Arhiva

FOTO 2. Osječka ljetna noć

    Objavljeno 01.08.2015
    OsijekNews redakcija

    Zadnji petak u srpnju, uz mirise langošica i kuhanog kukuruza održala se druga od tri ljetne noći kao stvorenih za šetnju središtem grada i uz Dravu gdje vas je na svakome koraku očekivalo nešto drugo, lunapark, sajam, koncerti i bogata ugostiteljska ponuda.

    Ovoga petka i mjesec je bio poseban pa smo mogli vidjeti rijetku pojavu ‘plavog mjeseca’ koji je obilježio osječko ljetno nebo.

    Ovaj zabavni ulični festival donosi ljetnu živost u gradsko središte i na obalu rijeke Drave po uzoru na slična događanja na Jadranskoj obali i gradove europskog Podunavlja. Posljednja, treća ovogodišnja Osječka ljetna noć održat će se zadnjeg petka u kolovozu (28.08.).

    Prema ideji Ivana Grgića, osnivača kreativne agencije Adverta, koja je nedavno organizirala prvi glazbeno-ambijentalni festival In da sofa tu su priču nastavili u Sakuntala parku u sinočnjoj drugoj Osječkoj ljetnoj noći.

    – Uz prigodni namještaj, pripremili su glazbeni program, za koji su zaduženi poznati osječki DJ-vi Kema i Umbo. Nismo zaboravili ni ugostiteljsku ponudu, pa su odrasli posjetitelji kušali koktel mosquito, a djeca bezalkoholne koktele. Predstavila se i vinarija Siber, uz gosta somelijera.

    Osječka ljetna noć je imala i sportski program, u sklopu kojega se održao košarkaški turnir na Trgu slobode, u svrhu promocije EuroBasketa koji se održava u rujnu.

    Na Trgu Ante Starčevića svoje autohtone proizvode prezentiralo je 30-ak proizvođača iz Slavonije i Baranje. Zanimljiv program organizirao je Željko Pavković iz agencije Osijek-danas: “Glazbeni program, uz koncert Smoke Rainbow, bio je u znaku country-glazbe. Posebno iznenađenje je bio rodeo na mehaničkom biku, a pripremili su i dječji zabavni park i Čarobni kutak uz mađioničara Sašu Gerbera.”

    Za dobru zabavu pobrinule su se plesne skupine Shine i Feniks. ŠPU Feniks je pripremio Nostalgija čagu We all love 80’s and 90’s na otvorenom u Lotus City Caffeu na Trgu slobode.

    FOTO: Filip Kos

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Osječani i posjetitelji Osijeka večeras će uživati u bogatom programu koji se priprema

    Program 2. Osječke ljetne noći

    Iako vrijeme možda neće tijekom dana biti obečavajuće za boravak na otvorenom, večer bi trebala biti suha i ugodna za Više…

    FOTO: Održana zadnja osječka ljetna noć ove godine

    Građani grada Osijeka i okolice te gosti grada su ovoga petka uz šetnju središtem grada i uz Dravu imali priliku Više…

    3. osječka ljetna noć 26. Kolovoza 2016.

    Ovaj zabavni ulični festival održava se zadnjeg vikenda u mjesecu lipnju, srpnju i kolovozu. Tada gradsko središte te posebice obala Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na memorijalnom turniru u Rijeci, Katia je osvojila sve što se može osvojiti!

    Karate – Katia Šegavčić zlatna u Rijeci

    Sedam hrvatskih gradova točno u podne okupit će tisuće ljudi u Osijeku, Zagrebu, Čakovcu, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku točno u podne s nekih od svojih najatraktivnijih lokacija krenut će u lov na novi svjetski rekord u Najdužoj ljudskoj špagi na svijetu

    [FOTO] Srbić, Ude i Benović u subotu napadaju svjetski rekord u Najdužoj špagi na svijetu

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!