Arhiva

HDZ osuđuje isključivanje vode Valpovu, HDSSB opravdava postupak

    Objavljeno 31.03.2015
    OsijekNews redakcija

    Problem isporuke vode koji imaju Belišće i Valpovo izazvao je niz reakcija na političkoj sceni. Naime, grad Valpovo zajedno s prigradskim naseljima prošlog je petka ostao bez pitke vode jer je belišćanska tvrtka Hidrobel prekinula opskrbu istom kao upozorenje zbog nepodmirenih dugovanja koja su nastala pri prošlogodišnjem povećanju cijene. Voda je u Valpovo došla navečer istog dana, ali inicijativom građana.

    Nakon eskalacije ovog problema ubrzo su se javili politički predstavnici u županiji. Hrvatska demokratska zajednica Osječko-baranjske županije jučer je tako osudila čin isključivanja vode kojega vide kao politikantski potez na štetu građana. Kako kažu, odraz je to dugogodišnje politike HDSSB-a koja već deset godina unazađuje ovaj kraj civilizacijski, materijalno i moralno.

    Predsjednik gradske organizacije HDZ-a i gradonačelnik grada Valpova Leon Žulj prozvao je tvrtku Hidrobel d.o.o. zbog ignoriranja sudskih odluka, dok se predsjednik HDZ-a Belišće ogradio od postupaka gradonačelnika Dinka Burića nazvavši potez isključivanja vode politički i ljudski nepromišljenim. Vrijedi napomenuti da je potez osudio i Burićev stranački kolega, osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić.

    Istog dana svoju je konferenciju u Belišću održao i HDSSB, gdje je poručeno kako je komunalna tvrtka ‘Dvorac Valpovo’ stanovnicima Valpova i prigradskih naselja još krajem prošle godine počela naplaćivati 50 posto skuplju vodu – s 3,88 kn na 5,81 kn/m3, a istodobno ne plaća račune belišćanskom ‘Hidrobelu’. Navodni dug prema tvrtki Hidrobel iznosi visokih 1,034 milijuna kuna, zbog kojih HDSSB proziva gradsku vlast u Valpovu.

    Rješenje spora nije na vidiku. Za sada se traže ostavke i prijeti se tužbama, no za konkretno smirivanje situacije nema naznaka.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Valpovo ostalo bez vode, građani ju sami vratili

    Spor između Belišća i Valpova oko pitanja vodoopskrbe jučer je rezultirao time da je grad Valpovo, zajedno s naseljima Šag Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na memorijalnom turniru u Rijeci, Katia je osvojila sve što se može osvojiti!

    Karate – Katia Šegavčić zlatna u Rijeci

    Sedam hrvatskih gradova točno u podne okupit će tisuće ljudi u Osijeku, Zagrebu, Čakovcu, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku točno u podne s nekih od svojih najatraktivnijih lokacija krenut će u lov na novi svjetski rekord u Najdužoj ljudskoj špagi na svijetu

    [FOTO] Srbić, Ude i Benović u subotu napadaju svjetski rekord u Najdužoj špagi na svijetu

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!