Arhiva

Kino za sve: njemački, francuski i baštinski filmovi besplatno ili uz popust

    Objavljeno 25.10.2017
    OsijekNews redakcija

    nakon očaravajuće izvedbe Darka Rundeka i ekipe te urnebesne izvedbe Srećka Šojića za koje se tražila karta više, i ovaj filmsko-kazališni tjedan prepun je izvrsnih sadržaja, a svatko će moći pronaći nešto za sebe.

    FILMOVI

    Kao ljubitelji europske kinematografije i festivalskih naslova, ovaj tjedan ćemo naprosto poželjeti spavati u kinu Urania. Uz francuski Rendez-vous au cinéma ciklus, u sklopu kojega ovaj tjedan gledamo Prezir (četvrtak 26.10. u 17:00 h), Kralj i ptica (dječji film prema scenariju Hans Christian Andersena i glazbi Jacques Préverta iz 1980., na rasporedu u nedjelju 29.10. u 17:00 h) te Zbogom, prva ljubavi (utorak 31.10. 17:00 h), u ponedjeljak 30.10. započinje i ciklus Filmovi na putu izbor iz filmskog programa Goethe-Instituta Kroatien, u suradnji s Odjelom za film Goethe-Instituta u Münchenu, kao i Goethe-Institutima u Srbiji i Bosni i Hercegovini za 2017. godinu. Ovaj ciklus donosi izbor najznačajnijih i najboljih suvremenih njemačkih filmova i koprodukcija, prikazanih na Berlinaleu i dobitnika prestižne Njemačke filmske nagrade, koje ćemo gledati prema sniženoj cijeni ulaznice od 15 kn povodom 105. godina kina Urania prema idućem rasporedu:

    ponedjeljak 30.10. u 19:15 h Who am I: Nijedan sustav nije siguran – Who Am I: Kein System ist sicher
    ponedjeljak 6.11. Otac – Babai
    ponedjeljak 20.11. Veliko finale – Hin und Weg
    ponedjeljak 27.11. Država protiv Fritza Bauera – Der Staat gegen Fritz Bauer
    četvrtak 30.11. 4 kralja – 4 Könige

    U petak 27. listopada u cijelome svijetu obilježava se Svjetski dan audiovizualne baštine. Tom prilikom Kino mreža i Hrvatski državni arhiv (HDA) – Hrvatski filmski arhiv / Hrvatska kinoteka organiziraju projekcije svevremenskih filmova domaće produkcije u čak 30 kina diljem Hrvatske. Mi se pridružujemo projekcijama Tajne starog tavana redatelja Vladimira Tadeja iz 1984. godine u 15:00 h (projekcija je besplatna za sve posjetitelje) i Breze redatelja Ante Babaje snimljenog prije točno 50 godina u 16:45 h (cijena ulaznice je 15 kn). Uz projekcije, u 24 kina održava se i izložba plakata starih hrvatskih filmova. Ako vas zanima kako su izgledali filmski reklamni materijali najuspješnijih domaćih filmova, poput „Družbe Pere Kvržice“, „Tko pjeva zlo ne misli“, Picassova „Bitka na Neretvi“, „Imam 2 mame i 2 tate“, „Kiklop“, „Samo jednom se ljubi“, „Vlak u snijegu“, svakako preporučamo i posjet kinu Urania.

    Novi filmski tjedan, osim Rendez-vous au cinema, njemačkih Filmova na putu te Breze i Tajne starog tavana u sklopu Svjetskog dana AV baštine, premijerno donosi Thor: Ragnarok i sinkronizirani Halloween hit Moja čudovišna obitelj, a na programu i dalje ostaju psihološki triler Majka! te kriminalistički triler Snjegović.

    U trećem nastavaku popularne strip sage o nordijskom bogu koji bacanjem svog čekića stvara gromove i munje Ragnarok studija Marvel, Thor je zarobljen na drugoj strani svemira bez svog moćnog malja te se nađe u utrci s vremenom kad se mora vratiti u Asgard da bi zaustavio Ragnarok – uništenje svog rodnog svijeta i kraj asgardske civilizacije – koji predvodi svemoguća i nemilosrdna Hela.

    Moja čudovišna obitelj adaptacija je istoimenog bestselera Emmyjem ovjenčanoga autora Davida Safiera („Berlin, Berlin“), koji je preveden na 18 jezika i objavljen u preko 40 zemalja. Film donosi priču o neobičnoj obitelji Wishbone, čije članove zla vještica Baba Yaga pretvara u čudovišta. Avantura života i put do obiteljske sreće otežani su svakojakim zamkama i oštrim zavojima… odnosno oštrim zubima!

    Majka! je psihološki triler redatelja Darrena Aronofskyog (Crni labud, Rekvijem za snove) u kojem glavne uloge imaju dobitnici Oscara Jennifer Lawrence i Javier Bardem. Majka i On žive naoko idiličnim životom u skrivenom raju. Kucanje na vrata prekida njihovo spokojno postojanje i kako sve više gostiju stiže, majka je prisiljena preispitati sve što zna o ljubavi, predanosti i žrtvi…

    Snjegović je sedmi roman jednog od najuspješnijih svjetskih pisaca krimića Jo Nesboa o detektivu Harry Holeu kojeg je utjelovio Michael Fassbender. Dolaskom jeseni u grad, vraća se strah od misterioznih ubojstava koja se ponavljaju svake zime zadnjih 10 godina. Istragu preuzima detektiv Hole, koji pokušava stati na kraj serijskom ubojici čije žrtve uvijek nestaju na dan prvog snijega u Oslu.

    U srijedu 13.12. na rasporedu je pretpremijera novoga nastavka Ratova zvijezda: Posljednji Jedi, kada će nam se pridružiti ekipa iz udruge Star Wars Hrvatka nakon Star Wars tjedna u GISKO-u. Ponedjeljak i utorak (13. i 14.11.) rezervirani su za austrijske  filmove, a u tijeku su pregovori s glumačkim ekipama za gostujuće pretpremijere filmova naših kolega Osječana Sindrom Halla, Fuck Off I Love You i Agape. Stay tuned…

    PREDSTAVE

    U petak 27. listopada u 20 h gledamo Rodijake– pučku hit komediju rađenu prema kolumnama legendarnoga Petra Miloša o hercegovačkim gastabajterima, u izvedbi dvojice velikana hrvatskog glumišta u BiH Velimira Njirića Pšeničnika i Mire Barnjaka. Cijena ulaznice je 60 kn i mogu se kupiti na blagajni kina Urania.

    Nakon toga, u srijedu 8.11.2017. u 20 h na rasporedu je predstava Ritina škola– jedna je od najizvođenijih suvremenih komedija, koja govori o tome što se događa kad se u „društvu znanja“ pojavi djevojka koja – “želi znati, želi shvatit, želi skužiti…sve!!“? Predstava je nastala prema tekstu Willyja Russella, za koji je dobio nagradu Lawrence Olivier za najbolji dramski tekst 1980. godine, a za Hrvatsku je adaptirana u produkciji kazališta Planet Art. Trenutno primamo rezervacije za ulaznice po cijeni od 60 kn.

    Predstavu „Ćiro“ jednog od najpoznatijih glumaca u regiji i TV zvijezde Tarika Filipovića, ponovno ćemo gledati u kinu Urania u nedjelju 19. studenog 2017., s početkom u 20 h. Nakon dugogodišnjeg prijateljstva, Tarik na scenu donosi portret jedinstvene pojave u našem nogometu, legendarnog Miroslava Ćire Blaževića. Karte će se prodavati na blagajni, pa požurite i rezervirajte svoja mjesta na vrijeme.

    U četvrtak 30.11. u 20 h na rasporedu je stand up Željka Pervana za kojega dodatne najave niti nisu potrebne, a u utorak 12.12. u 20 h po prvi put dovodimo Zijaha A. Sokolovića koji će izvesti svoj najpoznatiji one man show CABAres, CABArei o životu, seksu, teatru, starenju, automobilima, hrani i svemu ostalome što Zijaha zanima.

    Ulaznice za sve naše evente možete kupiti na blagajni kina Urania i rezervirati putem maila: [email protected] i [email protected], telefonskog broja Uprave 205 501 (pon-pet od 9:00-16:30 sati) ili broj blagajne kina Urania 205 507 (svaki dan od 16:30-23:00 sata) te našeg Facebook profila Kino Urania˛& Kinematografi Osijek i grupe Kinematografi Osijek.

    KONCERTI

    Jedna je od najpoznatijih nagrađivanih dalmatinskih klapa poznata po hitovima poput „Ne more mi bit“, „Jedna rič“, „Sad kada došla si“… U nastupima klape Cambi osjeća se iskrena ljubav prema klapskom pjevanju što dodatno doprinosi kvaliteti njihovog izričaja, a promicanje izvorne klapske pjesme izvedene na suvremeni zabavni način proširuje njihov krug slušatelja i gledatelja. Osječani će imati priliku poslušati ih u našem kinu Urania u četvrtak 9. studenog s početkom u 20 h. Primamo rezervacije za ulaznice, stoga požurite svoju osigurati na vrijeme.

    Proslavite rođendan u Uraniji i provjerite zašto svi kažu da su kod nas najbolje zabave. Posebne pogodnosti i povoljnije cijene možete iskoristiti uz studentsku, umirovljeničku i Kohorta Osijek iskaznicu te na dječjim matinejama i obiteljskim srijedama (cijena ulaznice 20 kn), uz grupne popuste (cijena ulaznice 18 kn za grupe od minimalno 10 osoba) i poklon vouchere (10 ulaznica za 180 kn). Kako svi nakon dobrog filma obično ogladnimo, dobro nam dođe Early Birds paket uz koji za 45 kn dobijete ulaznicu za film + obrok u restoranu Lumiere.

    Kinematografi Osijek d.d.
    Šetalište kard. F.Šepera 8, 31000 Osijek
    tel/fax Uprava: +385 31 205 501
    kino Urania + 385 31 205 507
    www.kinematografi-osijek.hr
    Sign up for newsletter: http://goo.gl/xkVUgI

    Program Kina Urania 26.10.-1.11.2017 by OsijekNews on Scribd

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!

    Revija hrvatskog kratkog filma Filmska RUNDA, za svoje osmo izdanje koje će se održati 20. i 21. listopada 2023. u Više…

    Osim Murine, u novom filmskom tjednu premijerno možete pogledati i nastavak velikog animiranog hit crtića Avanture obitelji Bigfoot gdje odlazimo s Adamovom neobičnom obitelji na još jednu nezaboravnu pustolovinu

    KINO „Snovi obično umiru u raju“…

    …rečenica je koju u jednoj od scena filma Murina izgovori bogati američki poduzetnik Javier (Cliff Curtis), a koja je ujedno Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!

    Flamenko nam stiže u svom tipičnom tablao formatu, u glazbenoj izvedbi flamenko pjevačice Nine Ćorić u pratnji gitarista Tea Mandžuke te (tradicionalnoj) plesnoj izvedbi španjolske plesačice flamenka

    Flamenco uživo! Na krovu Kulturnog centra!

    Ljeto je u Portanovi - a Portanova nagrađuje. Sljedećih tjedana očekuju vas još vrijednih nagrada, a ove nedjelje Polaris i Surfer na II katu rade

    Ovaj tjedan osvoji Tommy Hilfiger par obuće po izboru u Portanovi