4shared
 - 


Vidi Desktop | Mobilnu verziju

lege-za-djecu-superjunake

Humanitarna akcija „Lege za djecu superjunake“

Iako navedena šestorka u prosjeku ima po 48 godina „na leđima“, cilj im je napregnuti svoje snage do maksimuma i time animirati što više donatora i sponzora kako bi se prikupila sredstva za kupnju medicinskih aparata za liječenje i skrb o bolesnoj djeci.

Ivica Lenard i Igor Toman (biciklisti), Dražen Ćućić i Dragan Maloševac (maratonci), te Darko Zec i Igor Berecki (prateći vozači) – šestorka je koja se od 28. do 30.06.2016. sprema „svojim nogama“ prijeći put od Osijeka do Dubrovnika, odnosno proći 1.000 kilometara bicklima i trčanjem tijekom neprekidna 72 sata tijekom kojih nisu predviđena noćenja ni odmori osim kratkih zaustavljanja radi obroka i fizioloških potreba.

Iako navedena šestorka u prosjeku ima po 48 godina „na leđima“, cilj im je napregnuti svoje snage do maksimuma i time animirati što više donatora i sponzora kako bi se prikupila sredstva za kupnju medicinskih aparata za liječenje i skrb o bolesnoj djeci.

Akcija je nazvana “Lege za djecu superjunake”, provodi se u organizaciji osječke Udruge “Hrvatski dragovoljac”, a održava u okviru inicijative “Veliki za male”, kroz koju su do sada održane brojne akcije i inicijative.

Start je u utorak, 28.06.2016. u Osijeku, a biciklisti, trkači i prateći kombi tijekom neprekinuta tri dana prolaze rutu: Osijek – Virovitica – Bjelovar – Zagreb – Karlovac – Delnice – Crikvenica – Karlobag – Zadar – Šibenik – Split – Makarska – Ploče – Dubrovnik.

Planirana kratka osvježenja osiguravaju lokalne motociklističke i sportske udruge iz gradova duž navedene rute, a sudionici akcije pozivaju i sve one koji su zainteresirani priključiti se donacijama, uplatama, kao i vožnjom bicikla ili trčanjem tijekom prolaska kroz njihove gradove.

Osim lokalne podrške, u organizaciju trodnevnog sportsko-humanitarnog podviga uključili su se sponzori i donatori koji su osigurali uvjete za njeno provođenje: cestovne bicikle i sportsku odjeću, te prateći kombi s opremom, hranom i napicima za bicikliste i maratonce. To su – do trenutka ove objave –  Keindl Sport, Grand auto d.o.o., Trofeji.hr, Paralela d.o.o., Dicentra d.o.o., Finera d.o.o. i Humanitarna sportska liga.

Svoje pokroviteljstvo i podršku najavili su Grad Osijek i Hrvatska liječnička komora, a u dogovoru su i pokroviteljstva gradonačelnika gradova kroz koje ruta prolazi.

Akcija će biti medijski popraćena u tisku, na radiju, televiziji i društvenim forumima.

Otvorena je Facebook stranica „Lege za djecu superjunake“ na kojoj će redovito biti ažurirane novosti o pripremama i provođenju akcije: https://www.facebook.com/Lege-za-djecu-superjunake-1126164057442793

Planiran je i blog kojim će trodnevni tijek akcije biti praćen uživo.

Najčitanije vijesti

Naši prijatelji

 • cropc.net
 • kukaonica
 • gauss_villa135x60
 • restoran_polaris
 • tzosijek
 • gauss_informatika_ON1
 • gauss_development_ON1
 • Surfer Hrvatska
 • Panturist Arriva
 • Avenue Mall Osijek
 • City fitness Osijek