Arhiva

DOKKICA PREDSTAVLJA KALENDAR ZA 2017. „IGRA – INSPIRACIJA ZA SVAKODNEVNICU“

    Objavljeno 19.12.2016
    OsijekNews redakcija

    U četvrtak 22. prosinca u 17.30 sati Udruga Dokkica predstavit će prvi promotivni kalendar za 2017. godinu pod naslovom „IGRA – inspiracija za svakodnevnicu“.  Kalendar je nastao kao ideja u povodu obilježavanja Međunarodnog dana dječjih prava s ciljem promocije dječje igre.

    Zidni kalendar sastoji se od 12 dječjih likovnih radova i stihova na temu igre koje su u sklopu natječaja nacrtali/napisali učenici iz nekoliko osnovnih škola.

    Učenici čiji su stihovi odabrani za kalendar iz OŠ Vladimira Becića su Gabriel Grbešić, 5.b, Ruta Maria Velešanov, 5.b, Ana Grozaj, 5.b, Filip Janjić, 5.a, Tea Tabori, 5.b, Luka Šakić, 5.a, Sara Kovačević, 5.a, Noah Katušić, 5.b, Helena Bebek, 5.a, Karla Šibalić, 5.a, Leon Amidžić, 5.a, Stjepan Lekić, 5.b.

    Nagrađeni učenici likovnih radova su Leonarda Zorinić, 2.a, OŠ F. K. Frankopana, Svea Buchwald, 3.b, OŠ Jagode Truhelke, Marija Salaj, 4.c, OŠ Višnjevac, Patricija Greganović, 4.c, OŠ Tin Ujević, Lana Pavlović, 4.c, OŠ Tin Ujević, Franka Smoje, 2.a, OŠ F. K. Frankopana, Višen Seršić, 2.a, OŠ F. K. Frankopana, Leona Križaj, 3.raz., OŠ Čeminac, Mario Slamek, 3.c, OŠ Mladost Osijek, Ella Vitić, 2.a, OŠ F. K. Frankopana, Marija Žagar, 4.c, OŠ Višnjevac, Anđela Milaković, 4.d, OŠ Tenja.

    U kalendaru su istaknuti važni datumi koji mogu pomoći, kako u obitelji tako i u školi, u odgoju i obrazovanju odnosno u osvještavanju o brojnim društvenim i kulturnim temama. Kalendar (osim naslovne strane) sadrži i 13. stranu koja služi kao sažetak/podsjetnik na lijepe događaje u protekloj godini. Dizajnom i koloritom kalendar odražava simboliku dječje mašte i igre te je zanimljiv djeci, a grafički dizajn potpisuje Nikolina Dinješ, dugogodišnja suradnica Dokkice.

    U povodu nadolazećih blagdana Dokkica organizira malu akciju podrške kroz promociju kalendara, a  svatko tko je zainteresiran za kalendar prilogom od 70 kn pomoći će radu Udruge. Promocija kalendara predviđena je u Dokkici, Sjenjak 133 (prostor Gradske četvrti Novi grad u robnoj kući).

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    DOKKICA POZIVA NA OBILJEŽAVANJE MEĐUNARODNOG DANA DJEČJIH PRAVA

    TOČNO U 12.00 SATI 100 DJECE U VELIKOJ FORMACIJI ZNAKA ‘PEACE’ PUSTIT ĆE 100 BIJELIH BALONA PREMA OSJEČKOM NEBU I Više…

    RADIONICE U DOKKICI U NOVOJ ŠKOLSKOJ GODINI

    Kreativna kućica Dokkica poziva sve na uključivanje u radionice koje će se održavati u Dokkici u novoj školskoj godini. U Više…

    Međunarodni dan obitelji – Tajne sretnih obitelji

    Povodom obilježavanja Međunarodnog dana obitelji (15.svibnja) Dječja osječka kreativna kućica organizira besplatno predavanje ‘Tajne sretnih obitelji’ i kreativni piknik za Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na memorijalnom turniru u Rijeci, Katia je osvojila sve što se može osvojiti!

    Karate – Katia Šegavčić zlatna u Rijeci

    Sedam hrvatskih gradova točno u podne okupit će tisuće ljudi u Osijeku, Zagrebu, Čakovcu, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku točno u podne s nekih od svojih najatraktivnijih lokacija krenut će u lov na novi svjetski rekord u Najdužoj ljudskoj špagi na svijetu

    [FOTO] Srbić, Ude i Benović u subotu napadaju svjetski rekord u Najdužoj špagi na svijetu

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!