Arhiva

Grad Osijek i Udruga Pobjede potpisali Ugovor o pružanju usluge skloništa za napuštene i nezbrinute pse

    Objavljeno 20.07.2015
    OsijekNews redakcija

    GRAD REZAO SREDSTVA OSTAJE NADA DA ĆE BITI PREPOZNATA VAŽNOST PREVENCIJE

    Kako je Grad Osijek ove godine osigurao višestruko manje sredstava za zbrinjavanje napuštenih pasa i pasa lautalica nego prijašnjih godina u Udruzi Pobjede nadamo se kako će u gradskoj Upravi, osim što su uštedjeli sredstva, uvidjeti i važnost ulaganja u prevenciju problema napuštenih životinja i suradnju s udrugama i građanima u provedbi politike neusmrćivanja pasa lutalica, kao jedinog dugoročnog, etičnog i ekonomski isplativog/održivog rješenja.

    S Gradom Osijekom potpisali smo 8.6.2015. Ugovor o pružanju usluge skloništa za životinje na dvije godine. Grad je za ovu uslugu predvidio i osigurao 200 tisuća kuna (bez pdv-a) za svaku ugovorenu godinu, što je višestruko manji iznos u odnosu na prijašnje godine kada su te usluge pružale veterinarska stanica Vetam i Veterinarska stanica Beli Manastir – kažu u udruzi Pobjede.

    Za razliku od dosadašnjih oko 6.000 kuna po psu, Grad će od sada za jednoga psa plaćati nešto više od 1.700 kuna, a što uključuje hvatanje, zbrinjavanje, veterinarsku skrb i zaštitu, cijepljenje i čipiranje, sterilizaciju/kastraciju te oglašavanje i udomljavanje. Osiguranim sredstvima omogućeno je zbrinjavanje oko 120 pasa godišnje, što znači da bi u Azil trebali primati po 10 novih pasa svaki mjesec.

    Kako stvari stoje/kako smo krenuli u 2015.…?
    Od 1.1.2015. do dana potpisivanja Ugovora s Gradom (6.8.2015) u Azil  smo primili 71 psa, bez ikakve financijske potpore Grada, a u nepunih mjesec i pol dana od dana potpisivanja ugovora još je 37 pasa pronašlo utočište u našemu Azilu.

    Brojke su već sada vruće te stoga ponovno ističemo kako je zajednički rad na prevenciji napuštanja pasa jedino dugoročno rješenje, što će nadamo se prepoznati i u gradskoj Upravi. Prevencija za nas znači zajedničke kampanje Udruge i Grada u kojima bi se promicalo udomljavanje nasuprot kupovini i uzgoju pasa, edukacija naših najmlađih sugrađana o odgovornome odnosu prema psima, ali i aktiviranje državnih i javnih institucija – prije svega veterinarske inspekcije, državnoga odvjetnišva, policije i suda u provođenju već postojećih pozitivnih propisa.

    Želja nam je da Grad Osijek, nakon što je prepoznao vrijednosti humanoga i suosjećajnoga odnosa prema napuštenim psima koje njeguje naš Azil u Nemetinu, postane partner i podrška Programu prevencije napuštanja pasa te Azil vidi kao podršku u nužnom dijelu sanacije gorućega problema, a ne kao rješenje – zaključuju volonteri udruge Pobjede.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    "Solidarnost je temelj" provodi se u svrhu smanjenja broja napuštenih životinja

    Azil Osijek osigurao mogućnost besplatne sterilizacije pasa

    Koristeći mehanizme koje omogućuje novi Zakon o zaštiti životinja, već 42 grada u Hrvatskoj je uvelo obavezu trajne sterilizacije pasa Više…

    Udruga Pobjede – Najslađa Vegemanija do sada

    U nedjelju, 26.2.,u Clubu Exit u Tvrđi, s početkom u 19 sati udruga Pobjede priprema najslađu Vegemaniju do sada. Ovaj Više…

    Promocija kalendara pasa Azila Udruge Pobjede

    Azil pasa Udruge Pobjede Osijek i ove godine izdati će najljepši kalendar na svijetu imenom ‘Veži me za sebe’ na Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na memorijalnom turniru u Rijeci, Katia je osvojila sve što se može osvojiti!

    Karate – Katia Šegavčić zlatna u Rijeci

    Sedam hrvatskih gradova točno u podne okupit će tisuće ljudi u Osijeku, Zagrebu, Čakovcu, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku točno u podne s nekih od svojih najatraktivnijih lokacija krenut će u lov na novi svjetski rekord u Najdužoj ljudskoj špagi na svijetu

    [FOTO] Srbić, Ude i Benović u subotu napadaju svjetski rekord u Najdužoj špagi na svijetu

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!