4shared
 - 


Vidi Desktop | Mobilnu verziju

City-Games-Belisce

Igre na vodi 2017: urnebesna zabava na bazenu u Belišću

Kako je ovo prvi City Games događaj u Slavoniji, timovi su morali brzo usvojiti pravila igara i razraditi taktike, pri čemu su vodeće ekipe Valpova i Belišća bile najbolje u tome, nadmećući se sve do posljednje igre

Popularne Igre na vodi Belišće 2017. održale su se ovaj petak 14. srpnja u sklopu osme uzastopne turneje međunarodnog projekta City Games. Prekrasan ambijent gradskog bazena Belišće bio je prepun gledatelja i prije početka ovog sportsko-zabavnog susreta sa šest odlično raspoloženih ekipa.

Od samog je početka bilo vidljivo kako će se glavna borba voditi između ekipa Valpova i Belišća, pri čemu su domaćini imali i glasnu podršku tribina. Uz njih, natjecali su se i Lege sa Kopike iz Osijeka, Bizovac, ekipa Sveučilišta u Osijeku te gostujuća ekipa iz mađarskog Harkanja, Orange Harkany team. Svi su oni svoje vještine i timski duh morali pokazati u šest igara: letećem vaterpolu, spašavanju turistkinje, utrci magaraca, slavonskoj šunki, vošarci i veslu.

Kako je ovo prvi City Games događaj u Slavoniji, timovi su morali brzo usvojiti pravila igara i razraditi taktike, pri čemu su vodeće ekipe Valpova i Belišća bile najbolje u tome, nadmećući se sve do posljednje igre. Uz nešto sportske sreće, Valpovo se sa 7 bodova prednosti okitilo zlatnom medaljom i kao pobjednik prvog hrvatskog ‘challengera’ ide izravno u hrvatsko City Games finale u Viru 10. kolovoza. Tamo će se s pobjednicima ostalih challengera boriti za titulu hrvatskog prvaka i ulaznicu za međunarodni dio natjecanja.

“Nismo se nadali pobjedi, jer nam je ovakvo natjecanje nešto posve novo. Čestitam svome timu na igri i organizatorima na ovako lijepom događaju,” kazao nam je kapetan Valpova. “Nastojat ćemo biti još bolji u finalu, svakako ćemo trenirati za to, iako se svi bavimo sportom, imamo tri rukometaša, profesionalnog trkača, djevojke su odbojkašice, pa ćemo svakako biti spremni čak i bez treninga.”

Ekipu Belišća, ovogodišnjeg Europskog grada sporta u Hrvatskoj, također su činili profesionalni sportaši i rekreativci, aktivni u triatlonu, nogometu, košarci i odbojci, a ove su igre sve to lijepo povezale. “Sretni smo rezultatom. Dali smo sve od sebe i žao nam je da nismo pobjedili, ali odlučila je jedna igra u kojoj smo napravili greške. Moramo svakako zahvaliti publici koja je večeras bila savršena!”

Osječke Lege sa Kopike završili su kao trećeplasirani, te također svoj rezultat pridaju bavljenju raznim sportovima. “Svi smo sportaši, plivači, vaterpolisti i triatlonci,” otkrio nam je njihov kapetan. “Očekivali smo bolji rezultat u letećem vaterpolu, malo smo bili ludi u veslu, ali sve u svemu, mislim da smo igrali prilično dobro. Idući put ćemo svakako biti spremniji za pobjedu.”

Igre na vodi Belišće 2017 – City Games organizirane su u suradnji Grada Belišća, Turističke zajednice grada Belišća i agencije Adria events, a pored igara priređen je i bogat popratni program. U ulozi jednog od voditelja bio je i poznati Davor Dretar Drele. Sjajna atmosfera tokom cijele večeri, topla slavonska dobrodošlica te pregršt smijeha i adrenalina zaokružili su ocjenu događaja u kojem su uživale sve generacije kao pun pogodak.

City Games karavana nastavlja svoj put i ponovo prelazi granicu, organizirajući već danas idući susret u Somboru, nakon čega slijedi još 20-ak događaja diljem regije, a onda i međunarodni dio natjecanja s 12 zemalja sudionica. Veliko međunarodno finale na rasporedu je 2. rujna u Biogradu na Moru.

Više informacija pronađite na službenoj stranici www.city-games.com.

Najčitanije vijesti

Naši prijatelji

 • cropc.net
 • kukaonica
 • gauss_villa135x60
 • restoran_polaris
 • tzosijek
 • gauss_informatika_ON1
 • gauss_development_ON1
 • Surfer Hrvatska
 • Panturist Arriva
 • Avenue Mall Osijek
 • City fitness Osijek