Arhiva

6. Memorijal Darka Paurića

    Objavljeno 21.05.2015
    OsijekNews redakcija

    Radio Osijek šestu godinu zaredom organizira ‘Memorijal Darka Paurića’ u znak sjećanja na glazbenog urednika i novinara radio Osijeka te velikog promotora tamburaške glazbe. Memorijalni koncert bit će održan u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku danas, 21. svibnja 2015. godine s početkom u 20 sati.

    Nastupit će provjerena imena naše tamburaške scene, ali i neka nova lica i mladi tamburaški sastavi. Raduje nas što su se ove godine pozivu Radio Osijeka odazvali tamburaški sastavi Kristali, Iločke bekrije, Kas, Vranac, Garavi, Bosutski bećari, Antun Nikolić Tuca te solisti Cecilija i Šima Jovanovac. Dvosatni program bit će izravno prenesen u programu Radio Osijeka, dok će u snimci uživati i slušatelji 1. programa Hrvatskoga radija.

    Osiguran je i izravan video prijenos putem interneta (http://player.streamtheworld.com/liveplayer.php?CALLSIGN=EVENT&height=660&width=950)

    Snimljeni televizijski materijal bit će pripremljen za emitiranje na Hrvatskoj radioteleviziji, a očekuje se da će ga barem djelomično moći pogledati i gledatelji lokalnih televizija u Slavoniji i Baranji.

    I ove će godine Memorijal Darka Paurića biti pravo mjesto za susret tamburaša-glazbenika i novinara iz ovog dijela Hrvatske te prilika za promociju novosti u tamburaškoj glazbi i mladih tamburaških sastava, što je i glavni cilj tamburaškoga memorijalnog koncerta.

    Voditelji programa u Dječjem kazalištu su Tatjana Grganović i Davor Lončarić. Uoči izravnoga prijenosa na Radio Osijeku sudionike koncerta ugostit će Zvonimir Mandić u posebnoj emisiji izravno od 19 sati i 30 minuta.

    Za šesto izdanje Memorijala Darka Paurića vlada veliko zanimanje, no 250 ulaznica nije prodavano nego su podijeljene slušateljima Radio Osijeka i to najviše u dvjema emisijama koje je godinama uređivao i vodio Darko Paurić, a još uvijek postoje u programu Radio Osijeka i vrlo su slušane- Desetica i Ritam šokadije. Ograničen kapacitet kazališta, koje nosi ime Branka Mihaljevića, mentora Darka Paurića i niza vrsnih radijskih novinara i voditelja, bio je i razlogom za organizaciju izravnoga radijskog i internetskog prijenosa koncerta.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Najava 8. Memorijala Darka Paurića

    Osmo izdanje Memorijala Darka Paurića bit će održano u srijedu, 24. svibnja 2017. godine u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u Više…

    Najavljeno šesto izdanje tamburaškog koncerta Radio Osijeka

    Radio Osijek šestu godinu zaredom organizira ‘Memorijal Darka Paurića’ u znak sjećanja na svog glazbenog urednika i novinara te velikog Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na memorijalnom turniru u Rijeci, Katia je osvojila sve što se može osvojiti!

    Karate – Katia Šegavčić zlatna u Rijeci

    Sedam hrvatskih gradova točno u podne okupit će tisuće ljudi u Osijeku, Zagrebu, Čakovcu, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku točno u podne s nekih od svojih najatraktivnijih lokacija krenut će u lov na novi svjetski rekord u Najdužoj ljudskoj špagi na svijetu

    [FOTO] Srbić, Ude i Benović u subotu napadaju svjetski rekord u Najdužoj špagi na svijetu

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!