Arhiva

Edukativna radionica ‘Potraga za blagom’

    Objavljeno 15.05.2017
    OsijekNews redakcija

    Agencija za obnovu osječke Tvrđe i Turistička zajednica grada Osijeka pod pokroviteljstvom Grada Osijeka i Županije Osječko-baranjske ponovno organiziraju projekt „Pustolovna Tvrđa – potraga za blagom“. Projekt namijenjen učenicima 6. i 7. razreda tijekom 2016. godine okupio je gotovo 500 učenika s područja grada Osijeka i Osječko-baranjske županije.

    Tijek radionice je sljedeći; mladi profesori povijesti Iva Mudrinić, Hrvoje Pavić i Sara Počuča učenike počev od Vodenih vrata provedu kroz Tvrđu te im prezentiraju zanimljivosti vezane uz Tvrđu.

    Nakon šetnje učenici se dijele u dvije skupine te kreću u potragu za blagom. Učenici traže skriveno carsko blago koje je tijekom napoleonskih ratova bilo skriveno u Osijeku. Odgovarajući na pitanja, rješavajući zagonetke i križaljke timovi stižu do krajnje točke gdje je skrivena škrinja s blagom.

    Po završetku radionice učenici će se po prvi put u slastičarnici Petar Pan u Tvrđi zasladiti s Osječkom knedlom, jer legenda o knedl satu čini važan dio povijesne priče o novovjekovnom Osijeku.

    Organizatori vas pozivaju u srijedu 17. svibnja u 11 sati na otvaranje makete Tvrđe na Vodenim vratima, nakon otvaranja makete održat će se prva ovogodišnja radionica Pustolovne radionice iz proljetnog ciklusa.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na memorijalnom turniru u Rijeci, Katia je osvojila sve što se može osvojiti!

    Karate – Katia Šegavčić zlatna u Rijeci

    Sedam hrvatskih gradova točno u podne okupit će tisuće ljudi u Osijeku, Zagrebu, Čakovcu, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku točno u podne s nekih od svojih najatraktivnijih lokacija krenut će u lov na novi svjetski rekord u Najdužoj ljudskoj špagi na svijetu

    [FOTO] Srbić, Ude i Benović u subotu napadaju svjetski rekord u Najdužoj špagi na svijetu

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!