Arhiva

Kako ispeći savršenu kokoš?

    Objavljeno 13.03.2015
    OsijekNews redakcija

    Svi koji jedemo meso volimo jesti dobro pečenu kokicu s krumpirima, brokulom i mrkvom. Upoznajte francusku metodu pečenja i vaši ukućani i gosti biti će oduševljeni vašim kulinarskim umijećem.

    Obavezno kupiti

    1 svježu kokoš
    1 glavicu brokula
    4 velike mrkve
    4 velika krumpira
    1 vrhnje za kuhanje
    1maslac
    1 češnjak
    majčina dušica i lovorov list
    Sol, papar i šećer su neizostavni, naravno!

    Kokoš morate peći na 200 stupnjeva

    Priprema
    Prije kuhanja morate sve pripremiti. Francuzi kažu ‘mise en place’, što u prijevodu znači sve na svojem mjestu. Ogulite krumpire i mrkvu, razrežite brokulu. Kokoš morate dobro oprati izvana i iznutra. Stavite malo češnjaka u unutrašnjost kokoši. Da bi okus bio bolji, poželjno je staviti i lovorov list, majčinu dušicu, sol i papar u kokoš. Premažite je maslacem.

    Stavite kokoš u posudu za pečenje i stavite ju u pećnicu
    Morate peći na 200 stupnjeva, peće se otprilike 45 minuta, a ukoliko je vaša kokoš jako velika onda 15 minuta duže. Tava mora biti dovoljno velika za kokoš i krumpire. Kada je pećnica dovoljno zagrijana, stavite meso i krumpire. Pustite da prođe 25 minuta, pa ih okrenite na drugu stranu. Nakon što prođe 20 minuta, opet ih okrenite na drugu stranu.

    Skuhajte brokulu i mrkvu.
    Odvojite vruće povrće u 2 različita tanjura i poslužite gostima. Uživajte!

    Foto: Shutterstock

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na memorijalnom turniru u Rijeci, Katia je osvojila sve što se može osvojiti!

    Karate – Katia Šegavčić zlatna u Rijeci

    Sedam hrvatskih gradova točno u podne okupit će tisuće ljudi u Osijeku, Zagrebu, Čakovcu, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku točno u podne s nekih od svojih najatraktivnijih lokacija krenut će u lov na novi svjetski rekord u Najdužoj ljudskoj špagi na svijetu

    [FOTO] Srbić, Ude i Benović u subotu napadaju svjetski rekord u Najdužoj špagi na svijetu

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!