4shared
 - 


Vidi Desktop | Mobilnu verziju

urania_ekst

Kinematografi Osijek – Dječak iz vode na francuski način

Ožujak je mjesec rezerviran za slavlje svih frankofona i frankofila u Hrvatskoj. Već u ponedjeljak 16.3. u Uraniji započinje ovogodišnja Frankofonija u organizaciji Fancuske alijanse Osijek

Preostao je još samo jedan dan do početka ovogodišnjeg, 9. po redu festivala dokumentarnog rock filma– DORF 2015. U srijedu u 21 h na otvorenju festivala možete pogledati kontroverzan i zabranjivan makedonski film iz 1977. „Re:Volt“. Glazbu za film je skladao zagrebački Dječak iz vode, kojega ćete moći poslušati i u live verziji nakon filma. Kroz 4 dana prikazat će se ukupno 10 filmova podijeljenih u 3 sekcije: Regionalni program, Međunarodni program i Tajna povijest rocka. Program počinje u 19 h, a ulaznice po cijeni od 15 kn možete nabaviti na blagajni kina Urania prije same projekcije.

Ožujak je mjesec rezerviran za slavlje svih frankofona i frankofila u Hrvatskoj. Već u ponedjeljak 16.3. u Uraniji započinje ovogodišnja Frankofonija u organizaciji Fancuske alijanse Osijek, a trajat će od 16.-29.3. U sklopu Revije suvremenog frankofonog filma u kinu Urania će se prikazati ukupno 12 filmova, od kojih 2 animirana na dječjim matinejama (u subotu 21. i 29.3.) uz prigodne tematske radionice izrade lutaka i marioneta te zvukova prirode. U Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića prikazat će se i cabaret predstava Laurette de Paname, a u prostorijama Francuske alijanse Osijek održat će se predavanje profesorice povijesti umjetnosti Blaženke Vojvodić „Edouard Manet: Bar u Folies Bergèreu“. Cijena ulaznice za sve filmove je 15 kn, a voucher za sve projekcije iz ovog filmskog ciklusa iznosi 50,00 kuna.

Ovotjedni filmski program prepun je nagrađivanih festivalskih filmova europske produkcije, uz jednu novinu- Pepeljuga nam napokon stiže u Uraniju.

Mlada Elle, koju je okrutna maćeha pretvorila u služavku prekrivenu pepelom, nakon smrti voljenog oca prozvana je Pepeljugom (Cinderella). Obiteljska avantura temeljena je na klasičnom predlošku poznatih bajkopisaca braće Grimm te na istoimenom Disneyjevom animiranom remek-djelu iz 1950. godine. Film se može pohvaliti i izvrsnom glumačkom postavom: glavnu ulogu igra Lily James, njenu maćehu Cate Blanchett, dobru vilu Helena Bonham Carter, a princa Richard Madden. Uz Pepeljugu će se prikazivati i kratki animirani nastavak Groznica snježnog kraljevstva u kojemu možete vidjeti nove dogodovštine Else i Anne, dragih junakinja iz prošlogodišnjeg Disneyjevog hita Snježno kraljevstvo.

Na dječjim vikend-matinejama možete pogledati avanture Janka Strižića, već svima poznate ovčice čije će dogodovštine beeeez sumnje zabaviti i djecu i odrasle. Odrasli će zasigurno više uživati u Oscarom nagrađenoj izvedbi Julianne Moore u filmu Zauvijek Alice ili pak crno-bijeloj priči s početka 1960-ih o mladoj poljskoj redovnici koja otkriva potresnu istinu o holokaustu Ida. Izvrsna Marion Cotillard progovara o poziciji “malih ljudi” u današnjem konzumerističkom društvu u hitu Dva dana, jedna noć, a tematika majčinstva se provlači kroz čak 2 visokokvalitetna filma s našeg repertoara: latvijski Mama, volim te i kanadski Mama. Ulaznice za festivalske filmove Ida, Dva dana, jedna noć, Zauvijek Alice, Mama i Mama, volim te možete kupiti u redovitoj prodaji po cijeni od 20,00 kn, odnosno uz predočenje studentske i umirovljeničke iskaznice i obiteljsku srijedu po cijeni od 15,00 kuna.

Jeste li znali da u Uraniji možete proslaviti rođendan uz animatora, iznajmiti dvoranu za održavanje konferencija i različitih događanja, kupiti kino voucher kao poklon (10 ulaznica za 180 kn), pojesti obrok iz vrhunskog restorana Lumiere uz film po izboru (Early Birds kupon)… Sve dodatne informacije možete saznati na  web stranici, Facebook grupi i profilu, telefonski ili putem maila kinematografa Osijek.

Kinematografi Osijek d.d.
Šetalište kard. F.Šepera 8, 31000 Osijek
OIB 40405502802
tel/fax Uprava: +385 31 205 501
kino Urania + 385 31 205 507
www.kinematografi-osijek.hr

Najčitanije vijesti

Naši prijatelji

 • cropc.net
 • kukaonica
 • gauss_villa135x60
 • restoran_polaris
 • tzosijek
 • gauss_informatika_ON1
 • gauss_development_ON1
 • Surfer Hrvatska
 • Panturist Arriva
 • Avenue Mall Osijek
 • City fitness Osijek