Arhiva

Kraj zadnje oaze besplatnog parkiranja u užem središtu grada

    Objavljeno 01.09.2015
    OsijekNews redakcija

    Kako javlja Glas Slavonije, kraj je besplatnom parkiranju u središtu grada Osijeka u prostoru Interšparove podzemne garaže.

    S dolaskom jeseni još više će se u Osijeku “zaoštriti” potražnja za preostalim besplatnim parkirnim mjestima u užem gradskom središtu. Naime, iz Uprave trgovačkog lanca Spar Hrvatska potvrdili su glasine kako će na parkiralištu trgovačkog centra na Đakovštini uvesti – rampu!

    – Kao što i sami znate, u Osijeku se u središtu grada jedino u našoj garaži parkiranje ne plaća. Osim što je besplatna, ljeti je garaža puna automobila zbog sunca, a zimi zbog snijega, a pri tome uopće nije riječ o našim kupcima. Našli smo se u situaciji da imamo mnogo prigovora stalnih kupaca jer nemaju mjesta za parkiranje i zbog toga odlaze konkurenciji – pojašnjava Nives Fett iz Odnosa s javnošću Spara.

    Zbog toga je odluka sljedeća: uvest će se sustav ulazno/izlaznih rampi i – posljedično tome – sustav naplate.

    – Mi smo prije svega obvezni našim kupcima osigurati ugodnu kupovinu bez stresa te ćemo zato staviti rampu. Uvest ćemo plaćanje, s tim da će prva dva sata parkiranje biti gratis, a tek nakon toga plaćat će se po satu – objašnjavaju u Sparu.

    Tako “u zaborav” odlazi posljednja oaza besplatnog parkiranja u užem gradskom središtu koju su ponajviše koristili oni koji rade na tom području. Sparova je garaža, osim što je prostrana, od strogog središta udaljena manje od desetak minuta hoda, što je posve prihvatljivo, posebice onima koji trebaju smjestiti svoj automobil nekamo na više od osam sati.

    Zanimljivo je kako je Sparova podzemna garaža jedna od četiriju podzemnih garaža u centru koja je doista zaživjela. Naime, dok je egzistirala garaža u Kappi, nikada nije bila puna, iako je i u njoj ponuđeno sat vremena gratis parkiranja. Podzemna je garaža na autobusnom kolodvoru sablasno prazna, a zavrzlama oko Esseker centra definitivno je otjerala i korisnike tih parkirališnih prostora.

    Veća zona besplatnog parkiranja ostaje tako još jedino “divlje” parkiralište uz Strossmayerovu ulicu, dok su sva ostala besplatna mjesta za parkiranje u Gundulićevoj, Ružinoj, Zadarskoj ili Reisnerovoj ulici stvar “lutrije” – jedan ćete dan naći parking, drugi nećete.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!

    Flamenko nam stiže u svom tipičnom tablao formatu, u glazbenoj izvedbi flamenko pjevačice Nine Ćorić u pratnji gitarista Tea Mandžuke te (tradicionalnoj) plesnoj izvedbi španjolske plesačice flamenka

    Flamenco uživo! Na krovu Kulturnog centra!

    Ljeto je u Portanovi - a Portanova nagrađuje. Sljedećih tjedana očekuju vas još vrijednih nagrada, a ove nedjelje Polaris i Surfer na II katu rade

    Ovaj tjedan osvoji Tommy Hilfiger par obuće po izboru u Portanovi