Arhiva

Kako doći do novčanih poticaja – najbržim nezaobilaznim putem

    Objavljeno 19.04.2015
    OsijekNews redakcija

    Generalno, svi očekuju kako je put do novčanih poticaja doista kompliciran i da zahtijeva puno uloženog truda i vremena stoga se ni ne odlučuju pokušati tako nešto. No prava istina je sasvim drugačija.

    Za početak, jako je važno da imate valjanu osobnu iskaznicu koja vrijedi barem još dvije godine te da na slici niste ispali kao kriminalac i odmah u startu imajte barem tri kopije iste. Nije loše provjeriti imate li putovnicu u kojoj ima mjesta na četiri do šest praznih listova ukoliko trebaju razni pečati ili vize za inozemstvo jer postoji mogućnost da ćete za ishođenje svih dokumenata morati otputovati u Brisel ili u Njemačku državu.

    Nakon toga, biti će vam potrebno uvjerenje o državljanstvu, odnosno da ste državljanin bilo koje države, a to vam može izdati gotovo svaka bolja policijska stanica u kratkom roku od 11 (slovima: jedanajst) dana. Vozačka dozvola je jako važna jer ukoliko ju imate, to je automatski potvrda da znate upravljati ponekim motornim vozilom ali i traktorom, kolicima i ostalim, kako motornim tako i onim drugim vozilima na dva ili četiri točka, pogotovo ukoliko budete morali na put za već navedenu Njemačku državu.

    Za to vam ne trebaju kopije, ali se svakako osigurajte da uz sebe uvijek imate i prometnu dozvolu pa tako i važeće zdravstveno osiguranje u slučaju smrti ili još nečeg goreg. Servisna knjižica vozila isto nije na odmet. Kada ste prikupili ovaj osnovni paket aranžman, svakako nabavite radnu knjižicu (ne mora biti vaša), ali i vojnu iskaznicu da bi se birokrati uvjerili da ste sposobni raditi teže fizičke poslove po potrebi.

    Sve gore navedeno može se uz malo truda ili već imati kod kuće ili dobiti u kratkom periodu, no osnovne stvari poput vaših izvoda iz matične knjige rođenih (dokaz da ste se rodili) i umrlih (u slučaju da ste umrli) morati ćete nešto i platiti te ovjeriti za 47,66 kuna kod javnog bilježnika. Unajmite osobu inženjera koji će procijeniti vašu imovinu i za to vam izdati potrebno uvjerenje. Ne bi bilo loše ukoliko ste član neke stranke da imate i HDZ iskaznicu (ili barem SDP) no i sve ostale neće biti višak.

    Kako bi znali da ste zdravi, pribavite si snimak zuba, ali i originalni ugovor za parcelu na groblju. Zemljišne knjige vam uopće nisu potrebne stoga to zaboravite odmah. Ako ste državljanin Republike Hrvatske, morate obavezno imati dokaz o HRT pretplati, kao i vjenčani list, minimalno dva jamca (ne smiju biti kumovi) i od banke ovjerenu hipoteku na sav alat koji posjedujete.

    Pročitajte više na Kukaonica.com

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Kukaonica – Ti ćeš meni kaznu?

    Čak ni tablete za sreću više ne pomažu. Na ono malo muškosti što imam mi ide više tema koja je Više…

    Gdje je Betmen kad ga trebaš?

    Idemo u štrajk ? Idemo na ulice ? – Sad bi vam rekao kuda idemo i šta ćemo raditi ali Više…

    Pametne misli ponedjeljkom

    Matere mi moje lude pa mi smo stvarno narod koji da ga nema onda treba izmisliti. Jeste čuli priču, morali Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na memorijalnom turniru u Rijeci, Katia je osvojila sve što se može osvojiti!

    Karate – Katia Šegavčić zlatna u Rijeci

    Sedam hrvatskih gradova točno u podne okupit će tisuće ljudi u Osijeku, Zagrebu, Čakovcu, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku točno u podne s nekih od svojih najatraktivnijih lokacija krenut će u lov na novi svjetski rekord u Najdužoj ljudskoj špagi na svijetu

    [FOTO] Srbić, Ude i Benović u subotu napadaju svjetski rekord u Najdužoj špagi na svijetu

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!