Arhiva

FOTO OSC Hackathon 2015

    Objavljeno 11.10.2015
    OsijekNews redakcija

    Iza udruge Osijek Software City su već tri uspješno održana hackathona, a četvrti  OSC Hackathon 2015, koji je još bolji od prethodnih, s bogatim fondom nagrada i najvećim brojem natjecatelja do sada traje do 11.10. u 19:00sati. Inače, hackathon je okupljanje najboljih razvojnih programera na jednom mjestu koji rješavaju isti problem različitim pristupima.

    Četvrti OSC hackathon započeo je 10. listopada 2015. godine u osječkom coworking prostoru koji se nalazi u Poduzetničkom inkubatoru BIOS. Radni dio natjecanja traje 24 sata, što je jedna od većih novosti ovogodišnjeg hackathona. Okupljanje sudionika i priprema počeli su jučer u 9 sati, a cijeli program, zajedno s odlučivanjem žirija, proglašenjem pobjednika i kratkim druženjem natjecatelja i organizatora traje do 19 sati 11.10.. Tijekom trajanja hackathona svi su sudionici imali osiguranu hranu i piće.

    Dvije kategorije i 24 sata kodiranja

    Riječ je o natjecanju otvorenog tipa, što bi značilo da posjetitelji mogu promatrati radove timova, ali, naravno, bez ometanja natjecatelja.

    Natjecatelji su bili podijeljeni u dvije kategorije:

    Seniori (iskusni IT stručnjaci koji žive od svog znanja)
    Juniori (srednjoškolci, studenti i svi ostali koji su zainteresirani za razvoj programskih rješenja)

    U svakoj kategoriji natjecali su se maksimalno 12 timova, svaki s maksimalno 4 člana, što donosi ukupan maksimalan broj od 96 natjecatelja, što je ujedno i kapacitet mjesta održavanja.

    Motivacija seniora je druženje s kolegama iz branše i, naravno, bogati fond nagrada. Juniori su imali priliku uhvatiti se u koštac s konkretnim problemom i ne manje bitno, za mlade ljude koji ulaze u svijet razvoja programskih rješenja, vidjeti kojoj razini trebaju težiti u svome razvoju.

    Timovima je bio predstavljen problem iz domene društvene odgovornosti te se tražilo razvijeno programsko rješenje. Nakon 24 sata kodiranja, žiri od ukupno 7 članova evaluirat će sve radove te će nakon odmora i predstavljanja svih radova proglasiti pobjednike. Nakon proglašenja pobjednika uslijedit će zajedničko druženje uz umrežavanje, kreiranje novih poznanstava i dobru zabavu za sve sudionike događaja.

    Bogati fond nagrada

    Organizatori su uz suradnju sa sponzorima i partnerima osigurali vrijedne novčane nagrade za najbolje natjecatelje prema sljedećim kategorijama:

    Seniori:

    1.mjesto: 4.000,00 kn po članu tima
    2.mjesto: 2.000,00 kn po članu tima
    3.mjesto: 1.000,00 kn po članu tima

    Juniori:

    1.mjesto: 1 poklon vrećica sponzora hackathona

    Organizacijski odbor ovogodišnjeg hackathona činio je Tomislav Jakopec (FFOS), Nenad Andraković (Inchoo) i Vedran Vučetić (SPAN).

    FOTO: Marko Dukić

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na memorijalnom turniru u Rijeci, Katia je osvojila sve što se može osvojiti!

    Karate – Katia Šegavčić zlatna u Rijeci

    Sedam hrvatskih gradova točno u podne okupit će tisuće ljudi u Osijeku, Zagrebu, Čakovcu, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku točno u podne s nekih od svojih najatraktivnijih lokacija krenut će u lov na novi svjetski rekord u Najdužoj ljudskoj špagi na svijetu

    [FOTO] Srbić, Ude i Benović u subotu napadaju svjetski rekord u Najdužoj špagi na svijetu

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!