Arhiva

FOTO Obertauern – bajkovito skijalište s najviše snijega u Austriji gdje sezona skijanja traje do svibnja

    Objavljeno 27.03.2017
    Darija Kovačić

    Startamo ranije, na višoj smo razini i nudimo više od ostalih – to je obećanje, koje Obertauern, Snježna posuda (Schneeschüssel) smještena u pokrajini Salzburger Land, daje svojoj skijaškoj zajednici diljem svijeta.

    ‘Tamo gdje je snijeg kod kuće’ mjesto udaljeno samo sat vremena ugodne vožnje od Salzburga savršeno je za vaš zimsko/proljetni odmor. Želite li doživjeti čistu zimsku zabavu dok na drugim mjestima još nije pala nijedna pahulja? Ili dok se drugdje rastopio već posljednji snijeg? Obertauern – skijalište na najvišoj nadmorskoj razini regije Salzburger Land – je po pitanju zasnježenosti jedno od najpouzdanijih skijališta Alpa. Za vas to znači: odlični uvjeti od kraja studenog do početka svibnja!

    Usred fascinantnog planinskog svijeta regije Salzburger Land, između 1630 i 2313 metara nadmorske visine, očekuje vas 100 km predivnih staza, 1 vlak s kabinama, 18 sjedežnica, 1 vlak sa sjedežnicama i kabinama, 6 vučnica, 26 km divnih loipa za skijaško trčanje, obiteljski snježni park medvjeda Bibo te snježni park za ljubitelje freestylinga.

    Osim toga, Obertauern nudi vrlo moderni hotelski i apartmanski komfor, vrhunski wellness i ponude za fitness, mnogobrojne mogućnosti za šoping, bezbroj lokacija za après-ski, uzbudljiv noćni život, brojna prvoklasna događanja i prije svega sasvim opušten i odmoran ugođaj. Ako niste iskusni skijaš, uvijek možete grupno uz instruktora raditi prve skijaške korake a uz činjenicu da i u travnju dolazite u Obertauern kao da je sezona tek počela, nema razloga da ovaj poseban mali grad i ne posjetite!

    Ima li išta ljepšeg od osjećaja kada nakon što izađete iz hotelske sobe odmah stupate na stazu? A sve to u lijepoj regiji Salzburger Land. Odavde je svako skijalište pješice dostupno. Godišnji odmor bez auta i bez potrebe za drugim prometnim sredstvima je doista nešto krasno, zar ne?! „Na vrhu“ možete iz svakog smještajnog objekta izravno i bez skijaškog autobusa pristupiti mreži od 100 kilometara staza. To je jedinstveno jamstvo Ski-in/Ski-out – iz kreveta izravno na stazu. Tauernski krug u Obertauernu istodobno raspolaže jednom od najatraktivnijih skijaških krugova Alpskog prostora, koji vas vodi s jednog spusta na drugi. Skijaški krug Super Seven omogućuje zahtjevnom skijašu uspon na 7 najviših vrhova oko Obertauerna. „Sasvim gore“ bit ćete najbliže pravoj sreći zimovanja!

    U Obertauernu ćete uživati ne samo u tradicionalnim zimskim sportovima kao što su skijanje, skijaško trčanje i sanjkanje, već se možete okušati i u najnovijim trendovskim disciplinama kao što su snowkiting i snowbiking. A za sve one koji znaju uživati vjerojatno nema romantičnije stvari od vožnje u konjskim zapregama s vašim najdražima kroz čaroliju zimskog krajolika.

    Dugo se Obertauern u prvom redu smatrao okupljalištem svih onih koji žele grandiozno skijati i grandiozno slaviti. Zabava après-ski odnosno noćni život u skijaškim postajama smještenima u visokom gorju regije Salzburger Land jednako je legendarna kao i zajamčena zasnježenost, koja je gotovo bez konkurencije. No već nekoliko godina Obertauern privlači sve više obitelji te se u međuvremenu bez sumnje može ubrojiti u regiju koja je u čitavom Alpskom prostoru najbolje opremljena za bavljenje zimskim sportom, a ujedno primjerena za obitelji. Središnja točka oko koje se sve vrti u obiteljski prilagođenom Obertauernu je Obiteljski skijaški park medvjeda Biba koji se nalazi odmah u centru mjesta.

    No ipak vam neće biti uskraćen niti noćni život u Obertauernu – bez obzira putujete li sami ili s prijateljima. Ovdašnja uzbudljiva noćna scena ispunit će očekivanja svih posjetitelja: uz vruće ritmove, cool pića upoznat ćete zanimljive osobe, sve uz mnoštvo zabave. Da bi zabava na stazi bila potpuna morate samo skrenuti u jednu od brojnih planinskih koliba. Tamo se možete tijekom dana okrijepiti finim poslasticama, prepustiti se sanjarenju na jednoj od osunčanih terasa ili se uz večeru opustiti uživajući u finom kuhanom vinu.

    Gastronomska ponuda Obertauerna je posebna priča. Iznimna gostoljubivost prati vrhunsku pripremu raznolike hrane od koje svakako izdvajamo fantastične Austrijske slastice, okrepljujuće planinske juhe i slasne mesne specijalitete.

    Ima li što ljepše od provođenja zajedničkog, obiteljskog zimovanja? Zimovanje koje je zabavno za sve – mlade i one malo starije? Zasigurno nema! Uz to, sve ćete ovo dobiti „na samom vrhu“, na nadmorskoj visini od 1740 metara, na zimovanju u Salzburger Landu. Na zimovanju u Obertauernu!

    FOTO Copyright © Tourism office Obertauern

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    VIP Smartica – pametno iskustvo prijevoza

    Jedna od zanimljivih i korisnih novosti za naše građane je VIP SMARTICA, mobilna aplikacija za kupovinu, aktivaciju i validaciju putnih Više…

    Crtalica u Mallu

    Još jedan vikend kada Mall Osijek ostvaruje dječje snove. Ako želite na jedno poslijepodne postati omiljena životinjica, super heroj, princeza Više…

    Đorđe Balašević u Osijeku – još jedan koncert za pamćenje! [Najava koncerta 2017 + poklanjamo ulaznice]

    Đorđe Balašević, jedan od najvećih pjesnika u glazbi u cijeloj regiji, najavio je ponovni dolazak u Hrvatsku i to u Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!

    Flamenko nam stiže u svom tipičnom tablao formatu, u glazbenoj izvedbi flamenko pjevačice Nine Ćorić u pratnji gitarista Tea Mandžuke te (tradicionalnoj) plesnoj izvedbi španjolske plesačice flamenka

    Flamenco uživo! Na krovu Kulturnog centra!

    Ljeto je u Portanovi - a Portanova nagrađuje. Sljedećih tjedana očekuju vas još vrijednih nagrada, a ove nedjelje Polaris i Surfer na II katu rade

    Ovaj tjedan osvoji Tommy Hilfiger par obuće po izboru u Portanovi