put, a izvest će svoj stand up nastup „Život“, s kojim je turneju započeo u veljači 2017. godine. Širim je masama poznat kao prvi „hejter“ Rickyja Martina i ružniji dvojnik Novaka Đokovića, no on je puno više od toga: uz Nikolu Đurička najpopularniji je i najbolji komičar Srbije. Cijena ulaznice je 60 kn.

Jedan od najpoznatijih glumaca u regiji Nikola Đuričko odlučio se za novi korak u karijeri napravivši svoj stand up show pod nazivom „Sve što ste oduvek hteli da znate o Džoniju a nikada niste smeli da ga pitate“ koji će izvesti u kinu Urania u nedjelju 4. ožujka, s početkom u 20 h. Hrvatska publika Đurička zna najviše po ulozi Švabe u seriji „Vratiće se rode“, ali i po glavnim ulogama u filmskim hitovima kao što su „Munje!, „Mrtav ‘ladan“, „Kad porastem bit ću Kengur“, „Montevideo, bog te video“ i mnogim drugima. Cijena ulaznice je 70 kn.

Ulaznice za sve naše evente je potrebno ranije kupiti ili rezervirati putem telefona 205-501 (Uprava, 9-17 h), 205-507 (blagajna kina, od 17-21:30 h), email-a: [email protected] i [email protected] ili putem našeg Facebook profila Kino Urania & Kinematografi Osijek.

Proslavite rođendan u Uraniji i provjerite zašto svi kažu da su kod nas najbolje zabave. Posebne pogodnosti i povoljnije cijene možete iskoristiti uz studentskuumirovljeničku i Kohorta Osijek iskaznicu te na dječjim matinejama i obiteljskim srijedama (cijena ulaznice 20 kn), uz grupne popuste (cijena ulaznice 18 kn za grupe od minimalno 10 osoba) i poklon vouchere (10 ulaznica za 180 kn). Kako svi nakon dobrog filma obično ogladnimo, dobro nam dođe Early Birds paket uz koji za 45 kn dobijete ulaznicu za film + obrok u restoranu Lumiere.

Kinematografi Osijek d.d.
Šetalište kard. F.Šepera 8, 31000 Osijek
tel/fax Uprava: +385 31 205 501
kino Urania + 385 31 205 507
www.kinematografi-osijek.hr
Sign up for newsletter: http://goo.gl/xkVUgI

Program Kina Urania 15.2.-21.2.2018 by OsijekNews on Scribd

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Zahvatilo nas je Oscarovsko ludilo, a jedna novost u filmskom djelu programa je i hit koji je uzdrmao susjedstvo, pogledajte!

Kino – Oskarovci, Jorgovani i Rifovi revolucije

Zahvatilo nas je Oscarovsko ludilo! Uz pokoja iznenađenja i neke „sigurice“, nastup Ryana Goslinga i Slasha koji su zajedno otpjevali Više…

Iznimno bogat tjedan pun aktivnosti i događanja u kinu Urania koji nudi za svakoga po nešto, pogledajte što će se sve događati u novom tjednu kina Urania

Štampar i Pračovjek uz ženske priče kao dio Frankofonije i Tjedna mozga

Početak ožujka u kinu Urania u znaku je ženskih filmova u čast Međunarodnog dana žena 8. ožujka. Ove godine program Više…

Nastavak, koji ponovno okuplja spektakularnu A listu glumaca, istražuje mistično putovanje Paula Atreidesa

Dina – Saga se nastavlja

Krećemo na putovanje znanstveno-fantastičnog spektakla nagrađivanog redatelja Denis Villeneuvea Dina: drugi dio, novim poglavljem slavnog romana Dina (Dune) Franka Herberta. Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Poziv je otvoren za sve mlade (i sve koji se tako osjećaju) raspoložene za timski i kreativni rad koji se ne ustručavaju istaknuti svoje mišljenje i žele naučiti nešto novo

Pridruži se Klubu kazališne publike u Osijeku!

Zahvatilo nas je Oscarovsko ludilo, a jedna novost u filmskom djelu programa je i hit koji je uzdrmao susjedstvo, pogledajte!

Kino – Oskarovci, Jorgovani i Rifovi revolucije

Zbornik "Hrvatska izvan domovine V", objavljen u nakladi Centra za istraživanje hrvatskog iseljeništva i Ekonomskog fakulteta u Osijeku, donosi 77 radova predstavljenih na Petom Hrvatskom iseljeničkom kongresu

American Corner – Predstavljanje zbornika radova “Hrvatska izvan domovine V”