Arhiva

Kadetski Kup Hrvatske: 11 Slavonaca u reprezentaciji, državni rekord Svena Salaja

    Objavljeno 20.09.2016
    OsijekNews redakcija

    Kup Hrvatske za kadete i kadetkinje održan je 17. rujna u Rijeci.

    Osim pojedinačne borbe za prva dva mjesta koja vode u kadetsku reprezentaciju, natjecanje je bilo i ekipnog karaktera.

    Kadetkinje i kadeti Slavonije ponovili su prošlogodišnji uspjeh. U obje konkurencije bili su drugi, što je našem klubu donijelo sveukupno drugo mjesto u konkurenciji 28 klubova.

    Kod kadetkinja pobijedio je AK Agram Zagreb (277 bodova), ispred AK Slavonija-Žito (199) i ASK Split (106). Kod kadeta pobjedu je odnio AK Agram Zagreb (292 boda), a slijede AK Slavonija-Žito (193) i AK Zagreb-Ulix (106,5).

    Sveukupni pobjednik (kadetkinje + kadeti) je AK Agram Zagreb (569 bodova) ispred AK Slavonija-Žito (392) i AK Zagreb-Ulix (178,5).

    Pojedinačno gledano, naši su članovi ostvarili ogroman uspjeh. Osvojena su 3 prva, 10 drugih i 4 treća mjesta. Reprezentaciju je izborilo čak 11 naših atletičara u 13 atletskih disciplina.

    Posebno treba istaknuti pobjedu i kadetski državni rekord Svena Salaja u skoku s motkom koji sada iznosi 4,40m, ali i prvo mjesto te osobni rekord Klare Šoje u istoj disciplini (3,06m) te prvo mjesto Mateja Čivića u bacanju koplja (54,99m).

    Dva druga mjesta osvojila je Karla Milinković, u bacanju kugle uz osobni rekord (12,65m) i u bacanju kladiva (45,13m). Druga mjesta zauzeli su i Leonarda Drenić u bacanju koplja (35,83m), također uz osobni rekord, Jana Pranjić u skoku u dalj (4,98m), Maja Petričić u skoku s motkom (2,80m) te kadeti Lovro Marđetko u utrci na 300m (37,44), Filip Medić u skoku u dalj (5,78m) te Ivan Paravac u skoku s motkom (4,00m).

    Na druga mjesta plasirale su se i obje štafete 4x100m – ženska štafeta u sastavu Marija Grgić, Paola Rešetar, Lorena Faktor i Melani Bosić (51,67) te muška u sastavu Ivan Paravac, Sven Salaj, Luka Zdravčević i Lovro Marđetko (47,06).

    Leonarda Drenić pridonijela je ekipi i svojim trećim mjestom u bacanju diska (26,42m), a treći su bili i Karmen Zadro u skoku u dalj (4,97m) te kadeti Dominik Halilović u bacanju kladiva s osobnim rekordom (45,25m) i Bartol Cik u skoku s motkom (3,00m).

    U konačnici, nastup u kadetskoj reprezentaciji Hrvatske, koja će se 24. rujna u slovačkoj Trnavi suprotstaviti reprezentacijama Češke, Mađarske, Slovačke i Slovenije, neslužbeno su izborili:

    Kadeti

    Kadetkinje

    Rezultate ostalih članova možete pogledati ovdje.

    Ukupne rezultate natjecanja pogledajte ovdje.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Ivan Horvat – seniorski prvak Hrvatske

    Na Prvenstvu Hrvatske za seniore i seniorke održanom 30. i 31. srpnja u Zagrebu članovi Atletskog kluba “Slavonija-Žito” osvojili su Više…

    Marissa Bura 19. na mlađejuniorskom Europskom prvenstvu

    Mlada sprinterka Atletskog kluba Slavonija-Žito, Marissa Bura, nastupila je 14. srpnja u gruzijskom Tbilisiju na Europskom prvenstvu za mlađe juniore i Više…

    Ivan Horvat u finalu Europskog prvenstva

    Sjajna vijest za hrvatsku atletiku stigla je već prvog dana Europskog atletskog prvenstva koje se održava od 6. do 10. Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na memorijalnom turniru u Rijeci, Katia je osvojila sve što se može osvojiti!

    Karate – Katia Šegavčić zlatna u Rijeci

    Sedam hrvatskih gradova točno u podne okupit će tisuće ljudi u Osijeku, Zagrebu, Čakovcu, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku točno u podne s nekih od svojih najatraktivnijih lokacija krenut će u lov na novi svjetski rekord u Najdužoj ljudskoj špagi na svijetu

    [FOTO] Srbić, Ude i Benović u subotu napadaju svjetski rekord u Najdužoj špagi na svijetu

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!