Arhiva

Horvat odličan pred Europsko prvenstvo, kadeti oduševili na Prvenstvu Hrvatske

    Objavljeno 03.07.2015
    OsijekNews redakcija

    Lipanj je bio vrlo uspješan mjesec za Atletski klub Slavonija-Žito.

    Ivan Horvat je odličnim skokovima pokazao da je u dobroj formi pred najvažnije natjecanje sezone – Europsko prvenstvo za mlađe seniore (Tallinn, 9-12.07.).

    Početkom mjeseca je na mitingu u Celju preskočio 5,53m što mu je najbolji rezultat u posljednje dvije godine. Također, treba istaknuti i pobjedu na Ekipnom prvenstvu Europe u Staroj Zagori gdje je unatoč lošim vremenskim uvjetima preskočio 5,40m. U Zagrebu je na mitingu ‘Dinamo-Zrinjevac’ postavio novi rekord mitinga 5,41m.

    Odlično je s motkom skakao i mladi Dario Prekl koji je postao mlađejuniorskim državnim prvakom i potvrdio normu za Svjetsko prvenstvo za mlađe juniore koje će se održati od 15.-19. srpnja u kolumbijskom gradu Caliu.

    Posebno su nas oduševili mlađi i stariji kadeti i kadetkinje na državnom prvenstvu u Zagrebu osvojivši čak 19 medalja (7 zlatnih, 8 srebrnih, 4 brončane) po čemu je naš klub bio drugi najuspješniji klub na natjecanju. Međutim, ako uzmemo u obzir samo starije kadete i kadetkinje (14 medalja), u toj smo kategoriji bili najbolji klub na natjecanju!

    Zvijezde drugog dana tog natjecanja bili su Ivan BregovićArian GettoFilip Medić i Luka Zdravčević. Oni su u štafeti 4x200m istrčali rezultat 1:46,33 što je novi hrvatski rekord za mlađe kadete!

    Svemu tome još treba pridodati šest medalja koje su osvojili mlađi juniori i juniorke (1. zlatna, 2. srebrne i 3 brončane) i sedam medalja juniora i juniorki (6 srebrnih, 1. brončana).

    Lijepa vijest je i da smo prvi put nakon 2007. godine imali mušku seniorsku ekipu na Ekipnom prvenstvu Hrvatske (osvojeno 4. mjesto).

    Treba spomenuti i da smo proteklog mjeseca saznali pobjednike trećeg izdanja Proljetne lige Slavonije i Baranje za mlađe kategorije.

    Popis natjecanja na kojima će nastupati atletičari u srpnju kao i pregled novosti koje ste možda propustili možete pročitati na web stranici Atletskog kluba Osijek-Žito.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Ekipno prvenstvo Hrvatske u krosu – Kadeti Slavonije ekipni prvaci Hrvatske u krosu, seniori drugi!

    Ekipno prvenstvo Hrvatske u krosu održano je 11. ožujka u Čakovcu. Atletski klub Slavonija-Žito imao je ekipu u 7 kategorija, Više…

    Fantastični rezultat Ivana Horvata – 5,72m i novi dvoranski državni rekord!

    Osječki skakač s motkom Ivan Horvat ostvario je sjajni rezultat na međunarodnom dvoranskom mitingu “Serbian Open Indoor Meeting” održanom 18. Više…

    Ivan Horvat pobijedio na Hanžekovićevom memorijalu s preskočenih 5,70m

    Ivan Horvat nastupio je 6. rujna u Zagrebu na IAAF World Challenge mitingu – 66. Memorijalu Borisa Hanžekovića. U jakoj Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na memorijalnom turniru u Rijeci, Katia je osvojila sve što se može osvojiti!

    Karate – Katia Šegavčić zlatna u Rijeci

    Sedam hrvatskih gradova točno u podne okupit će tisuće ljudi u Osijeku, Zagrebu, Čakovcu, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku točno u podne s nekih od svojih najatraktivnijih lokacija krenut će u lov na novi svjetski rekord u Najdužoj ljudskoj špagi na svijetu

    [FOTO] Srbić, Ude i Benović u subotu napadaju svjetski rekord u Najdužoj špagi na svijetu

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!