KULTURA

Kino Urania – 50 nijansi slobodniji

Novi filmski tjedan

Objavljeno 07.02.2018
Nikolina Ćosić

Bez obzira jeste li čitali knjige ili gledali filmove, vjerujemo da ste svi čuli za megapopularnu trilogiju 50 nijansi. Posljednji nastavak bestseler trilogije engleske spisateljice E. L. James na velika platna donosi filmski spektakl 50 nijansi slobodniji. Romantika, napetost, triler i akcija u životima novopečenog bračnog para, ponovno pod redateljskom palicom Jamesa Foleya te s Dakotom Johnson i Jamiejem Dornanom u glavnim ulogama. Stari dvojac u novim okolnostima. Udobno se smjestite i pripremite za neočekivano. Christian i Anastasia, sada imaju sve – ljubav, strast, intimu, bogatstvo, blistavu budućnost i svijet mogućnosti na dlanu. Njihov specifični odnos prepun drame, uzbuđenja i erotike, sada više nego ikad, obavija i romansa. No, uskoro će ih obaviti i splet opasnih, neželjenih okolnosti, a napetost i akcija ovog puta sele van Crvene Sobe. Gospodin i gospođa Grey vas očekuju, vidimo se u kinu Urania.

Novi filmski tjedan premijerno donosi posljednji nastavak 50 nijansi slobodniji, predivnu obiteljsku avanturu Muzej čudesa i sinkronizirani crtić Dugi iz kamenog doba, a na programu i dalje ostaju Oscarovac Oblik vode te dječji hit Patuljci uzvraćaju udarac.

Temeljen na istoimenom proslavljenom romanu autora Briana Selznicka, radnja filma Muzej čudesa prati Bena i Rose, dvoje djece iz različitih vremenskih razdoblja koji potajno sanjaju o tome da im životu budu potpuno drugačiji. Ben žudi za ocem kojeg nikada nije upoznao, dok Rose sanjari o tajanstvenoj glumici čiji život prati putem svog vlastitog albuma. Kada Ben otkrije misteriozni trag u vlastitoj kući, a Rose pročita intrigantni naslov u novinama, njih dvoje kreću u potragu za pronalaskom onoga što im fali u životima, a rezultat će biti nešto što nitko od njih niti u najboljim snovima nije očekivao…

Dugi iz kamenog doba je nova urnebesna sinkronizirana avantura napravljena u poznatom animacijskom stilu studija Aardman. Smještena u doba prapovijesti, kada su opasne zvijeri i dlakavi mamuti gospodarili zemljom, pričom prati pećinskog čovjeka (Dugi) koji zajedno sa svojim najboljim prijateljem, divljom svinjom Hognobom, pokušava ujediniti njihovo pleme u borbi protiv moćnih neprijatelja koji im prijete.

Iz ruku Guillerma del Tora, čarobnjaka za mračni ugođaj i predivne fantastične likove i priče, stiže film Oblik vode, nominiran za nagradu Oscar u čak 13 kategorija, koji spaja nijemu ženu i neobično stvorenje nevjerojatnih ljudskih karakteristika, u jednom tajnom vladinom laboratoriju. Ova divna, romantična i čudnovata fantazija je nešto potpuno drugačije od svega što ste imali prilike gledati do sada u kinima, a osvojila je srca kako kritičara tako i gledatelja. Film prikazujemo u sklopu „And the Oscar Goes To…“ ciklusa, a idući su na rasporedu filmovi Lady Bird (od 15.2.), Tri plakata izvan grada (od 22.2.) i Fantomska nit (od 8.3.).

Patuljci uzvraćaju udarac je nova sinkronizirana animacija redatelja filma Tvrd orah i producenata globalno popularnog serijala Shrek. Film govori o djevojčici Chloe koja otkrije da se u njezinoj novoj kući vrtni patuljci bore protiv zločestih Troggsa koji stižu iz druge dimenzije.

U suradnji s American Cornerom Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek i Rebeccom Dearlove, stipendisticom Fullbright English Teaching Assistant u Osijeku organiziramo filmski klub pod nazivom American Film Club with Rebecca Dearlove: A Look At American Films: The Classics & The RisktakersSvake srijede održat će se besplatna projekcija jednoga filma i rasprava o istome te će voditeljica pružiti preporuke za slične filmove iz iste kategorije koji bi sudionicima bili zanimljivi za pogledati. U srijedu 7. veljače u 16:30 h gledamo Učini pravu stvar redatelja Spike Leea iz 1989. godine, a idući su na rasporedu filmovi Droga (redatelja Ricka Famuyiwa iz 2015. – srijeda 14.2.) i Paris is Burning (dokumentarac redateljice Jennie Livingston iz 1990. – srijeda 21.2.). American Film Club obuhvatit će razdoblja i žanrove američkoga filma. Prijaviti se možete svakim danom na broj telefona 031/211-233 ili na e-mail adresu: [email protected].

Jeste li već pogledali izložbu o vašem najdražem kinu? Izložba pod nazivom 105 godina kina Urania 1912. – 2017. otvorena je u subotu 9.12.2017., povodom 105. obljetnice našega kina u Muzeju Slavonije, a trajati će do ožujka 2018. Zgrada kina Urania spada među najznačajnija secesijska ostvarenja u Hrvatskoj i nezaobilazan je primjer u povijesnoumjetničkim pregledima ovog umjetničkog razdoblja. Izgled kina ovjekovječen je na brojnim razglednicama grada Osijeka, a djelovanje kina može se pratiti proučavanjem plakata osječkih kinematografa i pretraživanjem osječkih dnevnih novina od početka 20. stoljeća do danas.

Pozivamo vas na predstavu Stilske vježbe u utorak 27. veljače 2018. s početkom u 20 h u kinu Urania. Ova kultna predstava s nenadmašnima Lelom Margitić i Perom Kvrgićem ove godine bilježi 50-godišnjicu izvođenja s istom glumačkom postavom. Proslavimo zajedno njihov Zlatni pir. Cijena ulaznice je 70 kn.

Nesha Bridges je zavodnik i imitator koji žari i pali svojim prepoznatljivim humorom u četvrtak 22. veljače s početkom u 20 h nam dolazi u kino Urania pokazati zašto se za njegove nastupe traži karta više. U Osijek dolazi po prvi put, a izvest će svoj stand up nastup „Život“, s kojim je turneju započeo u veljači 2017. godine. Širim je masama poznat kao prvi „hejter“ Rickyja Martina i ružniji dvojnik Novaka Đokovića, no on je puno više od toga: uz Nikolu Đurička najpopularniji je i najbolji komičar Srbije. Cijena ulaznice je 60 kn.

Jedan od najpoznatijih glumaca u regiji Nikola Đuričko odlučio se za novi korak u karijeri napravivši svoj stand up show pod nazivom „Sve što ste oduvek hteli da znate o Džoniju a nikada niste smeli da ga pitate“ koji će izvesti u kinu Urania u nedjelju 4. ožujka, s početkom u 20 h. Hrvatska publika Đurička zna najviše po ulozi Švabe u seriji „Vratiće se rode“, ali i po glavnim ulogama u filmskim hitovima kao što su „Munje!, „Mrtav ‘ladan“, „Kad porastem bit ću Kengur“, „Montevideo, bog te video“ i mnogim drugima. Cijena ulaznice je 70 kn.

Ulaznice za sve naše evente je potrebno ranije kupiti ili rezervirati putem telefona 205-501 (Uprava, 9-17 h), 205-507 (blagajna kina, od 17-21:30 h), email-a: [email protected] i [email protected] ili putem našeg Facebook profila Kino Urania & Kinematografi Osijek.

Proslavite rođendan u Uraniji i provjerite zašto svi kažu da su kod nas najbolje zabave. Posebne pogodnosti i povoljnije cijene možete iskoristiti uz studentskuumirovljeničku i Kohorta Osijek iskaznicu te na dječjim matinejama i obiteljskim srijedama (cijena ulaznice 20 kn), uz grupne popuste (cijena ulaznice 18 kn za grupe od minimalno 10 osoba) i poklon vouchere (10 ulaznica za 180 kn). Kako svi nakon dobrog filma obično ogladnimo, dobro nam dođe Early Birds paket uz koji za 45 kn dobijete ulaznicu za film + obrok u restoranu Lumiere.

Kinematografi Osijek d.d.
Šetalište kard. F.Šepera 8, 31000 Osijek
tel/fax Uprava: +385 31 205 501
kino Urania + 385 31 205 507
www.kinematografi-osijek.hr
Sign up for newsletter: http://goo.gl/xkVUgI

Program Kina Urania 8.2.-14.2.2018 by OsijekNews on Scribd

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Zahvatilo nas je Oscarovsko ludilo, a jedna novost u filmskom djelu programa je i hit koji je uzdrmao susjedstvo, pogledajte!

Kino – Oskarovci, Jorgovani i Rifovi revolucije

Zahvatilo nas je Oscarovsko ludilo! Uz pokoja iznenađenja i neke „sigurice“, nastup Ryana Goslinga i Slasha koji su zajedno otpjevali Više…

Iznimno bogat tjedan pun aktivnosti i događanja u kinu Urania koji nudi za svakoga po nešto, pogledajte što će se sve događati u novom tjednu kina Urania

Štampar i Pračovjek uz ženske priče kao dio Frankofonije i Tjedna mozga

Početak ožujka u kinu Urania u znaku je ženskih filmova u čast Međunarodnog dana žena 8. ožujka. Ove godine program Više…

Nastavak, koji ponovno okuplja spektakularnu A listu glumaca, istražuje mistično putovanje Paula Atreidesa

Dina – Saga se nastavlja

Krećemo na putovanje znanstveno-fantastičnog spektakla nagrađivanog redatelja Denis Villeneuvea Dina: drugi dio, novim poglavljem slavnog romana Dina (Dune) Franka Herberta. Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Poziv je otvoren za sve mlade (i sve koji se tako osjećaju) raspoložene za timski i kreativni rad koji se ne ustručavaju istaknuti svoje mišljenje i žele naučiti nešto novo

Pridruži se Klubu kazališne publike u Osijeku!

Zahvatilo nas je Oscarovsko ludilo, a jedna novost u filmskom djelu programa je i hit koji je uzdrmao susjedstvo, pogledajte!

Kino – Oskarovci, Jorgovani i Rifovi revolucije

Zbornik "Hrvatska izvan domovine V", objavljen u nakladi Centra za istraživanje hrvatskog iseljeništva i Ekonomskog fakulteta u Osijeku, donosi 77 radova predstavljenih na Petom Hrvatskom iseljeničkom kongresu

American Corner – Predstavljanje zbornika radova “Hrvatska izvan domovine V”