Arhiva

FOTO Svečano otvoren pivski festival “Dani prvog hrvatskog piva”

    Objavljeno 09.09.2015
    OsijekNews redakcija

    Stigli su nam i ti dani, “Dani prvog hrvatskog piva”. Svečano ukrašenim tramvajskim „ljetnim“ kolima na kojima je svirao tamburaški sastav „Lege“, velika bačva Osječkog 1664 piva iz koje su se častili svi prisutni građani započelo je otvaranje još jednog festivala piva u Slavoniji.

    Gradonačelnik Ivan Vrkić, direktor Turističke zajednice grada Osijeka Saša Uranjek i direktor Osječke pivovare d.d. Antonio Drobina nazdravili su kriglama piva te tako otvorili Dane prvog hrvatskog piva u Osijeku.

    ‘Kao prvi čovjek grada, pozivam vas da se provozate prvim hrvatskim tramvajem, prođete pored prve hrvatske pošte i popijete prvo hrvatsko pivo…a to možete samo u Osijeku’ riječi su kojima je gradonačelnik Vrkić pozvao sugrađane i sve drage goste na Dane prvog hrvatskog piva.

    Izvrsna zabava uz pivo održava se u Osijeku od 9. do 19. rujna 2015., kada Grad na Dravi postaje centar odličnog pivskog provoda i zabavne glazbe.

    Na prostoru Katakombi, u Krunskoj utvrdi uz Dravu, svaki dan (s malom stankom 14. i 15. rujna) od 19:00 do 03:00 sata posjetitelji mogu uživati u okusu originalnog i neodoljivog piva iz najstarije hrvatske pivovare, napravljeno kao u dobrim starim vremenima. U ponudi piva i ove godine naći će se svijetlo i crno pivo, kao i svjetski popularni Crni radler.

    Šator se otvara u 19 sati, a za vrhunsku atmosferu, uz domaći tamburaški bend „Lege“ od 20 sati, svake večeri od 22 sata pobrinut će se:
    09.09. Maja Šuput
    10.09. Mejaši
    11.09. Sinovi Ravnice / Slavonski trubači
    12.09. Slavonia band
    13.09. Cecilija
    16.09. Džentlmeni
    17.09. Gazde
    18.09. Tamburaški sastav “Vranac”
    19.09. Slavonske lole

    Ove se godine naplaćuje ulaznica 15,00 kuna, koja je ujedno i konzumacija za pola litre piva ili soka.

    Šatori smješteni u katakombama Krunske utvrde svake godine privuku oko 50.000 ljubitelja piva uz tamburaške izvedbe pop i rock hitova. Zahvaljujući tolikom broju pravih veseljaka i fenomenalnoj posebnoj atmosferi, Dani piva već su postali poznati kao „najveći svatovi u Slavoniji“. Iskoristite priliku i prihvatite naš poziv u „svatove“!

    Zabava uz pivska jela i igre
    Na osječkim Danima piva počastite se i jelima gurmanskih slavonskih majstora koji pripremaju najukusnije specijalitete poput pivskih kobasica, bunceka s kiselim kupusom, roštilja… Omiljena zabava u šatoru su i zabavne nagradne pivske igre u kojima sudjeluju svi posjetitelji.

    Pridružite se proslavi tradicije iz 1664. godine u pivarskom šatoru!

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    VIP Smartica – pametno iskustvo prijevoza

    Jedna od zanimljivih i korisnih novosti za naše građane je VIP SMARTICA, mobilna aplikacija za kupovinu, aktivaciju i validaciju putnih Više…

    Crtalica u Mallu

    Još jedan vikend kada Mall Osijek ostvaruje dječje snove. Ako želite na jedno poslijepodne postati omiljena životinjica, super heroj, princeza Više…

    Đorđe Balašević u Osijeku – još jedan koncert za pamćenje! [Najava koncerta 2017 + poklanjamo ulaznice]

    Đorđe Balašević, jedan od najvećih pjesnika u glazbi u cijeloj regiji, najavio je ponovni dolazak u Hrvatsku i to u Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na memorijalnom turniru u Rijeci, Katia je osvojila sve što se može osvojiti!

    Karate – Katia Šegavčić zlatna u Rijeci

    Sedam hrvatskih gradova točno u podne okupit će tisuće ljudi u Osijeku, Zagrebu, Čakovcu, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku točno u podne s nekih od svojih najatraktivnijih lokacija krenut će u lov na novi svjetski rekord u Najdužoj ljudskoj špagi na svijetu

    [FOTO] Srbić, Ude i Benović u subotu napadaju svjetski rekord u Najdužoj špagi na svijetu

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!