Arhiva

Građani pozitivno reagiraju na popust od 800 kuna za kupnju energetski štedljivih uređaja

    Objavljeno 06.06.2015
    OsijekNews redakcija

    Od prošle srijede Ministarstvo zaštite okoliša i prirode provodi inicijativu za kupnju energetski štedljivih kućanskih uređaja te građanima sufinancira tu kupnju sa 800 kuna. Da je takozvana Zelena računica za mnoge prilika kakvu se ne propušta jasno pokazuju pune trgovine bijelom tehnikom, zbog čega su neke radile i na blagdan Tijelova.

    Građani na 800 kuna „popusta“ reagiraju pozitivno, pogotovo jer ujedno kupuju i uređaje koji troše od 30 do 60 posto manje energije i vode, što u deset godina korištenja donosi uštedu od oko 1500 kuna.

    Konkretno, radi se o hladnjacima, zamrzivačima, perilicama i sušilicama A+++ energetskog ranga, a na našem tržištu trenutno je u ponudi 383 različite vrste takvih uređaja na gotovo 600 prodajnih mjesta u Hrvatskoj.

    Za ovu inicijativu osigurano je osam milijuna kuna, što znači da će subvenciju od 800 kuna dobiti 10 tisuća kupaca. Po posljednjim podacima, subvenciju je iskoristilo oko 4700 građana. Svaki kupac ima pravo samo na jednu subvenciju, odnosno samo za jedan uređaj, i dobiva ju neovisno o tome na koji način plaća kupljeni uređaj.

    Procedura za dobivanje subvencije od 800 kuna ide tako da vam trgovac po kupnji ispunjava poseban obrazac s barkodom i pinom. Potpisani obrazac zatim šaljete u Fond zaštite okoliša, uz preslike računa i osobne iskaznice, te dokumenta koji sadržava IBAN na koji želite da vam subvencija bude isplaćena. Subvencija se isplaćuje u roku 15 dana od dostave spomenutih dokumenata.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na memorijalnom turniru u Rijeci, Katia je osvojila sve što se može osvojiti!

    Karate – Katia Šegavčić zlatna u Rijeci

    Sedam hrvatskih gradova točno u podne okupit će tisuće ljudi u Osijeku, Zagrebu, Čakovcu, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku točno u podne s nekih od svojih najatraktivnijih lokacija krenut će u lov na novi svjetski rekord u Najdužoj ljudskoj špagi na svijetu

    [FOTO] Srbić, Ude i Benović u subotu napadaju svjetski rekord u Najdužoj špagi na svijetu

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!