Arhiva

Kukaonica: Nezadovoljstvo zbog HRT-a

    Objavljeno 08.05.2015
    OsijekNews redakcija

    Iako nije tajna kako je nekoliko puta proteklih godina proglašena najgledanijom, možda i ponajboljom, ako ne i jedinom emisijom za poljoprivrednike u Hrvatskoj,Plodovi zemlje uskoro bi mogli doći i do svojega kraja. Naime, marketinška agencija za istraživanje tržištaVeselko d.o.o. ovog je tjedna upravi HRT-a vrlo hitno dostavila ne tako dobre podatke u kojima se jasno vidi, ne samo opadanje gledanosti nego i vrlo žestoke kritike gledateljstva.

    Ova vijest je svakako uzburkala mnoge pa tako i moju komšinicu babu Jasminu jer znam da u to vrijeme ne ide niti jedna sapunica, pa šta će jadna gledati dok pere firange i kredence. Nije dugo trebalo da se vrijedna i sposobna osoba, odgovorna ispred naše nacionalne televizije za poljoprivredne probleme, Smiljan Mrkvić obrati medijima sa nekoliko nepobitnih činjenica. Istina je, kako navodi, da nam svake nedjelje ova emisija od davne 1958. godine donosi novosti iz svijeta sela i poljoprivrede.

    Onak odoka – emisija ima šest tema

    Tog 21. prosinca emitirana je s početkom u 10 sati i trajala je 50 minuta, gdje je bio uključen i nastup neke eminentne pjevačke zvijezde (često Doris Dragović) i devet kratkih reklama raznih pesticida. Politika se rijetko spominjala i prvih desetljeća emitirana je uživo, no prosjek je bio samo jednom mjesečno, što je bilo i više nego dovoljno. No već 26 godina ona traje gotovo nepotrebnih sat vremena i sadrži onak odoka šest tema od kojih svaka traje minimalno četr minute – za koje mnogi misle kako je to sasvim dovoljno.

    E sad, ako statistiku ostavimo sa strane, onda dolazimo do izrazito lošeg termina emitiranja kada većina zainteresiranih ili sjedi za ručkom, dok u blagovaoni nemaju mogućnosti gledanja ili taman završavaju pečeno prase u dvorištu – gdje opet nema priključka za televizor. Ne treba spomenuti da i reprize emisije idu često nakon četiri sata ujutro, kada jedan hrvatski prosječno propali poljoprivrednik zasluženo spava.

    Ostatak teksta pročitajte na Kukaonica.com.

    Lajkajte Kukaonicu na Facebooku.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Kukaonica – Ti ćeš meni kaznu?

    Čak ni tablete za sreću više ne pomažu. Na ono malo muškosti što imam mi ide više tema koja je Više…

    Gdje je Betmen kad ga trebaš?

    Idemo u štrajk ? Idemo na ulice ? – Sad bi vam rekao kuda idemo i šta ćemo raditi ali Više…

    Pametne misli ponedjeljkom

    Matere mi moje lude pa mi smo stvarno narod koji da ga nema onda treba izmisliti. Jeste čuli priču, morali Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na memorijalnom turniru u Rijeci, Katia je osvojila sve što se može osvojiti!

    Karate – Katia Šegavčić zlatna u Rijeci

    Sedam hrvatskih gradova točno u podne okupit će tisuće ljudi u Osijeku, Zagrebu, Čakovcu, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku točno u podne s nekih od svojih najatraktivnijih lokacija krenut će u lov na novi svjetski rekord u Najdužoj ljudskoj špagi na svijetu

    [FOTO] Srbić, Ude i Benović u subotu napadaju svjetski rekord u Najdužoj špagi na svijetu

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!