Arhiva

Hitna bogatija za 11 novih vozila

    Objavljeno 21.03.2015
    OsijekNews redakcija

    Osječko-baranjska županija osigurala je Zavodu za hitnu medicinu devet novih vozila za hitne intervencije, dok su dva nova vozila kupljena iz sredstava Zavoda. Sveukupno 11 novih vozila osječke Hitne pomoći u vrijednosti od 2,7 milijuna kuna marke su Peugeot Boxer, a prosječne starosti šest mjeseci. Uz dodatak ovih vozila, Zavod za hitnu medicinu posjeduje još 34 sanitetska vozila koja su povezana GPS-om, što govori kako je osječka Hitna pomoć sada jedna od najbolje opremljenih u Hrvatskoj po pitanju voznog parka.

    Samu opremljenost podupiru i brojke o efikasnosti Zavoda. Naime, po ocjeni HZZO-a, Osječko-baranjska županija u 2013. godini imala je najuspješniju Hitnu pomoć u Republici Hrvatskoj. Prosjek izlaska na hitnu intervenciju u svim dijelovima Osječko-baranjske županije iznosi manje od 10 minuta, a prosjek sanitetskog prijevoza 15 minuta. Posebno je to važno naglasiti jer vozila Hitne pomoći kod ulaza u KBC u Huttlerovoj ulici često imaju problem s gustim prometom, što je stvar koju neće riješiti dodatni vozni park.

    Prema riječima ravnateljice Zavoda Silvane Sabo, godišnje se odradi oko 24 tisuće hitnih intervencija, 23 tisuće sanitetskih prijevoza te 28 tisuća prijevoza pacijenata na dijalizu. S obzirom na te brojke, obnova voznog parka je svakako dobrodošla, ali se neće stati samo na tome već je plan tijekom 2015. nabaviti još devet novih vozila.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na memorijalnom turniru u Rijeci, Katia je osvojila sve što se može osvojiti!

    Karate – Katia Šegavčić zlatna u Rijeci

    Sedam hrvatskih gradova točno u podne okupit će tisuće ljudi u Osijeku, Zagrebu, Čakovcu, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku točno u podne s nekih od svojih najatraktivnijih lokacija krenut će u lov na novi svjetski rekord u Najdužoj ljudskoj špagi na svijetu

    [FOTO] Srbić, Ude i Benović u subotu napadaju svjetski rekord u Najdužoj špagi na svijetu

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!