Arhiva

Harmonija u modernoj primjeni

    Objavljeno 14.04.2015
    OsijekNews redakcija

    Vrhunska britanska agencija za glazbenu poljoprivredu (BMACBritish music agronomy center) je u suradnji sa hrvatskom udrugom ‘Zadovoljni seljak‘ iz Donjih Veselkovaca provela opsežno istraživanje o povećanju uroda te produktivnosti kod životinja. U ovom projektu koji je trajao šest dana, sudjelovalo je više od četiri znanstvenika koji su se već ranije dokazali svojim radom, ali i nekoliko volontera koji su danima razvlačili kablove i brinuli se za vrhunsku kvalitetu zvuka.

    Ono što svakako treba naglasiti da je cijelo istraživanje provedeno na obradivim površinama raznih veličina, a rezultati su bili vrlo sličnih varijabli. Nezavisni glazbeni pokret poljoprivrednika Hrvatske (NGPPH) dostavio nam je kratak sažetak u kojima navodno ističu samo najvažnije činjenice u pet kategorija.

    Zvuk tradicije na hrvatskom selu poboljšava produktivnost

    Pčelarstvo. Ove prekrasne i vrijedne zujalice jednostavno obožavaju zvuk hrvatskih tradicijskih instrumenata. Uz pomoć tihe svirke slavonske samice, veselo obavljaju svoj posao i donose više onog što skupe na cvijetovima. Kada im se ponudi istarski mih ili lička dangubica onda same prave med, vosak i propolis te ih sortiraju u ponuđeno pakiranje za daljnju prodaju. Neslužbeno se saznaje da pod utjecajem dipli iz Dalmatinske zagore znatno manje spavaju, što dovodi do izrazito povećane produktivnosti.

    Ratarstvo. Kulture poput kukuruza ili žita podložne su utjecaju drvenih puhačkih instrumenata velikog orkestra. Lagani tonovi, primjerice flaute, oboe ili klarineta, dati će dovoljno poticaja za brži i bolji rast bez navodnjavanja u sušnim periodima. Razočaravajući su rezultati kod soje i ječma jer ne vole nikakvu vrstu glazbe, no bez obzira na botaničke, biološke i ekološke karakteristike navedenih kultura, mješavina dueta fagota uz pratnju klavira je pogodovalo razvoju lista i smanjenju nametnika.

    Pročitajte više o tome kako zvukovi tradicije poboljšavaju produktivnost i urod na Kukaonica.com

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Gdje je Betmen kad ga trebaš?

    Idemo u štrajk ? Idemo na ulice ? – Sad bi vam rekao kuda idemo i šta ćemo raditi ali Više…

    Sačuvaj me Bože žena

    Ma možemo se mi ubijati od posla koliko god želimo ali treba i nama nekad malo odmora i uživanja. I Više…

    Velika donacija iz EU

    Situacija u našoj državi je takva da još malo pa i ministri idu u štrajk. Država sve više liči na kupleraj, Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na memorijalnom turniru u Rijeci, Katia je osvojila sve što se može osvojiti!

    Karate – Katia Šegavčić zlatna u Rijeci

    Sedam hrvatskih gradova točno u podne okupit će tisuće ljudi u Osijeku, Zagrebu, Čakovcu, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku točno u podne s nekih od svojih najatraktivnijih lokacija krenut će u lov na novi svjetski rekord u Najdužoj ljudskoj špagi na svijetu

    [FOTO] Srbić, Ude i Benović u subotu napadaju svjetski rekord u Najdužoj špagi na svijetu

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!