Arhiva

Diplomirani izvršni menadžer njive

    Objavljeno 27.05.2015
    OsijekNews redakcija

    Ja ne znam kak vi, al meni kad je dosadno ili čitam enciklopediju ‘psihički poremećaji kod deviznih štediša‘ ili nekad odem tak malo do Zavoda za zapošljavanje. Idem pješke, crko Golf. Bude odlično tamo. Mal pričamo i to, al fora je da ti je sve besplatno. Fino toplo unutra, nema vlage, moš sjedit dok listaš brošure za džaba, jedino što ne daju da si ponesem neku cugu.

    Uvijek sretneš poznata lica pa malo kukaš, a poslije ti hormon sreće na maksimumu. Meni tamo bolje nego kod kuće. E al neki dan stvarno bilo belaja jer me skužila tetaIvanka Zaposlić tamo i pozove me ladno unutra da mi objasni kak ću ja napredovat. Navodno samo što nije krenuo tečaj za seljake koji žele postati diplomirani ‘njiva executive manager‘, a besplatan je i traje samo 17 dana. Svaki dan se uči oko četrdestpet minuta sa jednom pauzom. Predmeti koji se obrađuju su jako zanimljivi. Nisam sve slušao, ali mislim da ću vam uspjeti reć ono glavno.

    Niža matematika. Obrađuje se područje klasičnog varanja prilikom kupovine raznog sjemenja pa sve do krađe u trgovini malih pakiranja pesticida. Vaganje točne količine umjetnog gnojiva po kvadratnom centimetru. Brojanje jaja što koke snesu i saborskih zastupnika u jednom danu. Zamjena gume na traktoru u tri poteza. Kako kupiti digitron sa slikom Slavka Linića na poleđini. Izračun bobica na jednom grozdu grožđa.

    Viša matematika. Ovoj malo za napredne. Tu se rade vježbe oko utaje poreza i izdavanje namještenih fiskalnih računa. Koliko kombajn mora imati točkova da može voziti nesmetano. Pravilno skladištenje motike, lopate i metle te ostalih malih alata tijekom zimskih perioda. Najbolji u grupi dobije bespla tečaj za seljaka godine i CD Dalibora Bruna.

    Agrometeonešto. Čim čuješ ‘meteo‘ odma znaš da Milan Sjerković ima veze s tim. Kada padne kiša, dosta često se događa da zemlja bude mokra što ponekad zna dovesti i da na njivi bude blata. Ovo nije stvar za zezanje. Tu se nauči puno o klimi, posebno kad ju trebaš montirati na zid u kući uz sav potreban alat – bez da se ozlijediš. Zdruge strane, bude govora i o tome kako, kada padne snijeg, napraviti velikog snješka na pol njive da ti sve komšije zavide.

    Ostatak teksta pročitajte na Kukaonica.com.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Kukaonica – Ti ćeš meni kaznu?

    Čak ni tablete za sreću više ne pomažu. Na ono malo muškosti što imam mi ide više tema koja je Više…

    Gdje je Betmen kad ga trebaš?

    Idemo u štrajk ? Idemo na ulice ? – Sad bi vam rekao kuda idemo i šta ćemo raditi ali Više…

    Pametne misli ponedjeljkom

    Matere mi moje lude pa mi smo stvarno narod koji da ga nema onda treba izmisliti. Jeste čuli priču, morali Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!

    Flamenko nam stiže u svom tipičnom tablao formatu, u glazbenoj izvedbi flamenko pjevačice Nine Ćorić u pratnji gitarista Tea Mandžuke te (tradicionalnoj) plesnoj izvedbi španjolske plesačice flamenka

    Flamenco uživo! Na krovu Kulturnog centra!

    Ljeto je u Portanovi - a Portanova nagrađuje. Sljedećih tjedana očekuju vas još vrijednih nagrada, a ove nedjelje Polaris i Surfer na II katu rade

    Ovaj tjedan osvoji Tommy Hilfiger par obuće po izboru u Portanovi