4shared
 - 


Vidi Desktop | Mobilnu verziju

osijek_istra_13-04-2018_osijeknews (4 of 15)

Golom i asistencijom Boban osigurao trijumf Osijeka!

Domaći su u nastavku podigli tempo igre taman toliko koliko je potrebno da se razlika u kvaliteti materijalizira.

13.04.2018

NK OSIJEK s.d.d. Vs. NK ISTRA 1961 š.d.d. 2-0

Poluvrijeme: 0-0. Stadion: Gradski vrt. Gledatelja: 1.337. Strijelci: 1-0 Hajradinović 67’ (as. Boban), 2-0 Boban 87’. Sudac: Goran Gabrilo (Split), pomoćnici: Đurak (Sisak) i Kožarec (Domaslovec). Žuti kartoni: Bočkaj 83’, Grgić 84’ (Osijek), Halilović 84’ (Istra 1961). Crveni kartoni: -. Igrač utakmice: Boban (Osijek). OSIJEK: Santini, Barišić, Mioč, Boban, Ejupi (58’ Marić), Lopa (70’ Jambor), Bočkaj, Milović, Mudražija (26’ Hajradinović), Škorić, Grgić. ISTRA 1961: Ćorić, Prce, Halilović, Zgrablić, Ottochian (76’ Antunović), Jakić (65’ Maksimović), Jovičić, Roce, Escobar (82’ Kerić), Čuljak, Cosmin.

Uvodno, a onda i cijelo prvo poluvrijeme utakmica je ‘plesala o rubu dosade’, Osijek i Istra se ‘tražili’ od 16-erca do 16-erca, da bi domaći u nastavku podigli tempo igre taman toliko koliko je potrebno da se razlika u kvaliteti ozbiljnije uoči. I u tim uvjetima bio je dovoljan jedan ‘bljesak’, za jedan sjajan ‘eurogol’ Hajradinovića i usmjerenje Osijeka u trijumf u Gradskom vrtu. Dovršio je Istrane Boban, ‘solo prodorom’ za 2-0.

Renato Baruffi Escobar, Istrin ofenzivac, dvjema poluopasnim situacijama pred golom Osijeka praktički se definirao u prvo i najangažiranije ime prvog dijela susreta ‘bijelo-plavih’ i Istre. Ostajao je veći dio prvog dijela slobodan, bez odgovarajućeg čuvara, a što mu je otvaralo prostor za prijetnju golu domaćih. Pa ipak, nije od onih što su ‘izmislili nogomet’, sukladno čemu je Osijek u prvih 45 minuta ostao netaknut.

Razumije se, domaća momčad nije vegetirala to vrijeme, no izostanak brzine i agresivnosti, zacjelo i manjak ideje, uvjetovali su da se njihova nastojanja ‘slome’ negdje o polovici igrališta. Rjeđe irped ili u 16-ercu gostiju. Nije da nisu stavili na kušnju vratara Istre, košarkaški visokog Ćorića, ali on je visoke lopte ‘šamarao kao Stojko Vranković’.

Pa ipak, u nastavku je to bilo s domaće strane ipak puno ozbiljnije. Dovoljno je bilo ‘stupanj prijenosa iz druge prebaciti u treću’ i do posljednje trećine utakmice Osijek je ozbiljnije zaprijetio u najmanje dva navrata. Samo Mioč i Boban, uz pokoji pretprljeni prekršaj i kasnije preuzimanje lopte od strane Bočkaja, složili su sjajnu ‘polukontru’ vrijedu gola. Ali, ‘oči su bile prevelike’ i šansa je otišla u propast.

A onda, u trenutku kada je već semafor pokazivao ono vrijeme za koje se kaže da je ‘vrag odnio šalu’, Boban se silovito pružio po desnoj strani 16-erca gostiju, poslao povratnu loptu, a Hajradinović silovito u naletu zakucao loptu u gol Istre za 1-0. Bio je to ujedno i pogodak s izmjenom trenera Osijeka Zekića, Hajradinovića za Mudražiju.

Imao je do konca susreta Osijek još ponešto šansi, napose Bočkaj, ali tek je Boban na asistenciju dodao i gol. Sjurio se sam prema golu Istrana, odmjerio položaj vratara i suvereno poentirao za 2-0, definiravši se u prvo ime susreta.

S ‘aspekta matematike’ 2-0 je bilo i ostalo dovoljno za 3 boda.

Najčitanije vijesti

Naši prijatelji

 • cropc.net
 • kukaonica
 • gauss_villa135x60
 • restoran_polaris
 • tzosijek
 • gauss_informatika_ON1
 • gauss_development_ON1
 • Surfer Hrvatska
 • Panturist Arriva
 • Avenue Mall Osijek
 • City fitness Osijek