4shared
 - 


Vidi Desktop | Mobilnu verziju

Urania_Vizual-17.8.-23.8.2017

Kino Urania – Povratak u velikom stilu

Od četvrtka 17. kolovoza na programu kina Urania premijerno prikazujemo dugoočekivani hit Luc Bessona Valerian i grad tisuću planeta, novu ekranizaciju Stephen Kingove novele Kula tmine te animirani i na hrvatski sinkronizirani nastavak Tvrd orah 2, za naše najmlađe.

Nakon kratke pauze vraćaju se odmorni, puni energije i brojnih zabavnih filmskih, kazališnih koncertnih sadržaja koji nas očekuju od jeseni u kinu Urania. Već prvi tjedan donosi pravu filmsku poslasticu za sve ljubitelje filmskih festivala: dio programa ovogodišnjeg Vukovar Film Festivala održava se i ove godine u kinu Urania.

Ovogodišnji 11. Vukovar Film festival – Festival podunavskih zemalja održava se od 21. do 26. kolovoza te nastavlja tradiciju premijernih prikazivanja najboljih i nagrađivanih filmova s festivala u Berlinu, Cannesu i Sundanceu. Osim publike u Vukovaru, u programu će moći uživati i gledatelji u Valpovu, Belom Manastiru te u našem kinu Urania u Osijeku. U sklopu festivala, tijekom šest dana imat ćemo priliku pogledati ukupno 80 filmova, od čega 70 dugometražnih i 10 kratkometražnih te sudjelovati u brojnim popratnim događanjima. Cjelokupni program možete pogledati OVDJE, a program u Osijeku pod nazivom Viking invazija donosi 5 naslova koji će biti prikazani prema idućem rasporedu:

utorak 22.8.2017. u 20 h: Čovjek zvan Ove – A Man Called Ove (r. Hannes Holm; Švedska; 116 min)
srijeda 23.8.2017. u 20 h: Napad na Nile Hilton – The Nile Hilton Incident (r. Tarik Saleh; Švedska,   Danska, Njemačka; 106 min)
četvrtak 24.8.2017. u 20 h: Druga strana nade – The Other Side Of Hope (r. Aki Kaurismäki; Finska, Njemačka; 98 min)
petak 25.8.2017. u 20 h: Kraljev izbor – The King’s Choice (r. Erik Poppe; Norveška; 133 min)
subota 26.8.2017. u 20 h: Zemlja tame – Darkland (r. Fenar Ahmad; Danska; 112 min)

Cijena ulaznice za sve naslove u sklopu programa Viking invazija je snižena i iznosi 20 kn, a može se kupiti i voucher za svih 5 filmova iz ciklusa po cijeni od samo 50 kn.

Uz Viking invaziju u sklopu ovogodišnjeg Vukovar Film Festivala, od četvrtka 17. kolovoza na programu kina Urania premijerno prikazujemo dugoočekivani hit Luc Bessona Valerian i grad tisuću planeta, novu ekranizaciju Stephen Kingove novele Kula tmine te animirani i na hrvatski sinkronizirani nastavak Tvrd orah 2, za naše najmlađe.

Vjeverica Surly i ekipa iz šume se vračaju s novom zabavnom super-komičnom avanturom šašavo-orašastih dimenzija. 2014. godine su nas nasmijavali planiranjem pljačke trgovine orašastim plodovima, kada su se potpuno nesvjesno uključili u sasvim ljudsku pljačku banke. Ponovno iz studija ToonBox Entertainment na velika platna stiže Tvrd orah 2. Stari autsajderi u novoj avanturi otkrivaju kako gradonačelnik želi sagraditi divovski zabavni park u njihovom parku. Kako bi spriječili gradonačelnika da uništi njihov dom morat će se udružiti s ostatkom životinja iz parka.

Od vizionarskog redatelja Luca Bessona (Peti element, Lucy, Nikita, Leon profesionalac) dolazi novi dugoočekivani blockbuster Valerian i grad tisuću planeta sa zanimljivom glumačkom ekipom: uz Caru Delevingne, Danea DeHaana, Ethana Hawkea, Clive Owena itd., u filmu će glumiti i planetarno popularna pjevačica Rihanna. Temeljen na revolucionarnoj francuskoj seriji stripova iz 1967. koja je inspirirala naraštaj umjetnika, pisaca i redatelja, film donosi priču o Valerianu i Laureline- timu specijalnih operativaca zaduženih za održavanje reda u ljudskim područjima, koji kreću na misiju u zapanjujući grad Alpha, rastuću metropolu u koju su se tijekom stoljeća nastanile vrste iz cijelog svemira kako bi razmjenjivale znanje, inteligenciju i kulturu. Pomno odabrani tim odradio je vrhunski posao s glazbom, specijalnim efektima, kostimografijom i scenografijom te su vrlo vješto predstavili Bessonovu verziju 28. stoljeća.

Kada je sedamdesetih godina prošlog stoljeća mladi Stephen King u mjesečniku Fantasy & Science Fiction objavio seriju novela o Rolandu Revolverašu inspiranom „Gospodarom prstenovaJ. R. R. Tolkiena te western ulogama Clinta Eastwooda, nije ni slutio da će to prerasti u sagu od 8 sve debljih i debljih knjiga, koja povezuje skoro sve Kingove prethodne knjige i likove iz njih. Fanovi su samo čekali datum njene ekranizacije. Radnja donosi priču o posljednjem viteškom ratniku Rolandu Deschainu koji se nalazi u vječitoj bitci s Walterom ODimom također poznatim i pod imenom Čovjek u crnom, i njegovom pokušaju spašavanja Kule Tmine koja u ravnoteži održava kompletan naš univerzum.

Proslavite rođendan u Uraniji i provjerite zašto svi kažu da su kod nas najbolje zabave. Posebne pogodnosti i povoljnije cijene možete iskoristiti uz studentsku, umirovljeničku i Kohorta Osijek iskaznicu te na dječjim matinejama i obiteljskim srijedama (cijena ulaznice 20 kn), uz grupne popuste (cijena ulaznice 18 kn za grupe od minimalno 10 osoba) i poklon vouchere (10 ulaznica za 180 kn). Kako svi nakon dobrog filma obično ogladnimo, dobro nam dođe Early Birds paket uz koji za 45 kn dobijete ulaznicu za film + obrok u restoranu Lumiere.

Kinematografi Osijek d.d.
Šetalište kard. F.Šepera 8, 31000 Osijek
tel/fax Uprava: +385 31 205 501
kino Urania + 385 31 205 507
www.kinematografi-osijek.hr
Sign up for newsletter: http://goo.gl/xkVUgI

Program Kina Urania 17.8.-23.8.2017 by OsijekNews on Scribd

Najčitanije vijesti

Naši prijatelji

 • cropc.net
 • kukaonica
 • gauss_villa135x60
 • restoran_polaris
 • tzosijek
 • gauss_informatika_ON1
 • gauss_development_ON1
 • Surfer Hrvatska
 • Panturist Arriva
 • Avenue Mall Osijek
 • City fitness Osijek