Arhiva

Jasenki Vizentaner povjerena briga o gradskim parkovima

    Objavljeno 17.02.2017
    OsijekNews redakcija

    Izgledno je kako će Osijek dobiti prvi novi park u svojoj novijoj povijesti. On će se nalaziti na prostoru uz Dravu, na zelenoj površini zapadno od Bijele lađe pa sve do Solarskog trga. Najavio je to gradonačelnik Ivan Vrkić na prošlotjednoj sjednici Gradskog vijeća, kada se glasovalo o dokumentu kojim se planski regulira uređenje središta Osijeka. A upravo za taj zeleni pojas osječka javnost izrazila je jasnu želju da ostane zelena, odnosno da se ne dopusti nova izgradnja. Za ovu najavu Vrkić je zaradio aplauz iz vijećničkih klupa, a jamačno i većeg dijela javnosti.

    A čini se kako će priča oko kreiranja i realizacije tog parka biti povjerena Jasenki Vizentaner. Ona je nedavno kao stručna osoba zaposlena u Odsjeku koji između ostalog vodi računa i o zaštiti okoliša, a pri Upravnom odjelu za urbanizam i graditeljstvo, komunalno-stambeno gospodarstvo, promet i zaštitu okoliša te mjesnu samoupravu.

    U njezinu resoru je praćenje primjene propisa i priprema nacrta akata iz područja zaštite okoliša i prirode te oblikovanja javnih zelenih površina, kao i poslovi vezani uz GIS “zeleni katastar površina” grada Osijeka.

    – Također, u opisu poslova toga radnog mjesta je i pružanje stručne podrške za prijave na natječaje za EU projekte iz domene zaštite okoliša i prirode i provedba uspješno odabranih projekata – odgovaraju iz njezina resornog odjela.

    Moglo bi se reći kako je Jasenka Vizentaner tako postala “gradski ministar” za zelenilo. Njezin angažman na tom mjestu ne bi trebao čuditi, jer ona je magistra oblikovanja parkovnih i prirodnih rekreacijskih objekata, diplomirala je na zagrebačkom Šumarskom fakultetu. Dobro poznaje stanje osječke hortikulture jer svojevremeno je bila voditelj Radne jedinice Zelenilo Unikoma. Ona je i redovni član komisije u akciji “Biramo najljepši balkon i okućnicu” koju organizira Turistička zajednica grada Osijeka i naša novinska kuća.

    Očekuju se, dakle, njezini potezi, jer javni je pogovor kako osječki parkovi već duže vrijeme nisu (više) u reprezentativnom stanju.

    D. Kuštro

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na memorijalnom turniru u Rijeci, Katia je osvojila sve što se može osvojiti!

    Karate – Katia Šegavčić zlatna u Rijeci

    Sedam hrvatskih gradova točno u podne okupit će tisuće ljudi u Osijeku, Zagrebu, Čakovcu, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku točno u podne s nekih od svojih najatraktivnijih lokacija krenut će u lov na novi svjetski rekord u Najdužoj ljudskoj špagi na svijetu

    [FOTO] Srbić, Ude i Benović u subotu napadaju svjetski rekord u Najdužoj špagi na svijetu

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!