Arhiva

Filmovi o ljubavi, American Film Club, Željko Pervan… dolazite?

    Objavljeno 30.11.2017
    OsijekNews redakcija

    Nije Večernja škola, ali ćemo naučiti kako preživjeti na ovom našem malom Komadiću Europe. Mix starih i novih fora, uz stalnu improvizaciju, glavni je forte nastupa Željka Pervana, možda najboljeg stand up komičara na ovim prostorima, kojega ćete imati priliku ponovno čuti u našem kinu Urania u četvrtak 30.11. u 20 sati. Pervan se na svoj osebujni način šali na račun braka, odrastanja, politike, žena…a ne bi se iznenadili da mu jedna od tema bude i trenutna situacija u Agrokoru ili slično, jer je poznat kao komentator hrvatske zbilje i svakodnevnice. Ostalo je još nešto ulaznica po cijeni od 60 kn, a  možete ih kupiti na blagajni kina..

    FILMOVI

    Novi filmski tjedan premijerno donosi neobične ljubavne priče Bez ljubavi i Tijelo i duša te provokativan domaći film koji će nas ostaviti bez riječi – Agape. Na programu i dalje ostaju dugo očekivani hit iz Disney Pixar studija Coco, prije kojega gledamo kratkometražni nastavak Snježnog kraljevstva: Olafova pustolovina, predivan i inspirativan hit Čudo te zanimljiv SF triler Tajna broja 7, a na rasporedu su i zadnje 2 projekcije u sklopu ciklusa Goethe instituta Filmovi na putu.

    Predbožićno doba je vrijeme posvećeno obitelji, zajedništvu, sreću, veselju i pozitivi. No, to je i ujedno i vrijeme propitivanja stavova. U skladu s time, pripremili smo dosta neobičan izbor filmova posvećen ljubavi.

    Film koji progovara o dvojakostima svih nas – između naslijeđenog i naučenog, razuma i osjećaja, prirode i društva, pojedinca i grupe, snova i stvarnosti, sna i jave… Tijelo i duša je priča o ljudskoj povezanosti, ili još preciznije, o poteškoćama u njenom pronalaženju. Ovaj naslov prikazujemo po sniženoj cijeni ulaznice od 15 kn, u sklopu ciklusa 105. godina kina Urania.

    Bez ljubavi iznimno poetičan i prekrasan film. Iako je priča tamna, ona je ispričana žestokom strastvenošću. Film se usredotočio na sudbinu jedne obitelji u Rusiji, no osjeća se kao univerzalna tragedija: i to ona koju prepoznajemo kao jednu od najvećih tuga ovog svijeta. Redatelj je osobno pretočio u društveno i političko stanje, u kritiku našeg trenutačnog psihološkog i političkog momenta.

    Agape, kontroverzan i provokativan film kojim redatelj Branko Schmidt zaokružuje svojevrsnu trilogiju kritike društva (‘Metastaze‘ i ‘Ljudožder vegetarijanac‘) i koji će zasigurno iznenaditi hrvatsku publiku te srušiti brojne tabue.

    Filmovi na putu izbor je iz filmskog programa Goethe-Instituta Kroatien, u suradnji s Odjelom za film Goethe-Instituta u Münchenu, kao i Goethe-Institutima u Srbiji i Bosni i Hercegovini za 2017. godinu. U sklopu ciklusa gledamo izbor najznačajnijih i najboljih suvremenih njemačkih filmova i koprodukcija, prikazanih na Berlinaleu i dobitnika prestižne Njemačke filmske nagrade, po sniženoj cijeni ulaznice od 15 kn povodom 105. godina kina Urania, a preostala je još posljednja projekcija iz ciklusa: u četvrtak 30.11. u 17 h gledamo film 4 kralja. Također, s obzirom da je projekcija filma Država protiv Fritza Bauera bila otkazana zbog tehničkih problema, film ćemo ponovno prikazivati u ponedjeljak 4.12. u 19:15 h.

    U suradnji s American Cornerom Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek i Rebeccom Dearlove, stipendisticom Fullbright English Teaching Assistant u Osijeku organiziramo filmski klub pod nazivom American Film Club with Rebecca Dearlove: A Look At American Films: The Classics & The Risktakers. Projekcije filmova održavat će se svake srijede, a prva na rasporedu je projekcija masterpiecea braće Ethana i Joela Coena iz 1996. godine Fargo srijedu, 29. studenoga 2017. godine u 16.30 sati u prostoru American Cornera u GISKU. American Film Club obuhvatit će razdoblja i žanrove američkoga filma. Svake srijede održat će se projekcija jednoga filma i rasprava o istome te će voditeljica pružiti preporuke za slične filmove iz iste kategorije koji bi sudionicima bili zanimljivi za pogledati. Prijaviti se možete svakim danom na broj telefona 031/211-233 ili na e-mail adresu: [email protected].

    Iduća je na rasporedu projekcija filma Laura iz 1944. godine u srijedu 6.12. u 16:30 h.

    Pozivamo vas na besplatnu premijeru dokumentarnog filma ‘101. brigada HV-a’ u utorak 5. prosinca 2017. u 19:30 h u kinu Urania. Projekcija će se održati u organizaciji Osječko-baranjske županije i Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 101. brigade ZNG-a/HV-a Zagreb – Susedgrad. Film govori o ratnom putu 101. brigade, a naročito o njezinom djelovanju u obrani istočne Slavonije 1991. godine. Namijenjen je prvenstveno braniteljima i njihovim udrugama, ali i svim ostalim zainteresiranim institucijama i građanima.

    Unatoč neobičnoj obiteljskoj zabrani glazbe koja traje već generacijama, dječak Miguel sanja o tome da postane vrstan glazbenik kao njegov idol Ernesto de la Cruz. U očajničkom pokušaju da dokaže svoj talent, Miguel se nađe u fantastičnoj Zemlji mrtvih slijedeći tajanstven lanac događaja. Coco i velika tajna novi je zapanjujući animirani i na hrvatski jezik sinkronizirani kino hit za sve generacije. Kao i svaki put do sada, Disney Pixar studio nam donosi iznenađenje za sve ljubitelje Snježnog kraljevstvaOlafova pustolovina koji ćemo  prikazivati prije svake projekcije filma Coco. U ovom kratkom filmu u trajanju od 22 min, Olaf i Sven udružuju se u veseloj misiji te se zapute češljati cijelo kraljevstvo kako bi natrag donijeli najbolje običaje i spasili prvi Božić koji organiziraju Elsa i Anna.

    Temeljeno na bestseleru New York Timesa, ČUDO je nevjerojatna inspirativna topla priča o Augustu Pullmanu, dječaku rođenom s teškim genetskim poremećajem. Njegova priča je topla i dirljiva, puna ljudskosti i nade, upornosti i vjere u ljude… samo vjerujte u čuda i sve je moguće.

    U nedalekoj budućnosti, zbog prekomjerne populacije i gladi vlada je ograničila obitelji na samo jedno dijete. Sedam identičnih sestara, koje su imena dobile po danima u tjednu, živi skriveno te svaki dan jedna izlazi van pod istim identitetom. Međutim, jednoga dana se sestra Ponedjeljak nije pojavila kod kuće te ostale sestre krenu istraživati njezin nestanak… Tajna broja 7 je distopijski SF film u režiji Tommyja Wirkole u kojem glavne uloge imaju Noomi Rapace, Glenn Close i Willem Dafoe.

    U srijedu 13.12. na rasporedu je pretpremijera novoga nastavka Ratova zvijezda: Posljednji Jedi, kada će nam se pridružiti ekipa iz udruge Star Wars Hrvatka u kostimima koje su samostalno izradili, a moći će se pogledati i tematska izložba radova učenika Škole primijenjene umjetnosti i dizajna iz Osijeka. Ne propustite!

    PREDSTAVE

    U utorak 12.12. u 20 h po prvi put dovodimo Zijaha A. Sokolovića koji će izvesti svoj najpoznatiji one man show CABAres, CABArei o životu, seksu, teatru, starenju, automobilima, hrani i svemu ostalome što Zijaha zanima. Ulaznice će se prodavati po cijeni od 80 kn.

    Ulaznice za sve naše evente možete kupiti na blagajni kina Urania i rezervirati putem maila: [email protected] i [email protected], telefonskog broja Uprave 205 501 (pon-pet od 9:00-16:30 sati) ili broj blagajne kina Urania 205 507 (svaki dan od 16:30-23:00 sata) te našeg Facebook profila Kino Urania˛& Kinematografi Osijek i grupe Kinematografi Osijek.

    KONCERTI

    Pozivamo vas na koncert jedne je od najpoznatijih nagrađivanih dalmatinskih klapa – klape Cambi Split. Koncert će se održati u našem kinu Urania u nedjelju 10. prosinca s početkom u 20 h. Klapa Cambi iz Splita priznato je ime u svijetu klapske glazbe. Njihov dugogodišnji kvalitetni rad, nebrojeni nastupi u Hrvatskoj i inozemstvu te brojne osvojene nagrade najbolje govore o zavidnoj razini klapske izvedbe i odličnom prijemu kod publike. Primamo rezervacije za ulaznica koje će se prodavati po cijeni od 100 kn (pretprodaja) te 120 kn na dan koncerta, stoga požurite svoju osigurati na vrijeme.

    Proslavite rođendan u Uraniji i provjerite zašto svi kažu da su kod nas najbolje zabave. Posebne pogodnosti i povoljnije cijene možete iskoristiti uz studentsku, umirovljeničku i Kohorta Osijek iskaznicu te na dječjim matinejama i obiteljskim srijedama (cijena ulaznice 20 kn), uz grupne popuste (cijena ulaznice 18 kn za grupe od minimalno 10 osoba) i poklon vouchere (10 ulaznica za 180 kn). Kako svi nakon dobrog filma obično ogladnimo, dobro nam dođe Early Birds paket uz koji za 45 kn dobijete ulaznicu za film + obrok u restoranu Lumiere.

    Kinematografi Osijek d.d.
    Šetalište kard. F.Šepera 8, 31000 Osijek
    tel/fax Uprava: +385 31 205 501
    kino Urania + 385 31 205 507
    www.kinematografi-osijek.hr
    Sign up for newsletter: http://goo.gl/xkVUgI

    Program Kina Urania 30.11.-6.12.2017 by OsijekNews on Scribd

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!

    Revija hrvatskog kratkog filma Filmska RUNDA, za svoje osmo izdanje koje će se održati 20. i 21. listopada 2023. u Više…

    Osim Murine, u novom filmskom tjednu premijerno možete pogledati i nastavak velikog animiranog hit crtića Avanture obitelji Bigfoot gdje odlazimo s Adamovom neobičnom obitelji na još jednu nezaboravnu pustolovinu

    KINO „Snovi obično umiru u raju“…

    …rečenica je koju u jednoj od scena filma Murina izgovori bogati američki poduzetnik Javier (Cliff Curtis), a koja je ujedno Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!

    Flamenko nam stiže u svom tipičnom tablao formatu, u glazbenoj izvedbi flamenko pjevačice Nine Ćorić u pratnji gitarista Tea Mandžuke te (tradicionalnoj) plesnoj izvedbi španjolske plesačice flamenka

    Flamenco uživo! Na krovu Kulturnog centra!

    Ljeto je u Portanovi - a Portanova nagrađuje. Sljedećih tjedana očekuju vas još vrijednih nagrada, a ove nedjelje Polaris i Surfer na II katu rade

    Ovaj tjedan osvoji Tommy Hilfiger par obuće po izboru u Portanovi