Arhiva

FOTO Janica Kostelić otvorila gimnastički spektakl u Osijeku

    Objavljeno 30.04.2016
    OsijekNews redakcija

    Prvi finalni dan Grand Prix Challenge Cupa u Osijeku donio je puno gimnastičkih uzbuđenja, odličnih vježbi i poznatih osoba. Ujedno je Osijek bio i prvo sportsko događanje na kojem se, u ulozi pomoćnice ministra znanosti, obrazovanja i sporta, pojavila Janica Kostelić.

    – Puno hvala za toplu dobrodošlicu. Veliko mi je zadovoljstvo biti ispred Vlade Republike Hrvatske u Osijeku na osmom Grand Prix Challenge Cupu. Posebno sam vezana za Osijek jer je tata ovdje trenirao rukometašice. Željela bih ponovno doći i na taj način pohvaliti sve što organizatori rade, kao i činjenicu da imamo sve više djece koje se bave gimnastikom – rekla je najuspješnija hrvatska skijašica u povijesti koja je na predstavljanju dobila veliki pljesak ispunjene dvorane Gradski vrt.

    Pred očima 2800 ljudi u dvorani Gradski vrt hrvatski gimnastičari su pokazali veliko srce i pravu, svjetsku kvalitetu. Prvi je nastupio Tomislav Marković na parteru, a s ocjenom 14,825 samo ga je 0,050 dijelilo od brončane medalje.

    – Tetiva mi je u tako lošem stanju da moram biti zadovoljan. Jednostavno sam morao nastupiti u Osijeku, a ovo što organizatori rade je zaista čudo. Svake godine se unaprjeđuje cijelo događanje, komentiranje Marija Možnika s Vedranom Carom je pun pogodak, a ispunjena dvorana potvrđuje kako je ovo prava stvar za Hrvatsku – rekao je Marković nakon nastupa.

    Ema Kajić je u preskoku dobila ocjenu 13,463 što je bilo dosta za petu poziciju, a nakon nje su nastupili Filip Ude i Robert Seligman na konju s hvataljkama.

    Jedini hrvatski predstavnik u Riju, Filip Ude, išao je na vrlo zahtjevnu vježbu (7,000), a zbog pada s konja ukupna ocjena je glasila 14,475 i završio je na četvrtom mjestu.

    – Praktički niti jedan element nisam napravio kako sam htio i baš sam se mučio. Osijek je još jednom pokazao koliko voli gimnastiku – objasnio je Ude svoj nastup.

    Uz potporu svoje, osječke publike, Robert Seligman je pokušao biti jači od ozljede šake. Međutim, nije uspio te je uz pad s konja zaradio ocjenu 14,375 završio kao peti.

    – U ovakvoj konkurenciji i s ozljedom, realno nisam mogao više. Dao sam sve od sebe, ali dogodila mi se pogreška i to nakon težeg elementa i nisam mogao do bolje ocjene – rekao je Seligman.

    U nedjelju program oko dvorane Gradski vrt počinje već u 12 sati. Organizirana je roštiljada koja će se održati i ukoliko budu loše vremenske prilike, a finalni program počinje u 14.30 sati. Od hrvatskih gimnastičara nastupit će Tin Srbić na preči. Izvlačenje brojeva i koncert Vatre te prvi finalni dan u subotu su pokazali zašto treba doći i u nedjelju te osjetiti gimnastički spektakl.

    FOTO: Grand Prix Osijek & Marko Dukić

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Pune tribine na gimnastičkoj poslastici u Osijeku

    Napravili su najdužu špagu na svijetu, vježbali u prirodi, po školama, ali i vrtićima. Ukratko, polako se pripremali za ono Više…

    OSIJEK SPREMAN ZA DEVETO IZDANJE GIMNASTIČKOG GRAND PRIX OSIJEK ŽITO CHALLENGE CUPA

    Od 18. do 21. svibnja Grad Osijek po deveti put domaćin je Grand Prix Osijek Žito Challenge Cupa 2017 gimnastičkih Više…

    Hrvatska medalja i rođendanska pjesma za zatvaranje fantastičnog Svjetskog kupa

    Praznik rada u Osijeku je donio roštiljadu, rođendansku pjesmu za Roberta Seligmana i brončanu medalju Tina Srbića kojom se proslavilo Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!

    Flamenko nam stiže u svom tipičnom tablao formatu, u glazbenoj izvedbi flamenko pjevačice Nine Ćorić u pratnji gitarista Tea Mandžuke te (tradicionalnoj) plesnoj izvedbi španjolske plesačice flamenka

    Flamenco uživo! Na krovu Kulturnog centra!

    Ljeto je u Portanovi - a Portanova nagrađuje. Sljedećih tjedana očekuju vas još vrijednih nagrada, a ove nedjelje Polaris i Surfer na II katu rade

    Ovaj tjedan osvoji Tommy Hilfiger par obuće po izboru u Portanovi