4shared
 - 


Vidi Desktop | Mobilnu verziju

20171014_214013

FOTO Večer vina i umjetnosti u Osijeku oduševila brojne posjetitelje

Direktor županijske Turističke zajednice Antonio Sobol, oduševljen izvrsnom posjećenošću manifestacije, ukazao je na to da je brojne posjetitelje zacijelo privukla upravo enološka (vinska) ponuda, jer je svoje proizvode predstavilo više od 30 vinara

Manifestacija koja već četvrtu godinu u dvorištu Galerije Kazamat okuplja brojne ljubitelje vina i umjetnosti, ali i druge hedoniste, u subotu je dodatno oplemenila ugodnu jesensku noć. Riječ je o Večeri vina i umjetnosti, čiju su jesensku inačicu Osječani čekali još od svibnja ove godine kada su posljednji put s vinskom čašom u ruci prošetali od štanda do štanda, od vinara do vinara koji izlažu ponos svojih vinarija.

Događaj je to koji se isplatilo čekati nekoliko mjeseci, jer su Osječko-baranjska županija i županijska Turistička zajednica uspješno sljubili i osmislili ponudu vina, radionica, umjetničkih djela i koncerata. Tako su se za melodičnu podlogu pri ispijanju vina pobrinuli DJ Kiki, Trend Acoustic Band i sve popularniji Fluentes, čija se glazba prelijevala i preko zidina Kazamata. Već od 18 sati u Muzeju Slavonije mlađi su Osječani sudjelovali na radionici “Rimljani, vino i umjetnost”, dok je u nastavku “vanjskog” programa manifestacije udruga Gloria Maris predstavila vodeni svijet s područja istočne Hrvatske. Na ulazu u dvorište Kazamata posjetitelje su dočekale zanimljive, funkcionalne skulpture udruge Slama, a najznatiželjniji su u sklopu radionice “Wine d˘isere – slalomski vinorel” mogli, osim za ispijanje, vino iskoristiti i na slikarskom platnu. Za nešto (ne)konvencionalniji pristup umjetnosti, pobrinula su se četiri performera, koji su u sklopu Live Art Acta improvizacijom zabavljali posjetitelje, dok su oni u potrazi za nešto mirnijom varijantom umjetnosti odlazili u Galeriju Kazamat, gdje je bila predstavljena izložba mladih umjetnika pod nazivom “Tijelo i um”.

Direktor županijske Turističke zajednice Antonio Sobol, oduševljen izvrsnom posjećenošću manifestacije, ukazao je na to da je brojne posjetitelje zacijelo privukla upravo enološka (vinska) ponuda, jer je svoje proizvode predstavilo više od 30 vinara ne samo iz Osječko-baranjske županije, nego i iz Kutjeva i Iloka, a gostovali su i vinari iz Dalmacije, pa i dvije mađarske vinarije.

– Ovu manifestaciju organiziramo dva puta godišnje i pokušavamo svaki put dodati neke nove sadržaje, iako je potpuno dovoljna već isprobana receptura – spoj vina, umjetnosti i ugodne glazbe. Još nismo odlučili kakav je plan za budućnost, jer razmišljamo Večer vina i umjetnosti ponuditi i na mjesečnoj bazi, ali smo sigurni da ćemo ovu posebnu manifestaciju ispromovirati u ostatku Hrvatske kako bismo organizaciju podigli na još višu razinu, a samim time privukli i turiste – objasnio je Sobol.

Ivan Anušić – osječko-baranjski župan

OVAKVE VEČERI JEDNOM MJESEČNO!

- Ovakva se događanja ne bi trebala održavati samo nekoliko puta godišnje, nego jednom mjesečno, pa se nadam da će od početka 2018. godine cjelokupan program Večeri vina i umjetnosti biti koncipiran upravo na takav način. Činjenica je da se na našem području proizvode vina koja su prema kvaliteti u vrhu svjetske ponude, stoga nam preostaje na pravi način ispromovirati i brendirati naše vinarije kako bismo privukli brojne turiste u potrazi za bogatom enološkom ponudom – rekao je Ivan Anušić, župan Osječko-baranjske županije, kojeg smo susreli pri obilasku štandova i u razgovoru s vinarima.

Marko MANDIĆ

Najčitanije vijesti

Naši prijatelji

 • cropc.net
 • kukaonica
 • gauss_villa135x60
 • restoran_polaris
 • tzosijek
 • gauss_informatika_ON1
 • gauss_development_ON1
 • Surfer Hrvatska
 • Panturist Arriva
 • Avenue Mall Osijek
 • City fitness Osijek