Arhiva

‘5 za 105’ – proslava 105. rođendana kina Urania

    Objavljeno 12.09.2017
    OsijekNews redakcija

    Na dan 19.9.1912. Urania je započela svoj filmski život. Sagradili su je slobodni zidari, a o loži Budnost ispričane su mnoge točne i manje točne priče. Za svoj 105-ti rođendan Urania je zaslužila dostojanstven program koji će vam pokazati sve aspekte njezina života- graditeljski fenomen, slobodno zidarsku povijest i njezin filmski život. Tom prigodom kino Urania je pripremila ciklus ‘5 za 105‘ u trajanju od 5 dana (19.-23. rujna), u sklopu kojega po cijeni ulaznice od samo 10 kn možete pogledati velik broj pomno odabranih klasičnih, festivalskih, nagrađivanih, crno-bijelih, nijemih, glazbenih, romantičnih, dječjih, animiranih, blockbuster i dokumentarnih filmskih naslova.

    Program počinje 19.9.2017. na dan prve, za javnost otvorene projekcije, kada će napraviti kraći uvod u program te prikazati nekoliko filmova koji su obilježili ovu, za Osijek i Osječane povijesnu 1912. godinu: sportski eventi poput boksačkih mečeva „Muhammada Alija onoga doba“ Jacka Jonsona, velika katastrofa i potonuće Titanica, prva ekranizacija poznatog romana i jedan od prvih horror filmova o Dr. Jekyllu i Mr. Hydeu i sl. Osim „Filmskih klasika 1912.“, kroz 5 dana premijerno ćemo gledati prvu filmsku verziju svima dragih „majstora“ iz animirane češke uspješnice A je to pod nazivom Pat i Mat na filmu, 20. rujna su na rasporedu glazbeni filmovi Raspjevana ulica, Prije svega Miles i The Beatles nakon čega se održava glazbena slušaonica u Caffe – Night Bar Hir, nagrađivani Moonlight i Kapetan fantastični, Dogville Lars von Triera, dokumentarac o švercu i emancipaciji Trst, Jugoslavija te brojne druge naslove.

    Ovaj dio programa završava ekvinocijem, na prvi dan jeseni 23.9.2017. u čast našim graditeljima i svim našim gledateljima. Nastavljamo poslije s drugim programima… sve do proljetnog ekvinocija. Što nas do tada sve očekuje nećemo još otkrivati, a za početak najavljujemo samo nastavak „105 godina kina Urania“ koji će trajati do kraja proslave, s cijenom ulaznice od 15 kn, indijski (26. rujna kada ćemo nakon uvodnog predavanja i plesne točke prikazati film Voda, a gledatelji će imati priliku i pogledati manju izložbu plakata indijskih filmova u foajeu kina), austrijski i njemački (u studenome) te francuski ciklus filmova (Rendez-vous au cinema 3), European Art Cinema Day (15. listopada) itd. izjavila je Marijana Bošnjak.

    Krećemo i sa kazališno-koncertnom sezonom. Već 28. rujna s početkom u 20 h u kino Urania nam stižu Kerovi– beogradska hit komedija, koja oduševljava gledatelje gdje god gostuje , prema tekstu “The Dog Logs” australijskog režisera i glumca Cristophera J. Johnsona. Ulaznice po cijeni od 70 kn možete rezervirati putem maila: [email protected] i [email protected], telefonskog broja Uprave 205 501 (pon-pet od 9:00-16:30 sati) ili broj blagajne kina Urania 205 507 (svaki dan od 16:30-23:00 sata) te našeg Facebook profila Kinematografi Osijek i grupe Kinematografi Osijek.

    Dalje je na rasporedu koncert Pravila igre (5.10.), predstava Tarika Filipovića: Ćiro (10.10.), Srećko Šojić i njegova Ukrađena ličnos’ (20.10.), Darko Rundek: “Apocalypso Now” (21.10.) te komedija Rodijaci Petra Miloša (27.10.).

    Slavu i Mladi Karl Marx prikazujemo u sklopu programa 105 godina kina Urania (po sniženoj cijeni ulaznice od 15 kn), a kao uvod u veliku proslavu 105. rođendana kina Urania „5 za 105“: od 19.-23.9. kada je cijena ulaznice za svaku projekciju samo 10 kn. Novi filmski tjedan premijerno donosi akcijsku komediju Logan Lucky, a na programu i dalje ostaju poznati Ono Stephen Kinga, romantična komedija Počinjem ponovno te sinkronizirani crtić Mali Bigfoot.

    Ovotjedna premijera na programu je Logan Lucky – „povratnički’ film slavnog Stevena Soderbergha, redatelja filmova Oceanovih jedanaest, dvanaest i trinaest, nakon što je prije pet godina otišao u mirovinu. Priča je to o dvojici braće koji planiraju izvesti veliku pljačku tijekom NASCAR utrke. U glavnim su ulogama Channing Tatum i Adam Driver, a odličnu glumačku ekipu čine još i Daniel Craig, Riley Keough, Seth MacFarlane, Sebastian Stan, Katie Holmes i sve popularnija Katherine Waterston.

    ONO se ponovno pojavilo u gradiću Derryu u obliku klauna Pennywisea te napada grupicu djece okupljenih pod imenom Klub gubitnika. Hoće li se itko uspjeti spasiti? Poznati film nastao je na temelju horror romana Stephena Kinga te ABC-eve TV serije, koji su masovno proširili koulrofobiju po cijelome svijetu. Činjenica da je film pri samom vrhu na svim ljestvicama gledanosti nam govori da ga svakako moramo pogledati u kinima.

    Plavuša s Harvarda (Reese Witherspoon) u novoj romantičnoj komediji Počinjem ponovno se našla u ulozi razvedene četerdesetogodišnje Alice, majke dvoje djece koja se nakon ljetnih praznika vraćaju u školske klupe. Tijekom proslave svoga rođendana upoznaje tri mladića kojima pruža krov nad glavom, a u jednoga od njih se i zaljubljuje. Tipičan ženski, pametan, duhovit film koji će ženska publika naprosto obožavati.

    Od redatelja filmova Sammy 1 i 2 i Kuća velikog mađioničara, dolazi uzbudljiva avantura tinejdžera Adama, koji kreće u potragu za svojim ocem i otkriva nevjerojatnu tajnu. Naime, Adam otkriva da je njegov otac ni više ni manje nego BIGFOOT. Otac i sin počinju nadoknađivati izgubljeno vrijeme, a Adam uskoro otkriva svoje super-moći. Međutim, nije svjestan da je neprijatelj blizu: velika korporacija HairCo., želi izvoditi eksperimente s njihovim DNA-om. Na koji način će se spasiti, pogledajte u kinu Urania.

    Proslavite rođendan u Uraniji i provjerite zašto svi kažu da su kod nas najbolje zabave. Posebne pogodnosti i povoljnije cijene možete iskoristiti uz studentsku, umirovljeničku i Kohorta Osijek iskaznicu te na dječjim matinejama i obiteljskim srijedama (cijena ulaznice 20 kn), uz grupne popuste (cijena ulaznice 18 kn za grupe od minimalno 10 osoba) i poklon vouchere (10 ulaznica za 180 kn). Kako svi nakon dobrog filma obično ogladnimo, dobro nam dođe Early Birds paket uz koji za 45 kn dobijete ulaznicu za film + obrok u restoranu Lumiere.

    Kinematografi Osijek d.d.
    Šetalište kard. F.Šepera 8, 31000 Osijek
    tel/fax Uprava: +385 31 205 501
    kino Urania + 385 31 205 507
    www.kinematografi-osijek.hr
    Sign up for newsletter: http://goo.gl/xkVUgI

    Program Kina Urania 14.9.-20.9.2017 by OsijekNews on Scribd

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!

    Revija hrvatskog kratkog filma Filmska RUNDA, za svoje osmo izdanje koje će se održati 20. i 21. listopada 2023. u Više…

    Osim Murine, u novom filmskom tjednu premijerno možete pogledati i nastavak velikog animiranog hit crtića Avanture obitelji Bigfoot gdje odlazimo s Adamovom neobičnom obitelji na još jednu nezaboravnu pustolovinu

    KINO „Snovi obično umiru u raju“…

    …rečenica je koju u jednoj od scena filma Murina izgovori bogati američki poduzetnik Javier (Cliff Curtis), a koja je ujedno Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!

    Flamenko nam stiže u svom tipičnom tablao formatu, u glazbenoj izvedbi flamenko pjevačice Nine Ćorić u pratnji gitarista Tea Mandžuke te (tradicionalnoj) plesnoj izvedbi španjolske plesačice flamenka

    Flamenco uživo! Na krovu Kulturnog centra!

    Ljeto je u Portanovi - a Portanova nagrađuje. Sljedećih tjedana očekuju vas još vrijednih nagrada, a ove nedjelje Polaris i Surfer na II katu rade

    Ovaj tjedan osvoji Tommy Hilfiger par obuće po izboru u Portanovi