Arhiva

GOGO priopćenje – Može li pojava SSG-a zaviti Osijek u crno?

    Objavljeno 23.10.2015
    OsijekNews redakcija

    Građanska opcija grada Osijeka oštro osuđuje ustrojavanje crne SSG jer naš Osijek pun je sunca i nikakvo crnilo to ne može promijeniti!

    Poslije odlaska Đapićevih ‘mjerača kukuruza’ građani Osijeka su se nadali kako se takve koloritne scene više ne mogu dogoditi gradu Osijeku.  Gradu koji se stoljećima isticao srednjoeuropskom kulturom, tradicijom i tolerancijom koja nije ustuknula niti pred najvećim iskušenjima u bližoj i daljoj povijesti Grada.

    Građanska opcija grada Osijeka osnovana je kao udruga slobodnih, ravnopravnih građanki i građana koji dijele temeljne vrijednosti promicanja demokracije i prava građana na zaštitu temeljnih ljudskih prava i sloboda, stoga imamo obvezu prema građanima Osijeka, Slavonije i Hrvatske reagirati povodom javnih istupa Slavonske sokolske garde (SSG-e).

    Javno predstavljanje i korištenje u političke svrhe SSG-e u svom crnom izričaju kod građana Osijeka uz početnu iznenađenost i tjeskobu sada izaziva ogorčenost, ljutnju pa i stid jer se na njihov grad nabacuje crnilo jeftinim političkim performansama.

    Slavonci su miroljubivi ljudi, široke duše i otvorena srca, a crna SSG-a iako u sebi nosi to ime jednostavno nije slavonska.

    Gospodin Vulin predsjednik HDSSB-a osnivanjem stranačke crne SSG-e preuzeo je osobno ogromnu političku odgovornost, a članovima svoje stranke, građanima Osijeka i Slavonije nametnuo jedno teško breme. Nakon ovoga pitamo se što će sljedeće Gospodin Vulin smisliti radi pridobivanja medijske pažnje? Kako se dogodilo da oni koji su do jučer u HDSSB-u pozivali na napredak i toleranciju ponosno stoje ispred ovakve tvorevine ili je i to bio samo medijski performans?

    Pojava crne garde jednostavno nije pojava koja ne smeta, koja je smiješna i koju treba ignorirati. Pojava crne SSG-e u Osijeku, Slavoniji i Hrvatskoj je jednako opasna koliko i poznati primjeri stranačkih vojski u povijesti. Upravo iz navedenog razloga zabrinjava suzdržanost u osudi javnih istupa SSG-e „bitnih“ političkih aktera zbog političkih kalkulacija u budućim koalicijama.

    Građanska opcija grada Osijeka oštro osuđuje ustrojavanje crne SSG jer naš Osijek pun je sunca i nikakvo crnilo to ne može promijeniti!

    Miroslav Vanek
    Predsjednik
    Građanske opcije grada Osijeka

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Konstituirano gradsko vijeće – Vlast u Osijeku obnašat će Ivan Vrkić u koaliciji s Mostom i HDSSB-om

    Izborom sveučilišnog profesora, dr. sc. Željka Požege za novog predsjednika Gradskog vijeća Osijeka u ponedjeljak je i službeno konstituiran novi Više…

    HDSSB – Burić i Šišljagić okupili Glavni odbor, Vulin koordinaciju

    U Osijeku se istodobno, na dva različita mjesta, održavaju dva stranačka tijela HDSSB-a – Glavni odbor i koordinacija za svih Više…

    Miroslav Šimić za Glas Slavonije ‘Ne idem u Vladu, kroz Sabor ću za Slavoniju napraviti što je moguće više’

    Saborski zastupnik iz redova Mosta Miroslav Šimić za Glas Slavonije kazao je kako se za sada ne vidi u izvršnoj Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na memorijalnom turniru u Rijeci, Katia je osvojila sve što se može osvojiti!

    Karate – Katia Šegavčić zlatna u Rijeci

    Sedam hrvatskih gradova točno u podne okupit će tisuće ljudi u Osijeku, Zagrebu, Čakovcu, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku točno u podne s nekih od svojih najatraktivnijih lokacija krenut će u lov na novi svjetski rekord u Najdužoj ljudskoj špagi na svijetu

    [FOTO] Srbić, Ude i Benović u subotu napadaju svjetski rekord u Najdužoj špagi na svijetu

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!